Prima pagină » Actualitate » Scandal la o școală din Brașov! Un copil de la o clasă pregătitoare îşi bate colegii!
Scandal la o școală din Brașov! Un copil de la o clasă pregătitoare îşi bate colegii!

Scandal la o școală din Brașov! Un copil de la o clasă pregătitoare îşi bate colegii!

02 oct. 2023, 11:19, 2 ,
în Actualitate

S-a lăsat cu scandal la o școală din Brașov, unde un copil de la o clasă pregătitoare își bate colegii. Totul a ieșit la iveală după ce un copil a venit acasă cu vânătăi. Părinţii au depus sesizare la conducerea şcolii încă din prima săptămână a anului şcolar, fără a primi răspuns.

Un copil de la o clasă pregătitoare îşi bate colegii!

La Şcoala Gimnazială nr. 11, din municipiul Braşov, mai mulți părinţi s-au plâns de faptul că unul dintre copii îi bate pe ceilalți colegi. Părinții  au depus, încă din prima săptămână a anului şcolar, o sesizare către conducerea unităţii de învăţământ, în care reclamă că un elev din clasa pregătitoare D îşi terorizează colegii, unii dintre ei ajungând acasă cu vânătăi în urma agresiunilor.

Elevii au povestit acasă că sunt bătuţi, ameninţaţi, colegul violent intră peste ei în baie, iar la sesizarea depusă la conducerea şcolii de către un reprezentant al părinţilor încă din 15 septembrie conducerea şcolii nu a răspuns.

„Copiii sunt agresați și sunt speriați! Au spus că nu mai vor să meargă la școală din cauza acestui coleg, iar cei cărora nu li s-a întâmplat nimic le este teamă că și ei vor putea fi agresați în următoarele zile. Doresc ca prin aceasta sesizare pe care v-am adresat-o să găsiți cât mai repede cea mai bună soluție pentru ca aceste violente să înceteze și toți copiii să meargă fericiți la școală, nu cu frica că va urma încă o zi în care vor fi agresați fizic și verbal de colegul lor”, a scris un părinte într-o sesizare adresată conducerii școlii.

Reprezentanții IPJ Brașov s-au autosesizat în acest caz, după un articol apărut într-un ziar local.

„În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, vă comunicăm următoarele: La data de 29.09.2023, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 02 octombrie 2023, poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

De ce nu a răspuns directoarea școlii la solicitarea părinților

Directorul şcolii, profesorul Mihaela-Carmen Nicodin, a menționat că nu a răspuns la reclamaţia părinţilor pentru că încă nu au trecut cele 30 de zile legale pentru emiterea unui astfel de document.

„Problema este cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze. Doamna profesor a fost în inspecţie la câteva ore, după primirea sesizării, dar copilul «problemă» nu ar fi ieşit în evidenţă. Deocamdată elevul nu a beneficiat de consilierea psihologului şcolii, pentru că părinţii lui ar trebui să accepte/solicite acest lucru“, a menționat Mihaela-Carmen Nicodin.

Părinţii copilului violent au ajuns la şcoală doar vineri, , la 2 săptămâni de la depunerea reclamaţiei, unde au discutat cu ceilalţi părinţi şi, apoi, cu reprezentanţii direcţiuni.

Luni, 02 octombrie 2023, colegii copilului nu au venit la şcoală, în semn de protest, au anunţat părinţii acestora, după ce unde un copil de la o clasă pregătitoare își bate colegii.

Comentarii
  • Directoarea trebuie demisa! Cat de tampita poate fi sa spuna ca trebuie sa treaca 30 de zile???? De indata investighezi cazul si-i chemi parintii nelinistitului!!! Daca sar toti copiii pe el si-i pocesc mutra?

  • ,,O Romanie educata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`