Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal la o asociație de proprietari din Iași. Locatarii s-au trezit cu blocul inundat la ora 4 dimineața, după ce s-au spart țevile de apă caldă: „De doi ani de zile, președintele nu a făcut nimic” – FOTO/VIDEO

Scandal la o asociație de proprietari din Iași. Locatarii s-au trezit cu blocul inundat la ora 4 dimineața, după ce s-au spart țevile de apă caldă: „De doi ani de zile, președintele nu a făcut nimic” – FOTO/VIDEO

08 ian. 2024, 02:00, 27 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Scandal la o asociație de proprietari din Iași, după ce au cedat țevile de la apa caldă. Locatarii blocului A2, de pe Bulevardul Țuțora, s-au trezit în dimineața zilei de 7 ianuarie 2023 cu apartamentele inundate

Oamenii din bloc sunt exasperați de situație, având în vedere că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. În anii trecuți s-au mai confruntat cu probleme asemănătoare, însă nu s-a făcut nicio schimbare. În tot acest timp, președintele asociației de proprietari susține că nu sunt suficienți bani pentru a înlocui țevile.

Scandal la o asociație de proprietari din Iași

Blocul A2 are o vechime de mai bine de 50 de ani, iar țevile nu au fost înlocuite niciodată. Oamenii sunt total nemulțumiți pentru faptul că președintele asociației nu a rezolvat problema după ce a fost sesizată în anul 2022. Acum, locatarii stau cu frică pentru că țevile vor ceda în orice moment și vor rămâne fără apă caldă în sezonul rece.

„Ne-am săturat, altfel nu se poate aici. Ieri dimineață, la 4, ne-am trezit cu toții în bloc că se auzea cum curge apa în scară. Imediat mi-am dat seama că iar au cedat țevile. Problema este că nu e prima dată, în urmă cu doi ani ne-am distrus apartamentele din cauza acestui lucru. Am vorbit cu președintele asociației să găsim o rezolvare și a trebuit să punem bani pentru a fi înlocuite țevile. Am dat atunci 1.700 de lei și alți vecini au plătit. Dar din aprilie 2022 au trecut aproape 2 ani și nimic nu s-a întâmplat, nici măcar nu a venit președintele să discute cu noi. Am oprit apa caldă, nici nu am avut aseară și așteptăm să vina instalatorii, să repare măcar unde se poate.

Sunt bătrâni în blocul acesta, familii cu copii, nu pot sta să își încălzească apă pe aragaz. Președintele nici măcar nu ne-a chemat la discuție, să vedem ce putem face, pe el nu îl interesează dacă nu stă în bloc, aici, dar banii noștri sunt blocați de 2 ani de zile. Eu am trimis în scris peste tot, la asociația de proprietari, la primar, însă nimic nu s-a rezolvat. La noi se poate doar cu scandal, cu procese și alte lucruri de astea”, povestește Iulian Ungureanu, un locatar din bloc.

Iulian Ungureanu a mai sesizat și alte probleme care țin de asociația de proprietari.

Asociația nu are bani să schimbe țevile

listă plată asociație

Președintele asociației de proprietari susține că nu are bani cu care să facă reparațiile

Președintele asociației de proprietari Țuțora 3 ridică din umeri și spune că nu are ce să facă, pentru că nu sunt fonduri. Nu toți oamenii au plătit banii pentru înlocuirea țevilor, iar acum nu poate să schimbe doar pentru cei care au plătit.

„Povestea cu domnul Ungureanu este mai lungă, nu intrăm acum în detalii. Noi, acum, suntem la stadiul în care analizăm ofertele și o să le prezentăm locatarilor. Asociația de proprietari nu are bani, nu avem cu ce face modificările. De asta le-am cerut atunci banii respectivi, ca să putem schimba țevile, însă doar câțiva oameni au plătit. Acum se va interveni punctual, unde va fi cazul, eu am discutat cu locatarii când a fost incidentul, le-am spus de unde să oprească apa caldă și să aștepte echipa pentru reparații, mai mult de atât nu putem face”, spune Cristian Gabriel Paraschiv, președintele asociației de proprietari Țuțora 3.

Țevile de la apa caldă au provocat un scandal monstru la o asociație de proprietari din Iași. Locatarii din blocul A2, de pe Bulevardul Țuțora, au ajuns la limita exasperării după ce s-au trezit cu apartamentele inundate.

Comentarii
  • cocuz vasile

    Si in alexandru strada bistritei 6 bloc a plosnita comunista de saf de scara ales de 5 babe din scara nu a facut nimic pt scara timp de 7 ani ….in schimb a facut pt el ..si.a amenajat si ingradit la parter gradina proprie pe terenul comun al blocului ,si.a facut separeu in fata usi lui la parter sa nu fie deranjat de zgomot,si.a facut balcon la parter depasind limita blocului si toate fara accept sau vreun act legal ,intrebat el raspunde ca e neam cu chorica si face ce vrea ,gunoaiele corupte din termoservice e in cardasie cu el si nu vor sa se implice …

  • Ăsta Carei președinte să-și ia jucăriile și să plece la plimbare împreună cu intervențiile lui punctuale

  • E grav și lucrul asta , sa se spargă țevile de apa, dar mai grav e când când subsolul blocului se umple cu mizerii fecale și stau locatarii într-un focar de infecții!! Așa se întâmplă în cartierul frumoasa, str. Dimineții 22, bloc 792! Iar când ceri ajutor de la asociație,respectiv cei de la urbica, trece o lună de zile până se iau măsurile !! Îți vine greata sa intre în acea scara!!

  • Plătiți fodul de rulment? Nu platiti ca este optional. Stați in cacat. Blocurile alea trebuie darmate. Toate instalatiile sunt varza! Nu au nici impamantare, a mancato cacatul din subsoluri, si aia face parte din instalatia de utilizare, deci o faceti cu forte proprii.
    Dar daca nu aveti fond de rulment. Aderati la o firma de administratie serioasa ….sau darmati blocu

  • Se pare ca respectivul președinte de asociație suferă de sindromul Ungureanu auzi la el răspuns ,,cică de aia leam cerut atunci banii,,…..povestea cu Ungureanu este mai lungă nu intram în detalii,,…poate devii scriitor mister președinte dute repede și rezolva problemele la proprietari și după aia nai decât să-ți etalezi talentul de povestitor

  • Se pare ca respectivul președinte de asociație suferă de sindromul Ungureanu auzi la el răspuns ,,cică de aia leam cerut atunci banii,,…..povestea cu Ungureanu este mai lungă nu intram în detalii,,…poate devii scriitor mister președinte dute repede și rezolva problemele la proprietari și după aia nai decât să-ți etalezi talentul de povestitor

  • un oarecare iesean locuitor la bloc

    Presedintele nu e Samanta sa faca tevi fara bani. Nu contribuiti , nu puteti repara .
    Cand este sa criticati stiti, dar si dvs in calitate de proprietari puteti face ceva : studiati piata , vedeti cat costa astfel de lucrari si contribuiti cu banii !
    In plus asociatia e condusa de un comitet executiv, adica de mai multi proprietari pe care i-ati mandatat sa va poarte interesul !
    Cand proprietarii fac reclamatii , ii auzi :::: nu s-a facut licitatie publica ! Asociatia nu e institutie publica si nici nu are angajati instalatori !
    Reparatia tevilor de incalzire ar fi trebuit sa va preocupe asta vara nu dupa ce s-a lasat frigul ::: vara sanie , iarna car….

  • Corect, pline blocurile de „proprietari” cu drepturi si zero obligatii, toti astepta sa faca „cineva” ceva, se plang ca „nimeni” nu face nimic. Specialisti in google si avocatura. Viseaza asistenta tehnica nonstop, sa vina asociatia sa le faca ordine si reparatii in proprietate, dar cand le soliciti acces, cand le explici ca au zidid tevile si trebuie spart, iti replica cu un aer doct ca la el in casa se intra doar cu procuratura.

  • Ignat Marian

    Si in Podu Ros la Asociatia de locatari PT7 Socola, este o doamna administratora „MAGDA” care nu face mai nimic pentru intretinerea si administrarea imobilelor pe care le are in cur-te, ba mai mult fura de rupe pe listele de plata ori pe lucrari de mantuiala, facute cu firme de familie!!! Proprietarii au tot facut diverse sesizari pe la Primarie, dar se pare ca duduia are acoperire foarte buna la „spate”.Poate ANAF-ul ori DNA-ul intra pe fir si verifica ilegalitatile facute de doamna „MAGDA”, ca de cativa ani de cand este administratora si-a terminat o vila.

  • Daca ne uitam la filmuletul pus pe net…se vede despre ce gospodari vorbim!
    APROPO :::: pe casa scarii nu se depoziteaza NIMIC! Nici macar scaunele pe care trebuie sa le aruncati ! Jegul ala de scaun imi obstructioneaza accesul daca vin in vizita la dumneavoastra, oameni buni!!!!!

  • Iesean oripilat

    Toți sunt deștepți, toți știu să critice, când e de luat măsuri toți așteaptă: să se facă, să se repare…. când să dea bani: îîîăăăă di ci așa mult. da ci așa scump… păi cum sî intri și sî spargâ la mini, la mini nu curgi….
    Problema se poate rezolva foarte simplu cu condiția ca proprietarii să conștientizeze că este necesară reparația capitală a instalațiilor și să își aducă fiecare contribuția, cu bani și cu bunăvoință nu să aștepte să le rezolve administratorul sau presedintele (care este și el tot un simplu locatar) – odată la 50 de ani trebuie să fie conștienți că trebuie reparație capitală la instalații, apă caldă, apă rece, canalizare și căldură.. Da costă, se face mizerie, panaramă 2 săptămâni sau patru dar pe urmă cel puțin 20 de ani nu-i mai doare capul, fără un efort susținut din partea tuturor nu se poate. A trecut vremea socialismului când statul ne dădea, ne făcea și noi, cu capul plecat, așteptam să se facă.

  • Uiti wă ci-i aicișa, ia! Sî vinî ccatu”șeala di la administrațe. O”s cî schimbî țava.

  • atata timp cand nu sunt legi clare si dure(existente in alte tari)care sa prevada scoaterea la licitatie a apartamentelor propietarilor care nu vor sau nu pot plati intretinerea pentru utilitati de baza pentru bloc ,printr-o procedura rapida,lucrurile nu se vor rezolva,vom continua sa peticim blocuri foarte vechi ce au nevoie de reparatii majore(capitale)…

  • Unii te reclama la televiziune , politie, primarie si cand le scoti cacatul din subsol.
    Multa lume nu prea are ocupatie in tara asta si viseaza sa traisca doar din munca celorlati !
    Isi cunosc drepturile , uita de obligatii .

  • Bate vântul prin blocul ala din 65

  • Foarte bine fac reclamangii profesioniști așa mai află lumea ce se mai învârte pe ici pe colo altfel….

  • Asociațiile de proprietari sunt initile, fiecare ar putea plăti apa direct de la sursă și curățenia din scara direct la persoană. Prea putini 3% sunt racordati la CET.

  • Este o directiva europeana in acest sens, contractele de utilitati direct cu proprietarul, dar acestor regii nu le este pe plac ca trebuie alimentare pe orizontala, plus o serie de destepti de proprietari, ca-i deranjeaza tevile…si atunci avem o problema greu de rezolvat si luand in calcul si incapatanarea unor proprietari, pot afirma imposibil de rezolvat. Ca sa inlocuiesti toate coloanele verticale din apartamente este ceva SF.

  • Cat va fi aceasta forma de organizare corectitudine nu va fi. Este vorba de asociatiile de proprietari. S-au pripasit tot felul de indivizi, atat presedintii de asociatiii cat si administratorii. Se vede ca nu vor sa schimbe nimic; cei de la ApaVital nu vor sa contorizeze individual fiecare locatar (le este bine asa), primaria se fereste enorm de tot ce tine de viata omului de la bloc. O smecherie din partea autoritatilor amestecata cu lipsa de educatie a „functionarimii” de la bloc si cu un popor ce nu stie ce vrea.

  • Ungureanu și ” alți ungureni ” poate să candideze la funcția de șef de scară și să rezolve problemele. De comentarii suntem sătui. Toți comentează dar nu se implică.

  • Dar ce Președinte de Asociație a făcut ceva pentru proprietari decât să le încaseze sume de bani exorbitante plus zisele pierderi de apă pe la conducte

  • Și proprietarii au obligația să intervină în anumite situații de genul asta, doar o fac ptr confortul lor, dar daca te duci la etajul 4 și ceri o semnătură ptr anumite situații îți răspunde că la el la etaj e nu ajunge mirosul din subsol sau alții au grija sa de-a mâncare la animale, chiar în scara blocului sau altul te urmărește,etc,etc!! Succes în continuaree!!! Bine asa

  • Conform legii 196/ 2018 : Asociația de proprietari , printre obligațiile sale, se regăsește și cea privind menținerea în stare bună a imobilului administrat. In acest caz cum se vede Asociatia de proprietari este depășită de situație , ar trebui Corpul de control de la primărie sa intervină și sa ia masurile legale care se impun

  • Asociațiile trebuie desființate,au fost create de comuniști sa toarne lumea la securitate,.Mai șant și azi turnători și reclamații ma refer la președinți care se cred zmei dar nu sunt nimic ,simpli proprietari, dar știți cum e proverbul cu prostul șef.Platim niște smecheri care mănâncă banii de pomana președinte,administrator,cenzor etc.spala bani și nimeni nu i întreabă nimic.pentruca nimeni în tara asta nu-și face datoria de asta este jale peste tot.Asa va fi pana cant aceste asociații nu vor fi desființate, iar acesti domni președinți sa fie verificați de cine trebuie sa vedeți ce golanii se fac.

  • Conform legii 196/ 2018 : doar LENEȘII plătesc la asociația de locatari. Ieșenii harnici nu mai au nevoie de INTERMEDIARI plătiți regește din salariille noastre.

    Legea comertului zice clar: un bun sau un serviciu prestat trebuie plătit de beneficiar( adică voi).
    Ce nu e clar? Vă e lene să duceți voi îndecșii la ApaVital?!? Sunteți domni,doamne și vreți ca altineva să vă calculeze apa, eventual să meargă si la caseria Apa Vital și să stea la coadă in locul vostru?!?

    Atunci plătiți asociația de locatari; au ei oameni care sa stea la coadă la ApaVital și pt voi …dar vă costă: salariu brut pt presedinte,cenzor, salarii brute la 3 fucking femei de servici( asta pt că nu sunteti in stare sa măturati in fața ușii voastre),salariu brut la contabil,etc…LENEA VOASTRĂ SE PLĂTEȘTE TOT DE VOI !

    BONUS: SUNTEȚI SPIONAȚI NON STOP DE CĂTRE BABELE LA PENSIE.

    ALEA PÂRĂSC TOT LA ADMINISTRATORĂ, CARE ZICE ȘI MAI DEPARTE. …SUS DE TOT PÂNĂ LA PREȘEDINTE😎

    CIUCIU AMANT SAU AMANTĂ ADUSĂ ACASĂ PE ȘUȘTACHE PT BUNGA -BUNGA 🤭🤫

    P.S: Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare.

  • D-le Conform Legii 196/2018 iesti chiar simpatic si chiar pamfletist , doar ca….. in urma cu doua luni am montat apometre radio in asociatie si acum deja numai au sigilii sau sunt demontate cu tot cu segmentul de teava.
    Nu credeti ca si corectitudinea oamenilor e necesara pentru o corecta administrare ???
    Ce sa va mai spun de proprietatea comuna ???? Intrebati-i pe bulgari . La ei s-au desfiintat asociatiile dupa care au tras concluzia ca si blocurile ” se defiinteaza” !
    In lumea civilizata, rolul asociatiei e ” de conducere” , doar ti se prezinta bugetul si necesitatea lucrarilor, dupa care se executa !
    La noi, poveste, circ si mahala !

  • D-le Conform Legii 196/2018 esti chiar simpatic si chiar pamfletist , doar ca….. in urma cu doua luni am montat apometre radio in asociatie si acum deja numai au sigilii sau sunt demontate cu tot cu segmentul de teava.
    Nu credeti ca si corectitudinea oamenilor e necesara pentru o corecta administrare ???
    Ce sa va mai spun de proprietatea comuna ???? Intrebati-i pe bulgari . La ei s-au desfiintat asociatiile dupa care au tras concluzia ca si blocurile ” se defiinteaza” !
    In lumea civilizata, rolul asociatiei e ” de conducere” : doar ti se prezinta bugetul si necesitatea lucrarilor, dupa care lucrarile se executa !
    La noi, poveste, circ si mahala !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *