Prima pagină » Actualitate » Scandal la PNL Timișoara! Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a câștigat alegerile
Scandal la PNL Timișoara! Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a câștigat alegerile

Scandal la PNL Timișoara! Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a câștigat alegerile

01 aug. 2021, 13:20,
în Actualitate

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, a câştigat alegerile cu scandal pentru şefia PNL Timişoara. Disputele au continuat pe Facebook, unde preşedintele interimar, Alin Nica, i-a numit pe cei care au provocat scandal „gruparea bătăuşilor”. La rândul său, Raul Ambruş, lider al nemulţumiţilor din partid, i-a catalogat pe câştigători „gruparea hoţilor”.

PNL Timiş se confruntă cu un conflict intern fără precedent, alegerile pentru şefia PNL Timişoara, anulate şi reorganizate fiind marcate de fiecare dată de scandaluri cu îmbrânceli şi vorbe grele. În final, după a doua tură de alegeri, suspendări şi dispute prin intermediul presei, liberalii din Timişoara şi-au desemnat conducerea.

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, a fost ales preşedinte, fostul viceprimar Dan Diaconu – primvicepreşedinte şi Alexandru Chiţac, Simion Moşiu, Tănase Neluşi, Carmen Popescu, Lorenzo Barabas, Grigore Grigoroiu, Cosmin Hogea, Mihaela Valcovici – vicepreşedinţi.

Orban, de partea „grupării bătăuşilor”

În scandalul din PNL Timiş a intervenit şi Ludovic Orban. „Condamn public încălcările grosolane ale democraţiei interne săvârşite la PNL Timişoara de Alin Nica, Dănuţ Groza, Alina Gorghiu şi Bogdan Ghelbere.

Le-am transmis înainte de conferinţa pentru alegerea conducerii organizaţiei o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Naţional Liberal. Totodată, le-am comunicat situaţia oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 şi i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancţiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-şi exprime opţiunea, precum şi la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri.

 

În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, având obligaţia statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului şi de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acţiona în conformitate cu prevederile statutare pentru sancţionarea celor vinovaţi, precum şi pentru anularea alegerilor de la Timişoara, desfăşurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL şi de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *