Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal, la Palatul Copiilor din Iași! Părinții sunt nemulțumiți de orarul stabilit de profesori: „O nesimțire totală, bătaie de joc”

Scandal, la Palatul Copiilor din Iași! Părinții sunt nemulțumiți de orarul stabilit de profesori: „O nesimțire totală, bătaie de joc”

11 sept. 2024, 02:00, 6 ,
Ștefana ȘOVEA/Iulia MARIA în Titlurile zilei

Scandal, la Palatul Copiilor din Iași! Părinții copiilor care sunt înscriși la unitatea de învățământ au fost scoși din minți după ce le-a fost transmis orarul. Unii dintre ei trebuie să își ducă copiii, dintr-un capăt al orașului în altul, într-un timp record.

Scandal, la Palatul Copiilor din Iași! Mai mulți părinți sunt nemulțumiți

Mai mulți părinți, care au copiii înscriși la cursurile din cadrul Palatului Copiilor Iași, sunt nemulțumiți de orarul pe care l-au realizat reprezentanții unității de învățământ.

Mama unui copil care urmează cursurile de pictură trebuie să ajungă în fiecare vineri, la ora 12:30, la unitatea de învățământ, în condițiile în care copilul termină orele de la școală la ora 11:30. Școala la care învață elevul este situată în zona Alexandru cel Bun, iar pentru ca acesta să ajungă în timp util la cursul de pictură, trebuie să fie dus cu mașina de către părinți.

„Copilul meu este înscris la cursul de pictură, iar orele de la școală, le termină la ora 11:30. Cursul de pictură, de la Palatul Copiilor, începe, într-o zi, la ora 12:30 și este destul de greu să îl duc, dintr-o parte a orașului în alta, într-un timp așa scurt. Noroc că îl duce soțul meu cu mașina, altfel nu ar ajunge la timp”, spune mama unui copil.

Un alt părinte, care are ambii copii înscriși la cursurile din cadrul Palatului Copiilor Iași, este la fel de nemulțumit de orar. În doar 30 de minute, copilul său trebuie să ajungă la cursul de arte marțiale.

„Ambii copii sunt înscriși la cursuri, la Palatul Copiilor, iar unele ore încep chiar la ora 12:30. Păi cum să ajungă copilul meu la ora 12:30 dacă el termină orele, de la școală, la ora 12:00? Așa ceva nu este normal, este inadmisibil, o nesimțire totală, bătaie de joc. Ar trebui să fie toate orele, de la această instituție de învățământ, după-amiază, așa cum erau în urmă cu mai mulți ani”, spune părintele unui copil.

Reprezentanții Palatului Copiilor Iași: „Ținem cont de o sumedenie de factori”

Reporterii BZI au luat legătura cu Gabriela Andrei, directorul adjunct al Palatului Copiilor Iași, care a transmis faptul că orarul este realizat în funcție de discuția cu mai mulți părinți.

Reprezentații unității de învățământ îi întreabă pe părinți care este programul copiilor la școală, pentru a putea mulțumi pe toată lumea.

„Noi ținem cont de programul copiilor. Programul acesta îl organizăm după discuția cu mai mulți părinți. Contează dacă există un număr reprezentativ al acestora, care să fi participat și să fi dat un verdict: «Uitați, pe noi ne aranjează orarul!».

Avem program și după-amiază. Noi, când îl efectuăm, ținem cont de o sumedenie de factori. Dar pentru că suntem în reparații capitale cu sediul din Săulescu, sunt transformări de la an la an.

Foarte puține școli au clase cu învățare după-amiază, și atunci, toată lumea ar vrea după ora 16:00. Noi avem program după ora 16:00, și chiar se suprapune acolo, unde spațiul permite.

Fiind învățământ non-formal, noi venim în sprijinul activității timpului liber al lor. De aceea, și în fișa de înscrieri, nu întâmplător, îi întrebăm: «Cum aveți cursurile?» și ei ne transmit «dimineață», și noi ținem cont de lucrurile acestea”, declară Gabriela Andrei, director adjunct al Palatului Copiilor Iași.

La Palatul Copiilor Iași, în anul școlar 2024-2025, învață aproximativ 4.500 de copii, din municipiul Iași.

„Sunt înscriși aproximativ 4500 de copii, în municipiul Iași, și cursurile se desfășoară pe teritoriul municipiului Iași. Pentru sediul din Palatul Copiilor avem trei locații, respectiv sediul central, sectorul Săulescu și sectorul Serii didactice, sectorul din Parcul Copou”, adaugă Gabriela Andrei, director adjunct, în legătură cu scandalul de la Palatul Copiilor Iași.

Comentarii
  • Copii problema

    Daca re deficienta psihica, lasa-l să meargă cu mijlocul de transport în comun, lăsați traficul. Când ai probleme mintale nu e de joaca.

  • Din Alexandru până la Palatul Copiilor faci 15 minute de mers pe jos, lenesilor.

  • Dar de ce nu scrieti ca la aceeasi scoala ACB, copii de clasa a 3-a incep orele la 14 si termina la 18? Unifroma rezista!

  • Sunt angajati si au un program de lucru fix la fel ca toti ceilalti angajati.
    Ai vrea sa stea non stop la munca pentru ca unul sau altul nu poate ajunge la program.
    Te pliezi si tu dupa programul lor, daca doresti sa le treci pragul.

  • o bataie de joc la palatul Copiilor, orele ar trebui facute in fiecare scoala si nu la sediul din Copou , nu ai cum sa ajungi din capatul Iasului la timp, iti cari copilul prin tramvaie si autobuze de ajunge frant si el si parintele , faceti ceva si cereti ca orele sa se faca in fiecare scoala , cate o activitate

  • exact cum zice si joker, lol, chiar la asta ma gandeam, cum sa faci 1 ora din alexandru pana la fundatie? :))))))) mergi frumos pe jos nene, traversezi pasarela din minerva spre gara si apoi mergi pe langa blocuri pe str garii pana la scarile alea de la fundatie si aia e, ai ajuns in 15 min maxim 20…eu am mers ani de zile bai PUTORILOR pe jos din galata pana la liceul din Copou….dupa aia va plangeti ca vaaai copilul e obez, pune-l ma sa mearga pe jos sa faca sport !!!

  • Ar trebui ca toate instituțiile dedicate copiilor să ceară acordul părinților, să se consulte cu aceștia și să se ofere să șteargă la fund odraslele oricând vor părinții imbecili.

  • Sunt bani platiti de stat, adica de toata pulimea. Niciun parinte nu plateste pentru cursuri. Daca vor flexibilitate, privatii ii asteapta. Mai intai cu banii si pe urma cu pretentiile.
    Drmul lung si timpul pierdut sunt unele din dezavantajele traiului in cartierele marginase. Se pare ca iesrnii nu sunt constienti de asta.

  • palatul.copiilor

    domle ce pretentii au unii…ma, eu zic asa…palatul copiilor sa trimita cate o masina la fiecare copchil acasa….ce nenorociti puturosi…puneti mana si mergeti ba puturosilor !

  • Parintilor cu relatii in presa le recomand sa-si ia odraslele care nu pot merge cu mijloace de transport, pe jos sau cu parintii cu masinile personale in timpul programelor profesorilor de la Palatul Copiilor care sunt intocmite in marea lor majoritate dupa-amiaza pana seara si inclusiv in weekend, sa mearga in privat unde sa plateasca abonament de 500 lei pe luna plus alte costuri si unde sa-si etaleze fitele pana n-or mai putea. De fapt multi fac deja asta asa ca sa mai scuteasca profesorii de la Palat care si-asa au salarii de toata jena si nici munca lor nu le este recunoscuta la adevarata valoare. Parintii cu mofturi sa stie ca toti profesorii care lucreaza la Palat vin si ei din toate colturile orasului, din zonele limitrofe, fiecare cum poate, cu mijloace de transport in comun, pe jos sau cu masinile. Cine cere ca activitatile extrascolare sa se faca in scoli nu face altceva decat sa doreasca desfiintarea palatelor si cluburilor copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 octombrie 2024
12 octombrie 2024