Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Un tată a sunat la Ministerul Sănătății pentru ca cineva să vină să-i consulte copilul: „Ne-au spus să ne ducem la un spital particular, dacă nu ne convine” – FOTO, UPDATE

Scandal la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Un tată a sunat la Ministerul Sănătății pentru ca cineva să vină să-i consulte copilul: „Ne-au spus să ne ducem la un spital particular, dacă nu ne convine” – FOTO, UPDATE

08 iul. 2023, 02:00, 31 ,
Cristina Doroftei în Titlurile zilei

Mihai Prisacaru este un tată disperat ce de două luni se chinuie să afle care este afecțiunea de care suferă copilul său. În data de 24 iunie 2023, micuțul în vârstă de zece ani a fost adus pentru prima dată la UPU (Unitate Primiri Urgențe) din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Atunci i s-a recoltat sânge și după a fost trimis acasă. La câteva zile, părintele disperat s-a prezentat din nou la UPU, însă procedura a fost aceeași. A venit în repetate rânduri pentru a-și însănătoși copilul, însă medicii l-au tratat cu superficialitate, spunându-i că cel mic este bine

Copilul de zece ani este slăbit, nu mănâncă de mai bine de două luni și nu bea lichide, pentru că orice ar consuma vomită. Părinții nu știu care este cauza, dar lucrul cel mai îngrijorător este faptul că nici medicii nu au habar. Luni (n.r. – 3 iulie), la insistențele părinților, copilul a fost internat, însă nu i s-a făcut niciun control, pentru că medicul de gardă a fost prea obosit pentru a se ocupa de el.

UPDATE: Managerul Alina Belu a transmis un comunicat prin care a prezentat varianta Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași privind cazul copilului de 10 ani.

„Referitor la cazul prezentat în presa locală, pentru informarea corectă a publicului, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași transmite următoarele:

Pacientul la care se face referire, în vârstă de 9 ani s-a prezentat luni, 3 iulie la UPU a spitalului nostru, a fost consultat de către medicii noștri, i s-au recoltat probe pentru analize însă tatăl minorului a refuzat internarea.

Marți, 4 iulie, pacientul a revenit la spital împreună cu mama, a fost internat și s-a aplicat tratament conform protocolului. Din declarațiile mamei, copilul nu se alimentează diversificat, acceptând un meniu extrem de limitat care nu îi aduce un aport suficienți de nutrienți.

Deoarece mama a avut un comportament necorespunzător față de personalul medical și dată fiind starea copilului, medicul curant a decis că se impune o evaluare psihologică a celor doi. Mama a declarat în acest context că ar fi fost bătută de către soț în fața minorului, pe fondul consumului de alcool, ajungând la UPU a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, cităm, “cu mai multe coaste rupte”.
Astfel, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași a decis că se impune anunțarea Serviciului de Protecție a Copilului, considerând că minorul poate fi în pericol atât din punct de vedere mental cât și fizic.

Facem precizarea că acestea au fost declarațiile mamei minorului, rămâne ca instituțiile abilitate să preia cazul și să stabilească dacă cele declarate se confirmă.

In final, pacientul a fost externat in data de 7.07.2023 cu recomandări pentru tratament la domiciliu”, a transmis Managerul Biong. Med. Prep. Drd. Alina Belu.

Tatăl: „A venit o doamnă care a fost de gardă și s-a plâns că este prea obosită”

 poză cu Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

I s-a spus că nu are ce să vorbească cu Alina Belu, managerul

În disperarea sa, Mihai Prisacaru a încercat de nenumărate ori să vorbească cu managerul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, însă de la secretariat a fost alungat, după ce i s-a spus că nu are ce să discute cu Alina Belu. Disperat, tatăl a sunat la Ministerul Sănătății, unde i s-a răspuns într-o fracțiune de secundă. După acel apel telefonic, o asistentă s-a prezentat și i-a făcut copilului o perfuzie. De patru zile este ținut în perfuzii, deși el are nevoie de un consult urgent la gastroenterologie.

„În momentul de față (ieri – n.r.), eu sunt la spital și sun disperat la Ministerul Sănătății, am sunat de 70 de ori și nu mai răspunde nimeni, deși prima dată când am sunt mi-au răspuns în cinci secunde. În urma acelui apel a venit o doamnă care a fost de gardă și s-a plâns că este prea obosită.

Stau în fața secretariatului de la spital, pentru că vreau să vorbesc cu managerul, nu vor să-mi dea voie să vorbesc și îmi spun că eu n-am ce să vorbesc cu ea. Copilul a fost cu mine de trei ori la UPU, pentru că soția mea are probleme cu inima, i s-a făcut o recoltă de sânge și după ne-au trimis acasă. Copilul, în ultimul timp, nu mănâncă, are mai bine de o săptămână în care nu a mâncat nimic, pentru că orice mănâncă vomită. Era terminat, nici nu mai putea să stea în picioare, l-am adus luni din nou și într-un final l-au internat”, declară Mihai Prisecaru.

Lucrurile se complică

După ce tatăl a continuat să se roage de medici să-i consulte copilul, aceștia i-au spus că nu au timp și că cel mai bine ar fi să plece acasă, în contextul în care cel mic nici nu se mai poate ridica din pat.

„De luni dimineață, de când l-au internat, până marți, la ora 14:00, copilul nu mai putea să se mai ridice din pat. M-a sunat soția, disperată, că nu mai știe ce să facă cu el, mi-e frică să nu ajungă la reanimare. Atunci am sunat pentru prima dată la Ministerul Sănătății, care au sunat ulterior la spital și a fost trimisă o asistentă care s-a apucat de pus perfuzii, dar nu s-a dus nimeni să verifice cauza, de ce se simte copilul rău. Acum vor să ne trimită acasă cu tot cu copil care, după cum am spus, nu se mai poate ridica din pat.

Nu-i rău că vor să-i dea drumul acasă, pentru că și așa aici e un chin. Nu i-au făcut analizele, astăzi a venit un medic de la gastroenterologie și ne-a spus că acum este târziu, nu-l mai poate controla. Bine, înțeleg, dar programează-l pentru o zi. Chiar trebuie să sun la minister pentru o perfuzie? Secretara mi-a spus că nu comandă nimeni în curtea lor și copilul meu nu poate mânca și nu-l consultă nimeni, ne-au spus să ne ducem la un spital particular, dacă nu ne convine.

S-a îngălbenit pielea pe cel mic, până n-am sunat la Ministerul Sănătății nu l-a căutat nimeni. Au început să facă mișto de soția mea și o strigau «doamna minister», este revoltător”, mărturisește Mihai Prisacaru, tatăl copilului.

Tatăl nu se lasă și promite că va ajunge în instanță cu cei care au fost nepăsători în legătură cu starea de sănătate a copilului său.

Managerul nu recunoaște nimic

poză cu Ministerul Sănătății

Copilul de zece ani, este slăbit, nu mănâncă de mai bine de două luni și nu consumă lichide, pentru că orice ar consuma, vomită. Părinții nu știu care este cauza, dar lucrul cel mai îngrijorător este faptul că nici medicii nu știu

Managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”, bioinginer Alina Belu, susține că pacientul a beneficiat de toată atenția și tratamentul cuvenite.

„Pacientul a beneficiat de tratamentul corespunzător diagnosticului, s-a făcut și o evaluare psihologică a mamei și a copilului, am vorbit cu tatăl. Și i-am spus că, dacă are nemulțumiri și contestă diagnosticul medicilor, să facă o solicitare scrisă către noi, ca să i se poată explica. Copilul are diagnostic, se externează astăzi (n.r. -7 iulie). Dovadă sunt analizele și tratamentul aplicat copilului. Acestea apar în foaia de externare”, transmite Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Comentarii
  • Femeia asta e varză. Pleacă fă acasă . In ce hal de degradare a ajuns spitalul asta cândva un exemplu de bune practici.

  • S-a făcut evaluare psihologica copilului și mamei,ai văzut ce ai făcut ,extraordinar.Cred că părintele acesta de prea mult bine are atitudinea aceasta.Sunt medici extraordinari la Sf Maria ,dar sunt și unii de Doamne ferește.

  • „Medicul de gardă a fost prea obosit pentru a se ocupa de el”.Unii medici vin si dorm in garda,pentru ca sunt obositi,fie ca au mai multe joburi,fie ca sunt dezinteresati.Cam asa se lucreaza cand ai mai multe joburi,undeva trebuie sa trisezi.

  • De ce la conducatori auto se aplica regula cu cele 8 ore de condus,iar la alte categorii,medici,profesori,etc.nu?.Astfel ei aduna mai multe servicii si mai multi bani,destul de consistenti, in detrimentul calitatii si pericolului muncii lor.Evident ca nimeni din lumea asta nu poate lucra 24 ore din 24.Chiar nu este destul de evident acest lucru?

  • Cel mai bun medic, e trenul de CLUJ | "Medicii grila X & Zero" lovesc din nou

    Copilul se stinge pe picioare, efectiv moare cu zile, astora le arde de evaluare psihologica.
    Asta patesti at. cand mergi cu sotia sau copilul tau la un medic ce a dat examen tip grila, esti luat la misto.
    Acum doua zile, o femeie din Iasi a murit cu zile intr-un spital din Iasi (UPU) unde lucreaza cei mai multi medici X si zero, efectiv au lasat-o sa plece… ” pe plaiurile intinse ale vanatorii „.
    Din cate se pare si aici tot acelasi scenariu. De cateva zile copilul s.a ales doar cu perfuzii, asta dupa ce parintii au sunat la Ministerul Sanatatii, iar parintii au beneficiat de o evaluare psihologica.OMG

    CONCLUZIE
    Pana NU se schimba ceva iar in spitalele din Iasi vor fi angajati doar absolventi de UMF ( umf iasi afla pe locul 1400 + in top 500 cele mai bune universitati. Varza. La Umf Iasi prezenta la cursuri NU e obligatorie, iar examenele se dau cu x pe o foaie tip grila. )

    Exemplu de intrebare picata la examen: Un copil nu poate manca, iar ce baga in gurita vomita pe loc, ce trebuie facut:
    a) bagat in salon si lasat acolo sa zaca
    b) astepti sa sune unul din parinti la ministerul sanatatii
    c) astepti ca sa moara si dupa aia cauti o scuza si zici ceva de genu ” din cauza salariilor mici/ lipsei de personal nu s.a putut face mai mult”
    d) faci evaluare psihologica la parinti, ca sa aflii cauza nervozitatii lor
    e) faci investigatii amanuntite iar daca NU te pricepi ca medic faci URGENT foaie de transfer si trimiti copilul la Cluj.

    Barem:
    Raspunsul corect este ” e ” . Majoritatea medicilor de la acest spital au raspuns gresit la aceasta intrebare si au pierdut 100 puncte

    Sfat pentru acesti parinti dar si pt alti parinti aflati in suferinta, …,, cel mai bun doctor din Iasi, este TRENUL de Cluj ,,

  • Când DNA intra peste cloaca de la Sf Maria unde Belita și consiliu de administrație la solicitarea CJ au pus bazele unei rețele mafiote pentru a sustrage banul
    public??

  • O fosta registratora devenita bioinginer peste noapte,pusa manager pe criterii politice.Ce pretentii sa aveti?S-a modernizat spitalul dar personalul a ramas acelasi,mizerabil!

  • Se suceste in mormant doctorul Burlea. Pe cand era el direcyor nu se putea intampla asa ceva. Rusine.

  • Pe asta o tine in functie ala ce are COMAT-ul ?
    Parca a fost si pe la Sp. de Recuperare si tot asa se scria de ea.
    Tot timpul apare in diverse ziare la rubrica ,, Asa Nu „.

  • Vin vremuri si mai grele !….

  • @Anonim 10:02 a.m.

    Dumneata te referi la d-na Dobre,actual manager la Spitalul Socola.
    Ai încurcat persoanele.

  • Andrei Cazacu

    Am sa aflu adresele tuturor celor care ati scris despre viitoarea mea sotie Alina “Bela”. Si va arat eu cum sta treaba…😡😡😡

  • „Pe asta” nu o tine ala care are COMAT-ul. Aia e Dobre. si e la conducere la Socola
    Nu amsteca merele cu perele doar ca sa scrii si tu ceva

  • @ Andrei Cazacu
    iulie 8, 2023 la 11:05 am
    „Am sa aflu adresele tuturor celor…”

    Poftim adresa mea, te rog daca vii pe la mine sa-ti aduci si o pereche de izmene curate !
    Adresa
    Șoseaua Bucium 36, Iași, România

    Ai mare grija cand vii, sa nu te vada cineva ca o sa ne iasa vorbe la amandoi in Iasi. Nu uita ca avem portar la intrare, sa ai la tine si un buletin.
    Ramai cu mine la noapte… 😘

  • Mai,dar dunteti teribil de rai.
    Manegerul acesta nu este medic

    Medicii sunt primii responsabili de actul medical.
    Spoi mergeti la directoare si i reclamati .
    Daca nu s buni de nimic ,nu stiu carte,nu s profesionisti sa i trimita in somaj,sa angajeze oameni competenti ,prin examene corecte
    Pai daca mor pacientii cu zile,sigur este o problema!

  • Solutia este sa aducem medici asiatici. Astia sunt bine pregatiti, dau examene pe bune (nu test grila ca la UMF), sunt corecti, si nu au pretentia ca in 2 ani trebuie sa stranga bani de o vila.

  • @Andreea
    Nebunateco, ce ai facut de te-au inchis la fara clanta?
    Cand dam foc la spital?
    Raspunde-mi urgent.

  • Andreea,unele adrese de I.P. chiar se mai dau pe unele ,,surse”.Cine știe,cunoaște…
    Se șterg chiar și unele comentarii ,,incomode”,pentru unii…
    Și nu ne referim în cazul acesta.
    Big Brother funcționează când se vrea…

  • Trebuie schimbat ceva in spitalul ala ..asta nu este atitudine „nu iti convine mergi la privat” nu iti convine mars acasa si lasa loc la altii ….nu protesta ca vrei salarii mari …o sa va bata lumea cu oua si faina pe astia din spitale cand mai protestati jegosilor

  • Asa-s toate spitalele, nu numai asta. Unu-doi doctori adevarati si restul niste impostori lacomi.

  • Ne dam seama că postarea cu Cazacu e o ironie și e un pseudonim…

  • Dna manager Belu ia ia apărarea medicilor fără sa facă nici o ancheta interna sau nu ii pasa. Am venit cu copilul în acest spital regional, unde vin cazuri din toată moldova, cu copilul cu febra 40, cu suspiciunea mea fiind cadru medical de otita, au făcut analize copilului din care a reieșit ca are o infecție în corp, le avea foarte modificate, Vsh, Pcr, etc, s-o m-au trimis acasă cu copilul fără nici un tratament la 1 noaptea. La insistentele mele a fost trezit din somn un medic rezident orl-ist… asta e linia de garda pe care o au noaptea, care-a trimis la 1 noaptea citez la „privat” sa ii scoată ceara din urechi ca el nu poate vedea ce e în ureche, deși copilul plângea de durere arătând urechea. I.am explicat ca atitudinea lui este total nepotrivita, ca plătesc și eu și soțul de ani de zile asigurări medicale și nu e normal sa ne trimită la privat, nefiind relevant, oricum copiii au dreptul la sananate. Nu s.a rezolvat nimic. Am vaenit a doua zi, mai grav era, la insistenele mele din bou, a venit un orl-ist si s-a confirmat otita seroasa. Am făcut scris la Manager toată situația, a trecut o luna jumătate și nu am primit raspuns , după o luna am fost din nou sa cer explicații, mi s-a transmis ca am primit sigur pe email dar nu am văzut eu. Fals, nu era nimic pe email. Mi s.a trimis emailul atunci și managera îmi transmitea ca toată lumea și.a făcut treaba exemplar și ca noi părinții ar trebui sa fim mult mai înțelegători datorita perioadei grele prin care au trecut cadrele medicale. Îmi spunea mie, cadru medical, și mama disperata ca nu îmi ajuta nimeni copilul, rugandu-ma sa nu îmi facă convulsii febrile. Tot respectul dna Belu!! Va faceți treaba minunat!

  • Trenul de Cluj

    Salvarea este trenul de Cluj…lăsați fără drept de practica medicii ,managera demisa…ar trebui arestați multi profesori din aceasta cloaca numita UMF-kistan care sunt primii răspunzători pt tot !!!!!Părintele sa reclame la parchet!

  • Când ai un manager incompetent și un CA habarnist cu ochii numai după combinații ca la altceva nu îi duce capul, e clar că ajungi in situații critice de colaps icand personalul medical nu se mai concentrează pe problemele pacienților. Demiterea bioinginerie cocoțată manager prin grija membrilor CA și anchetarea acestor căpușe de la CA care practic girează toate potlogăriile bioinginerei – registrator sfidând corpul medical a acestui sputal cândva de elită. DNA când are de gând să descindă
    să constate uriașele nereguli ?

  • @@@CUPIDON, gresesti, Cazacu e indragostit maxim de bioinginera Alina, ar face moarte de om pentru ea, stie si cine il zadraste, e vicele Danga care a tras la rame la Alina. Acuma Cazacu a cerut o de sotie

  • Informatie oficiala: peste 80% din diagnosticele puse de medicii romani sunt gresite. Aceeasi medici ne indeamna sa ne vaccinam anti COVID. Si au pretentii sa-i credem si sa-i ascultam. Hai sictir.

  • Speriata as a este manager? Rușine.

  • niste adormite, mari doctorite , zero barat sunteti PROFESIONAL, ZEROOOOO, de ce nu eliberati la sfarsitul consultatiei in urgenta sau ambulatoriu retete compensate???? DE CE NE TRIMITETI LA MEDICII DE FAMILIE SA NE DEA COMPENSATE ACESTE RETETE CAND VOI CEI DE ACOLO AR TREBUI SA LE ELIBERATI PARINTILOR !!! DE LENE VA SPUN EU…..

  • Pentru Plm, 1.34: tot ce ai scris este convingerea ta, ca urmare a activitatii tale in domeniu? Esti om de stiinta, cercetator, biolog, farmacist sau medic? Sau scrii asa, intre doua zugraveli si un trafalete? Toti ati ajuns parelologi. Da, toti stiti de toate, dar de fapt nimic. Doar rautati….

  • Un cacat de spital

  • Multi ratati irecuperabili intelectual, sub anonimat arunca dejectii verbale. Romania needucata isi arata roadele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *