Scandal la firma de mobilă „Bismobil Kitchen” din Iași! Au plătit 7.500 de euro pe o bucătărie care nu a mai fost montată: „Ne înțelegem cu fiecare client nemulțumit, am oferit cadou cratițe, scaune” – FOTO

07 nov. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Firma de mobilă „Bismobil Kitchen” din Iași a încasat 7.500 de euro de la clienți, însă nu a mai montat în totalitate mobila de bucătărie. Cumpărătorii au așteptat 5 luni, dar degeaba. Li s-a promis o vitrină în compensație, însă au rămas cu ochii în soare

Firmele de mobilă din Iași sunt din nou reclamate de clienții nemulțumiți. De data asta este și cazul celor de la „Bismobil Kitchen”, cu show-room pe Calea Chișinăului din Iași, dar și cu mai multe puncte de lucru în alte orașe din țară și străinătate. La finalul lunii februarie 2022, o familie din Târgu Mureș a apelat la serviciile firmei din Iași după ce a vizionat mobila de bucătărie disponibilă. Claudia Iakob a declarat pentru BZI că a plătit integral suma de 7.500 de euro, înainte ca mobila să fie montată în casa din Târgu Mureș.

„Contractul l-am semnat cu firma din Iași, la finalul lunii februarie. Era pentru o bucătărie cu câteva corpuri, pe o lungime de 4 metri, dar pe tot peretele. Contractul era pentru 7.500 de euro. Am plătit un avans și apoi toată suma, înainte de livrare, ce era pe data de 15 mai 2022, conform contractului. Cei de la firmă au insistat să plătesc toată suma înainte, au fost chiar agresivi. Termenul de livrare nu a fost respectat. La finalul lunii mai au adus scheletul din PAL, fără fronturile din MDF vopsit.

Ne-au tot amânat, ne-au spus tot felul de minciuni, ne-au dus cu zăhărelul, ne-au spus că mobilierul s-a rătăcit, că nu s-a uscat MDF-ul, tot felul de minciuni. Până în luna septembrie am tot așteptat să finalizeze montajul, dar nu s-a întâmplat nimic”, a precizat clienta firmei de mobilă din Iași.

În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat alt caz în care a fost implicată societatea Techna Furniture SRL. Clienții nu au mai primit mobila comandată și plătită în avans.

Bătaie de joc la firma de mobilă „Bismobil Kitchen” din Iași. Clienții așteaptă de 5 luni finalizarea montajului

La un moment dat, Claudia Iakob a amenințat că va depune o reclamație la Protecția Consumatorilor. Atunci, reprezentanții „Bismobil Kitchen” au promis că, din cauza întârzierilor, vor oferi cadou o vitrină și vor finaliza lucrările.

„Nu am mai așteptat și am depus reclamație la mijlocul lunii septembrie. Ne-au propus o înțelegere compensatorie, dar nu am mai primit nimic. Când au văzut reclamația, ne-au transmis că au înțeles că nu ne mai trebuie vitrina. Mobila nici acum nu este finalizată, lipsesc cornișa și măștile ce veneau între corpurile de la sertare. Prin felul în care au procedat și-au bătut joc de nervii noștri. Noi am fost de bună credință”, a mai spus Claudia Iakob.

Contractul pentru corpurile de mobilă a fost semnat cu societatea Arta Partner BK SRL, deținută de societatea Bismobil Kitchen SRL, cu sediu social în strada Păcurari 73-75, Iași. Firma este controlată de afaceristul basarabean Mihail Șaran. În Iași a fost reclamată și firma Seven Hills Furniture din cauză că nu au fost onorate comenzile.

Reprezentanții „Bismobil Kitchen”: „Nu comandați, sunt niște țepari moldoveni”

Contactată telefonic, Andriana Brașoveanu, administratorul societății Bismobil Kitchen, susține că a depus toate eforturile ca să o mulțumească pe Claudia Iakob, dar degeaba.

„Suntem de 2 ani pe piața din România. Fabrica se află în Republica Moldova. Într-adevăr, sunt întârzieri cu livrările din cauza războiului din Ucraina, dar am căutat să ne înțelegem cu fiecare client nemulțumit. Am oferit cadou cratițe, scaune. Cu doamna Iakob este un caz mai aparte. Ne-am oferit să-i dăm o vitrină. Ce dorea clienta costa cam 1.500 de euro, nu puteam să-i oferim de atât. I-am spus să aleagă ceva la jumătate, dar nu a dorit. Ne-a ponegrit pe rețele, răspundea clienților că suntem țepari, cum spun românii.

Nu știu care este scopul doamnei. Spunea: «nu comandați, sunt niște țepari moldoveni». Nu zic că nu am greșit, dar așa sunt vremurile acum, sunt întârzieri. Am propus și 50 de lei pentru fiecare zi de întârziere. Doamna Iakob este un caz aparte, nu vrea să rezilieze, nu știe ce vrea”, a transmis Adriana Brașoveanu.

Conform ultimelor date financiare, Bismobil Kitchen SRL a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 8,7 milioane de euro, pierderi de 1,4 milioane de lei, datorii de 5 milioane de lei și un număr de 24 de angajați. În același an, afaceristul Mihail Șaran a înființat în Iași nu mai puțin de 40 de societăți.

Deocamdată, scandalul de la firma de mobilă „Bismobil Kitchen” nu pare să aibă finalitate după ce au intervenit și comisarii ANPC care au aplicat o amendă de 1.000 de lei.

Comentarii
  • Asa iti trebuie, dna Iacob.
    Ti-ai gasit sa faci afaceri cu rusoi, sa cumperi de la ei. Nu e de ajuns ca le-am dat pasapoarte romanesti de circula liberi in toata Europa si ne fac de ras ? Le tinem gratis plozii in scoli, cazari, burse, asistenta medicala, acum le dam gaze si energie electrica rusoilor, iar ei trag tepe.
    Mai rau trebuia, dna Iacob, sa nu iti dea nimic. Sunt atatea companii romanesti, maghiare, ba chiar din spatiul baltic care vor sa faca serios afaceri in tara, iar noi cumparam de la rusoi.

  • Așa vă trebuie dacă faceți afaceri cu jeguri din Moldova

  • Nu faceti nici un fel de afacere cu acesti cetateni Moldoveni…..nimic….nada

  • Afacere profitabilă. Încasează 7500 euro și primește 1000 lei amendă. Să tot fii patron în România.

  • Am comandat mobila de la ei si au montat o in luna iunie cu 3 saptamani in avans. Din punctul meu de vedere profesionisti.

  • Adina Patita

    Si au am patit-o cu cetateni din Republica Moldova! Nu stiu cum se face dar parca toti au un cancer al rautatii in ei, nu poti face treaba cu astfel de oameni. Mai devreme sau mai tarziu te arzi cu ei daca nu ii arzi tu primul. Atentie!

  • Am bucătărie de la Bismobil, comandată la Brașov, au fost întârzieri la livrare despre care am fost anunțată, dar când mi-am văzut bucătăria montată a fost wow, calitatea instalării impecabilă. Chiar îi recomand.

  • Moldoveni prosti blea

  • Andrian dansatoru

    Ba maldaveni destepti, blea. Ii doare in cot de restul lumii. Au liber peste tot, Europa, Rusia, scurg bani de peste tot, profita de la toti blea, iar tepe dau numai unde le merge. Inclusiv la prostii de „frati” romanasi.
    Plus ca mai apar diversi care ii lauda ca lucreaza bravo. Iti buhneste capu, blea, de asa corectitudine din partea lor.

  • Mie mi se pare cam ciudat ca în Tirgu Mureș să comanzi mobila de bucătărie la Iași, dar să văd comentatorii de pe aici care dacă ar avea o firmă unde asigură și montaj ce fac dacă primesc o comandă la Sulina ori Nădlac

  • Si eu am comandat mobila de bucatarie de la Bismobil Kitchen, vara aceasta si au fost foarte seriosi. Au montat-o cu aproape o luna mai devreme decat termenul asumat la incheierea contractului, iar calitatea lucrarii si profesionalismul personalului au fost la cel mai bun nivel. Nu mai denigrati oamenii fara sa-i cunoasteti, doar de dragul de comenta. Mai bine realizati si voi ceva in viata asta a voastra…..

  • Olguta Augustin

    Am vrut si eu sa imi fac mobila de bucatarie la ei, dar de banii cu care imi faceam la ei de pal, mi-am facut la RomConfort din lemn masiv 😂😂

  • Sunt de calitate

    Mi-am făcut câteva piese de mobilier de la ei și sunt de calitate. Explicațiile lor sunt de bun simt. Sarlatanca din Tg Mureș sper sa se îmbogățească.
    În afara de asta, vad ca sunt vreo 2 analfabeți pe aici care comentează ca și cum ar vorbi despre nevestele și copiii lor, plus ca mai sunt și analfabeți. Aia nu contează.

  • Olguta, soția lui Augustin cel Prost

    Am vrut și eu sa-mi fac mobila de bucătărie de la ei, dar mi-am făcut din lemn masiv de la RomConfort, cu aceiași bani :)) Am fost foarte mandra, asa știu eu de la mama de la tara, numai bogații au din lemn masiv. Toate neamurile de la Tibanesti de unde sunt eu craoa de ciuda când vad mobila de 3 tone, cuptorul cu microunde și farfuriile negru cu flori de aur, luate la preț smecher de la Siraj.

  • Pun Avocatul Pe Voi

    Astia care ii apara sunt angajatii lor. Deci firma asta de rahat asa procedeaza cu 90% din cei care contracteaza mobila, le promite marea cu sarea si ca e gata mobila in 1-2 luni iar dupa le o livreaza dupa 10 luni. Sunt atat de cinstiti incat au trecut clauza in contract prin care obliga clientul sa nu ii vorbeasca de rau pe retelele sociale. De unde stiu? Am avut de-a face cu ei

  • Este exact cum ziceti.Si eu am avut de-a face cu ei .Jale.

  • Alexandra Vasiu

    Nu luati de la ei daca vreti sa ramaneti fara bani si cu mobila montata de jumate. Sunt niste mincinosi! Am peste 6 luni de cand astept sa vad montata mobila de la Bismobil.

  • Aveti idee cum se face o reclamatie de calitate catre BISMOBIL?
    Le-am scris pe messanger, pe chat, pe email si nimic pana acum.

  • Am pățit și eu, cu bucataria pe jumătate și aceasta cu dimensiuni greșite stau de 1 luna și aștept sa vina sa o ia și să-mi vireze banii.Achizitionata din luna mai,termen de livrare 25 august .Au întârziat cu 4 luni și mi-au adus-o defecta.Am depus plangere la politie ,protecția consumatorului pe data de 8 decembrie 2022 au promis ca-mi vor da banii înapoi,dar vad ca ma duc cu zăhărelul exact ca și cu livrarea bucătăriei.Nu mai rezist, nu mai am nervi.Din septembrie stam fără bucatarie ,e groaznic.

  • Nobila de bucatarie comandata la Bismobil Galati..Comandata pe data de 11 Agust 2022 in valoare de 5700 euro a fost livrata si montata pe data de 24 Septembrie .Nu am ce sa le reprosez super profesionisti super calitate

  • Tocmai si-au depus insolventa, cu toti satelitii loc. papa bani, nu mai asteptati comenzile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *