Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal la firma Seven Hills Furniture! O familie din Iași a cheltuit o mică avere pe mobila comandată. Totul a ieșit strâmb, iar patronul este acuzat de țeapă

Scandal la firma Seven Hills Furniture! O familie din Iași a cheltuit o mică avere pe mobila comandată. Totul a ieșit strâmb, iar patronul este acuzat de țeapă

24 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Patronul firmei Seven Hills, din Iași, este acuzat că nu onorează comenzile. Neculai Iurașcu susține că a plătit aproximativ 6.000 de euro pentru mobilarea casei din Bucium, dar montajul a fost efectuat prost. În replică, Anatoli Boncu crede că este vorba despre o răfuială personală

O familie din Iași acuză patronul firmei Seven Hills Furniture, cu obiect de activitate furnizare mobilier, după ce comanda nu a fost respectată. Totul a început în luna octombrie 2020, iar de atunci remedierile nu au fost efectuate. Neculai Iurașcu a plătit comanda integral, mobila ajungând la un preț de aproximativ 6.000 de euro.

„În data de 26.10.2020 am încheiat un contract pentru execuția de mobilier la comandă. Conform contractului încheiat cu dumnealor, aveau la dispoziție 20 de zile pentru a-mi realiza și monta mobilierul în casă. Se împlinesc aproape două luni și ei mi-au montat parțial mobilierul, cu specificația că fiecare corp montat ori are un defect ori are altă culoare decât am cerut eu conform contractului. În momentul de față ei trebuie să-mi mai aducă un corp de bucătărie, să mi se schimbe blatul de la măsuța de machiaj, mânere măsuță machiaj, schimbat placă în living, pentru că au greșit culoarea.

Trebuie schimbată și plinta de sub scări, pentru că este de altă culoare. De fiecare dată când i-am sunat, mi-au zis că se rezolvă și să aștept. În ultima perioadă, când îi sun, nu-mi mai răspund la telefon sau îmi trimit un mesaj că voi fi contactat. I-am atenționat că voi face plângere în aces sens, dar se pare că nu-i interesează acest lucru. Se apropie Crăciunul și noi stăm într-o casă în care fiecare corp montat și adus de ei este incomplet sau trebuie schimbat”, a declarat Neculai Iurașcu.

Bărbatul a formulat și reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași.

Patronul firmei de mobilă susține că a greșit în momentul în care a trimis echipa de muncitori

Contactat telefonic, Anatoli Boncu, asociat în cadrul societății Sabini Company Invest SRL, care administrează Seven Hills Furniture, firmă cu punct de lucru pe Calea Chișinăului, kilometrul 1, a transmis un punct de vedere. Acesta și-a asumat o serie de erori, dar a asigurat că vor fi remediate în momentul în care materialele vor fi furnizate de producători.

„Eu am greșit pentru că am trimis oamenii să monteze mobila. Dumnealui era infectat cu coronavirus în perioada aia și ne-a asigura că putem intra în casa din Bucium. S-a lucrat, dar beneficiarul nu a văzut imediat montajul. Clienții nu înțeleg că apartamentele și casele nu au pereții drepți. Trebuie lăsată o marjă. Sunt lucrări care nu țin de noi. Am pus o plintă și a rămas un gol. Nu este treaba noastră să turnăm șapă. Nu am putut face proces-verbal de recepție pentru că s-a discutat doar prin telefon. La un moment dat nu mai răspundea. Eu voi remedia, dar durează, pentru că s-a făcut comandă la o placă MDF (rezistentă la umezeală- n.r.). Eu cred că are o problemă personală cu mine”, a explicat Anatoli Bancu.

Societatea condusă de afacerist nu are bilanțul depus din 2012. Societatea apare că nu are angajați și nici cifră de afaceri, ci datorii de aproape 800.000 de lei. În societate mai este menționată ca acționar și Cristina Boncu.

Altă firmă a familiei Boncu a fost băgată în insolvență din cauza datoriilor

Familia Boncu are probleme financiare cu altă societatea, Electro Sabiny SRL. Administratorul Cristina Boncu a cerut intrarea în insolvență în anul 2018, din cauza unei datorii de 2,8 milioane de lei. Societatea se ocupa cu distribuția mai multor surse de iluminat, prize și prelungitoare produse de Calex Olanda, Kaiser Germania sau Brennenstuhl Germania. Insolvența a fost de neevitat în momentul în care au fost achiziționate mai multe utilaje moderne. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 2,6 milioane lei, profit de doar 4.551 lei, cu un număr de 5 angajați. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost prezentat cazul unui ieșean care a comandat mobilă prin intermediul unui curier, dar a avut o surpriză neplăcută când a desfăcut proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *