Prima pagină » Local » Scandal la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași pe postul managerului Gabriel Martinescu! Consiliul Județean vrea, cu orice preț, să-l elimine (EXCLUSIV)
Scandal la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași pe postul managerului Gabriel Martinescu! Consiliul Județean vrea, cu orice preț, să-l elimine (EXCLUSIV)

Scandal la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași pe postul managerului Gabriel Martinescu! Consiliul Județean vrea, cu orice preț, să-l elimine (EXCLUSIV)

07 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Un scandal fără precedent a izbucnit la Maternitatea „Elena Doamna” din municipiul Iași. Managerul Gabriel Martinescu nu a fost încă demis din funcție, iar conducerea Consiliului Județean Iași i-a amenințat cu plângere penală pe membrii Consiliului de Administrație. Președintele Consiliului de Administrație acuză presiuni politice și a anunțat că l-a chemat pe manager la discuții în zilele următoare

Scandal în jurul lui Gabriel Martinescu, managerul Maternității „Elena Doamna” din municipiul Iași. Managerul a luat calificativul nesatisfăcător la ultima evaluare a celor de la Consiliul Județean (CJ) Iași, însă a rămas, în continuare, pe funcție. Conducerea CJ Iași s-a arătat nemulțumită de faptul că managerul nu a fost încă demis și a amenințat cu plângere penală membrii din Consiliul de administrație (CA) de la unitatea medicală.

Însă, între timp, cei din CA susțin că managerul a fost convocat la discuții pentru săptămâna viitoare. Martinescu a ajuns manager la maternitate în luna septembrie 2018, în timpul mandatului lui Maricel Popa, fostul președinte al CJ Iași. Acum, acestuia i se impută că încasează salarii ilegal, din moment ce a fost testat cu calificativ nesatisfăcător, și nu ar mai avea dreptul să conducă spitalul.

Scandal la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, din cauza managerului Gabriel Martinescu

Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași, a anunțat că instituția va face plângere penală pentru situația de la spital și că va solicita recuperarea prejudiciului cauzat de menținerea managerului în funcție.

„Suntem în situația de a iniția un proces, o plângere penală, pentru Consiliul de Administrație de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, care tergiversează, de câteva luni, o decizie, producându-ne niște prejudicii, în viziunea noastră. Vom vedea ce vor zice procurorii”, a transmis Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași.

Întâlnire decisivă pentru soarta managerului de la Maternitatea „Elena Doamna”

Pe de altă parte, Lorin Urcaciu, consilier județean PSD și președintele CA de la maternitate, susține că acuzațiile celor de la CJ pot fi interpretate ca presiuni politice. Urcaciu a arătat că i-a transmis lui Martinescu să explice situația legată de calificativul obținut, decizia, în cazul său, urmând a fi luată în cursul săptămânii viitoare.

„Mie mi se pare că își depășește atribuțiile și ar trebui să fie foarte atent la ce spune, pentru că aceste lucruri pot fi interpretate drept presiuni. Noi am avut o ședință a Consiliului de Administrație, în urma rezultatului pe care ni l-au comunicat cei de la CJ. Am discutat cu managerul, el a spus că și-a îndeplinit criteriile și parametrii. Consiliul de Administrație a hotărât ca el să facă o notă de informare pe fiecare parametru pentru a vedea cum au stat lucrurile. Săptămâna viitoare vom avea întâlnirea în care vom decide ce se va întâmpla”, a spus Lorin Urcaciu.

Componența CA, blamată de conducerea Consiliului Județean Iași

Din CA de la maternitate fac parte 6 persoane. Este vorba de Lorin Urcaciu, consilier județean PSD și președintele acestui for, Etienne Ignat, consilier județean USR. Din CA mai fac parte Petronela Bostoacă, de la Direcția de Sănătate Publică, dr. Eduard Crauciuc, de la Colegiul Medicilor, Maria Iliescu, din partea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași, dar și Constantin Coțofană, din aripa ex-PMP, reprezentant al președintelui Consiliului Județean Iași. Cei din CA se vor întâlni săptămâna viitoare, odată ce se vor întoarce din concediu, dar și cei care asigură secretariatul tehnic al consiliului respectiv.

Managerul susține că și-a îndeplinit indicatorii! A motivat că a condus un spital-suport COVID-19

Dr. Gabriel Martinescu a explicat, în fața celor de la CA, că și-a îndeplinit atribuțiile, mai ales că a condus un spital-suport COVID-19 pentru toată regiunea Moldovei și un centru de vaccinare.

„Important de avut în vedere este că anul 2021, în ciuda greutăților generate de pandemia de COVID-19, a fost un an cu creșteri, în ceea ce privește activitatea medicală. De asemenea, încă de la declararea pandemiei la nivel național, unitatea noastră a fost desemnată spital- suport COVID-19, prin OMS nr. 555/2020, și a fost păstrată această destinație și prin legislația ulterioară, OMS nr.434/2021, unde am fost desemnați, o lungă perioadă de timp, ca spital care asigură asistența medicală pentru pacienți. Un alt aspect demn de menționat este activitatea centrului de vaccinare în 2021, spitalul fiind singurul public, din județul Iași, unde s-au putut imuniza peste 20 de mii de persoane, lucru care a dus la o creștere a încrederii pacienților în unitatea noastră”, a susținut Martinescu, în fața comisiei.

La finalul lunii aprilie 2022, dr. Gabriel Martinescu a primit calificativ nesatisfăcător în urma evaluării, ceea ce a dus la acest întreg scandal de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași.

Comentarii
  • Domnu’Manager,domnii consilieri pune ti un pic de lupta si in asfaltarea acelei curți nu pune ti ciolanul doar pt acel post remunerat consistent .

  • Curtea intr-adevar cred c-a fost asfaltata prin anii ’70 si asa a ramas,mai mare rusinea spital universitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *