Prima pagină » National » Scandal la Universitatea Constantin Brâncuşi, din Târgu-Jiu! Un tânăr, care a ucis un om cu un cuţit şi o bâtă de baseball, a fost declarat admis
Scandal la Universitatea Constantin Brâncuşi, din Târgu-Jiu! Un tânăr, care a ucis un om cu un cuţit şi o bâtă de baseball, a fost declarat admis

Scandal la Universitatea Constantin Brâncuşi, din Târgu-Jiu! Un tânăr, care a ucis un om cu un cuţit şi o bâtă de baseball, a fost declarat admis

09 aug. 2021, 14:43,
Bianca Rebegea, în National

Este scandal la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu, pentru că instituția l-a admis pe un tânăr, care a ucis un om cu un cuţit şi o bâtă de baseball a fost declarat admis. Acesta este așteptat la cursuri, însă colegii lui sunt extrem de speriați.

Este vorba despre Vlad Scurtu Irimia, din Suceava, condamnat în 2007 la închisoare pentru omor deosebit de grav și tâlhărie. Acesta se bucură de o pedeapsă într-un regim mai relaxat.

Între timp, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu a luat decizia de a nu-l mai primi pe tânăr la cursuri. Cel mai probabil, Vlad Scurtu Irimia va contesta decizia instituției.

Tânărul a omorât un om de afaceri cu lovituri repetate de cuțit și cu o bâtă de baseball

Vlad Scurtu Irimia, împreună cu iubita sa, Alina Mihaela Roșca, studenți în Iași, au omorât un om de afaceri cu lovituri repetate de cuțit și cu o bâtă de baseball. Între timp, tânăra a fost eliberată în cursul anului 2020, după ce a stat zece ani în închisoare.

Tânărul are de efectuat o pedeapsă de 23 de ani de închisoare în regim închis.

Admiterea la universitatea din Târgu-Jiu îi schimbă regimul de detenție în semi-deschis, lucru care schimbă hotărârea judecătorească prin care a fost stabilit regimul de detenție.

Cei doi tineri au plănuit să-l omoare pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani cu care fata a avut o relaţie, după ce s-au cunoscut pe internet. Potrivit planului, cei doi l-au atras pe Daniel Mancaş la Iaşi, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuţit, dar şi mai multe lovituri cu o bâtă de baseball, scriu jurnaliştii de la monitorulsv.ro

După efectuarea testului poligraf, s-a constat că Vlad Irimia Scurtu, condamnat la 23 ani de închisoare pentru uciderea lui Daniel Mancas, amantul logodnicei sale, Alina Horeanu, minte. El susţinea că nu a participat la crimă, însă testul poligraf a arătat că acesta nu spune adevărul. I-au fost puse trei întrebări, testul fiind efectuat pe 23 decembrie 2009.

Studenta criminală și-a schimbat numele în închisoare

Judecătorii din Gherla au pus-o în libertate pe studenta criminală Alina Mihaela Horeanu (actualmente Roșca). Tânăra de 34 de ani s-a întors acasă, în Suceava. Cât a stat în temniță pentru omor și înșelăciune, studenta criminală și-a schimbat numele

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu (actualmente Roșca – n.r.) s-a întors acasă, în Suceava. Tânăra de 34 de ani a fost pusă recent în libertate de către judecători.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Gherla au admis propunerea de liberare condiționată formulată de Alina Mihaela Horeanu.

„Instanța admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla și, în consecință, dispune liberarea condiționată a persoanei private de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu, fostă Stoian), condamnată la pedeapsa de 20 de ani de închisoare prin sentința penală din 2013 a Judecătoriei Iași”, au precizat judecătorii din Gherla.

Ce a spus studenta criminală ca să iasă din pușcărie

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu a fost audiată de judecătorii din Gherla.

„Cer admiterea propunerii de liberare condiționată și țin să menționez că regret cele întâmplate”, a declarat Alina Mihaela Horeanu.

Judecătorii au constatat că, potrivit articolului 59, alineatul 1 din Codul penal din 1969, după ce a executat cel puțin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de zece ani de închisoare, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *