Prima pagină » Actualitate » Scandal la USR PLUS: „Există riscul să câștige politrucii, în dauna profesioniștilor“

Scandal la USR PLUS: „Există riscul să câștige politrucii, în dauna profesioniștilor“

09 oct. 2020, 15:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Scandal la USR PLUS din cauza listelor cu viitorii candidați la parlamentare. Senatorul Vlad Alexandrescu a declarat că există riscul ca în USR să câștige politrucii, în dauna profesioniștilor.

Vlad Alexandrescu spune că dacă nu va prevala criteriul meritocrației la stabilirea listelor de candidați, USR PLUS riscă să aibă soarta partidelor tradiționale.

„Există riscul în USR, ca în orice partid, ca anumite grupări să excludă persoanele care au o independență de judecată și de poziție în raport cu conducerea partidului. Cu alte cuvinte, să câștige politrucii, în dauna profesioniștilor”, spune Vlad Alexandrescu.

Vlad Alexandrescu: „Nu mi-aș dori ca USR să formeze și să genereze politruci“

Senatorul USR PLUS susține că există politruci în orice partid.

„Sigur, se vorbește de politruci la partidele vechi, foarte vechi, cum a fost PCR, care a avut timp să își formeze niște politruci, care ajunseseră să domine întreaga societate. Nu mi-aș dori ca USR, care este un partid tânăr, să formeze și să genereze politruci, dar acest lucru este oricând posibil”, a precizat Vlad Alexandrescu.

Delegații la Conferința Municipală vor decide numele de pe pozițiile eligibile

Întrebat dacă se află pe o listă neagră de oameni care nu vor mai prinde un loc de parlamentar, Vlad Alexandrescu a spus că acest lucru va fi hotărât de delegații la Conferința Municipală, care va avea loc zilele următoare.

„Sâmbătă, cei 70 de delegați reuniți, care sunt USR și PLUS vor alege pozițiile eligibile din Camera Deputaților și Senat pentru partidul nostru. Este în întregime în mâna delegaților să decidă dacă ei vor asculta de principiul autobuzului, cum se numește în USR sau a listelor primite de la anumite grupări sau își vor asculta propria conștiință și vor vota în deplină libertate. Deocamdată, am observat că în procedura de vot s-a strecurat o încălcare a principiului fundamental al meritocrației, care e destul de greu de explicat, dar care favorizează votul disciplinat, pornind de la o listă și de la o anumită ierarhie în acea listă, care ar putea fi dictată de grupări din partid”, a mai spus Vlad Alexandrescu.

Acesta a precizat că își menține speranța că USR „știe să rămână USR și că este nevoie de USR în România, atâta vreme cât USR-ul este bine. Dacă USR se îmbolnăvește, s-ar putea să nu mai fie nevoie de USR în România, pentru că USR devine un partid ca toate celelalte”, a conchis senatorul.

Deputatul Cornel Zainea a demisionat atât din partid, cât și din Parlament, nemulțumit de modul în care se întocmesc listele. De asemenea, senatorii Vlad Alexandrescu și Florina Presadă riscă să nu mai prindă un loc de parlamentar, potrivit presei centrale.

Oana Vasiliu acuză conducerea USR Iași de jocuri de culise murdare

În postarea publicată pe o reţea de socializare, fosta membra USR Iași a declarat că la Iași se întâmpla jocuri de culise murdare, mai ales că la candidatură pentru șefia Consiliului Județean a fost pus un traseist, în persoana lui Marius Bodea.

„Usr Plus să vă fie rușine.
Rușine că după voi rămâne o dâră de scandal întotdeauna. Rușine că la Iași ați pus pe fostul șef al PNL în fruntea listei și la Consiliul Județean, iar acum și la Senat, că încălcați reguli din statut după bunul plac.
Să vă fie rușine că deși ați cerut votul nostru la locale și vi l-am dat, ați ajuns în fruntea listei, iar acum plecați la un loc cald în Parlament.
Să vă fie rușine că nu vă pasă că am pus cu toții umărul să existați și să creșteți și că vă bateți joc de munca noastră.
Am strâns semnături pentru #oameninoi într-o zi în care îmi picura ploaie înghețată în cap. Ca să ce, să intre PNL ul în USR…
Să vă fie rușine că trăiți cu senzația că nu avem încotro și o să vă votăm tot înainte.
Pur și simplu m-am săturat să vă tot aud mizeriile interne.
Sunt oameni care au nevoie cu adevărat de ajutorul vostru, de reforme, au nevoie să vorbiți în numele lor, iar din gura voastră iese numai scandal sau uneori laude scârboase pentru liderii care v-au luat sub aripă.
Rușine că nu se poate discuta cu voi despre soluții pentru cei în nevoi, decât dacă vă prind în momente în care nu vă măcelăriți între voi. La Iași e ceva absurd, un măcel continuu.
Rușine că eliminați oameni valoroși pe spatele cărora ați cules rezultate. Felul vostru de a îi aruncă peste bord când nu mai aveți nevoie de ei este mizerabil.
Poate avem noi nevoie de ei, v-ați întrebat?!
E pandemie, iar unii oameni sunt disperați. Își pierd pâinea, casa, iar voi în contrast cu ce se întâmplă în jur, păreți rupți de realitate, nepăsători, concentrați doar pe lupta internă pentru ciolan.
PS. Dacă un om ca mine vă spune lucrurile acestea, e grav!
Semnat… un simplu cetățean.” se arată în postarea publicată de Oana Vasiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *