Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași! O elevă ar fi fost jignită și înjosită de profesoara de matematică: „M-a făcut țigancă și mi-a zis că port pălărie de bulibașă!”

Scandal la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași! O elevă ar fi fost jignită și înjosită de profesoara de matematică: „M-a făcut țigancă și mi-a zis că port pălărie de bulibașă!”

08 feb. 2023, 02:05,
Elena DÎNCEANU, în Titlurile zilei

O elevă ar fi fost jignită și înjosită de profesoara de matematică la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași. Acuzațiile sunt aduse de mama fetei, care a făcut plângere și la directorul școlii, însă fără rezultat. Conducerea unității de învățământ spune că nu a fost informată cu privire la acest incident și că urmează să investigheze situația

Irina Marin este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, iar fata susține că în cursul orelor de matematică este mereu jignită și înjosită de profesoara Carmen Anton.

Părinții fetei sunt supărați și au făcut deja o plângere la conducerea școlii, însă până în acest moment nu au primit niciun răspuns în legătură cu luarea vreunei măsuri. Aceștia sunt dispuși să meargă să facă plângere și la poliție. Mama fetei susține că și alți elevi ai clasei sunt amenințați că nu vor intra în examenul de Bacalaureat.

Conversatia irinei cu mama sa

Irina Marin i-a trimis un mesaj mamei ei spunându-i că la ora de matematică, profesoara a jignit-o și a amenințat-o că nu va intra în examenul de Bacalaureat

O elevă ar fi fost jignită și înjosită de profesoara de matematică: „Doamna profesoară vorbește foarte urât la clasă”

Luni, 06 februarie 2023, Irina Marin i-a trimis un mesaj mamei ei, spunându-i că, la ora de matematică, profesoara a jignit-o și a amenințat-o că nu va intra în examenul de Bacalaureat.

„Mi-a trimis mesaj din timpul orei, în care îmi spunea că «doamna profesoară de matematică m-a făcut țigancă și mi-a zis că port pălărie de bulibașă» și multe alte jigniri. A fost soțul la școală și nu a fost lăsat să intre până ce nu s-a legitimat. Doamna profesoară i-a râs în față soțului, spunându-i că nu avem ce să îi facem, indiferent că mergem la inspectorat sau la director. Au avut test la matematică și i s-a spus că a luat nota 4.

Am cerut testul și mi-a zis că nu are timp de mofturi și să ne asumăm notele. Nu știm pe ce bază se pun notele. În plus, doamna profesoară vorbește foarte urât la clasă. Mi-a spus că nu este obligată să facă pregătire și că nu este obligată să dea teste pentru pregătire la Bacalaureat. Au mai făcut și alți părinți reclamație la directorul școlii, însă fără niciun rezultat”, a declarat Roberta Marin, mama fetei.

Mama elevei se plânge că toată lumea îi râde în față și că nu se ia nicio măsură. Aceasta este dispusă să meargă chiar și la poliție până se va face dreptate în cazul dumneaei.

Directorul școlii îi ia apărarea cadrului didactic

Directorul liceului, Manuel Neacșu cu o diploma in mana

Directorul școlii, Neacșu Manuel, îi ia apărarea cadrului didactic în scandalul în care este implicată eleva Irina Marin

Directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, Manuel Neacșu, îi ia apărarea profesoarei de matematică, spunând că el nu a fost informat cu privire la ceea ce s-ar fi întâmplat la orele de curs. Acesta susține că probleme ar fi fost în trecut, dar, din câte știe el, s-ar fi rezolvat.

„Nu știu nimic despre această problemă care s-ar fi întâmplat la clasă. Nu știu cu exactitate nici cine sunt părinții elevei, însă nici ei nu mi-au semnalat problema. Într-adevăr, anul trecut a fost o situație, am fost în asistență la oră, dar acum, recent, nu a fost nicio sesizare care să vizeze aspectele astea. Voi lua legătura cu diriginta clasei să verific situația și o să încerc să iau legătura cu părinții.

În cazul în care se dovedește ceea ce se spune, atunci vom lua măsurile necesare. Va trebui să verific și orarul doamnei, să văd dacă este la școală, mai apoi să pot discuta cu toată lumea să vedem ce se întâmplă și care este situația”, a declarat Manuel Neacșu, directorul Colegiului „Gheorghe Asachi” din Iași.

Conducerea școlii a cerut timp pentru a verifica informațiile cu privire la eleva ce ar fi fost jignită și înjosită de profesoara de matematică.

Comentarii
  • Cumva eleva purta palaria in clasa, in timpul orei? Altfel, de unde sa stie profesoara ce palarie are eleva?

  • RETETA VECHE
    Corigenții forteaza profesorul sa i promovezeze,facandu i scandal.
    Asa se intampla cand bagi șatra n scoala.
    Nimeni n ar mai trebui sa ,,puna botu”,la mizerii dintr astea

  • soimii patriei

    de aia trebuie reintrodusa purtarea uniformelor scolare. asta e uniforma baietilor, asta e uniforma fetelor. cui nu-i place sa-si retraga „copkilul” de la scoala, astfel va dispare competitia vestimentara a copkiilor cat si discrepanta vizuala ca ala e bogat sau ala e sarac. aaa, dar am uitat, ca parintii sunt obligati conform noii legi adoptate pe 2023 sa-si de-a „copkilul” la scoala obligatoriu altfel vor fi sanctionati cu amenzi.

  • Din păcate toți au drepturi, elevi, parinti, bunici, mai puțin profesorii de la catedră. De ce eu ca părinte merg sa cer socoteala profesorului pentru nota primită, în ce calitate, ce studii ma îndreptățesc sa fac asta, dar aici se vrea sa se ajunga.

  • Ce tupeu aveti voi ca parinti, ce sa ii ceri la copil. Scoala a inceput sa fie confundata cu bazarul. Si probabil chiar de ar intra in examen, degeaba intra.

  • E jale mare la liceele industriale. Lucrez in zona Granit si ce vad e de speriat. Un chiul generalizat. Nu stiu cati elevi mai raman in clasa, ca strada-i plina. La Asachi tot asa. Am avut o treaba cu APAVITAL si a trebuit sa fac mai multe drumuri. Plina zona de elevi care chiulesc de la ore.

  • Ce cauta cu palarie pe cap la ore? Si de la cat la cat a fost ora de matematica? Din imagine se vede ca la ora 10.25 a trimis mesajul, era cumva in timpul orei?
    Exista un regulament al scolii privind tinuta?

  • si eu si alti parinti i-am cerut profei de mate sa faca pregatire, ca au examen. eram cu capsa pusa toti. tipa nu s-a tulburat deloc, a scos fluturasul din poseta si l-a pus pe masa. ne-am uitat si am inchis pliscul. toti. nu mai era nimic de spus. tipa ne-a spus ca are si un job part-time ca sa-si intretina familia si ca la vara pleaca din sistem. n-o condamn. la banii aia nici eu n-as face munca voluntara.

  • Bulibașa cu pălărie

    Poate e proastă de bubuie la matematică, cine știe? Bulibașa:)))

  • Un admirator al fetei

    Doamna mamă nu a aflat că școala este o instituție unde nu se intră ca la piață? Legitimarea la intrare este obligatorie! Când a fiica sa intrat la liceu, a semnat un contract educațional prin care își asumă niște obligații. A uitat de el? Din păcate, pentru mulți elevi și părinți, școala a devenit un mediu în care fiecare face ce vrea, impune reguli după chipul și asemănarea fiecăruia și se ofensează foarte tare când comportamentele de acest fel sunt sancționate. âPe scurt, dacă liceul respectiv nu se ridică la nivelul așteptărilor familiei, de ce nu și-au transferat copilul la altă școală? Liceele de top abia așteaptă elevi cu 4 la matematică și în pas cu moda.

  • un profesor de matematica

    Vad ca doamna este nemultumita ca profesoara de matematica nu vrea sa faca pregatire suplimentara. A intrebat-o de ce nu vrea? Cred ca nu.
    Pregatirea suplimentara pentru bacalaureat este munca neplatita. O faci numai atunci cand clasa merita. Data elevii vorbesc cand tu predai, daca butoneaza telefoanele in timpul orei in loc sa fie atenti la tabla, daca nu-si fac temele in mod sistematic, daca sunt impertinenti, pai nu ai niciun motiv sa faci ore suplimentare cu ei.

  • Romania educata de profesorul,inspectorul de fizica pe judet, Iohanis.O intreaga harababura.Daca mai adaugam si ministrul plagiator Campeanu,penalul Adomnitei s.a.avem o imagine…

  • Din cate ma uit in comentarii, toti sunteti niste mosi inculti si distrusi mintal, “vai ca trebuie sa poarte uniforme” Doamna la randul ei vine imbracata ca la piata in ceva ce voi numiti “o institutie de invatamant” , deci elevii de ce nu ar avea voie? Afara este frig si se vine imbracat cum se poate. Cu pregatirea n am ce spune, femeia are treaba ei si viata ei, isi face treaba cum ii este scris la carte. Insa din cate stiu eu doamna inca este profesor, cand dai un test nu trantesti o nota care ti strica media si apoi refuzi sa elaborezi asupra notei, ea ca si cadru didactic trebuie sa elaboreze asupra notei si unde s a gresit, cu sau fara pregatire ea preda o materie de examen, iar apoi cand nu l ia nimeni va plangeti si suferiti ca vai tinerimea de azi. Nu stiti decat sa va plangeti si sa dati vina pe copil apoi cand se afla ca e adevarat sariti pe sistemul de invatamant ca e un mare gunoi. Directorul a spud ca s a mai intamplat asa ceva in trecut si ca s a rezlovat dar partea aia nu v a sarit in ochi. Mi e sila de voi si sper sa va dea mintea la ai 45+ ani pe care ii aveti.

  • trec zilnic prin zona granit si ma intreb citi elevi sint la ora pentru ca zona e impinzita de elevi care se plimba in gasca la orice ora din zi ,sint impertinenti si daca le atragi atentia sa nu arunce gunoaiele pe strada te ameninta asa ca eu cred ca profesorii sint niste eroi daca reusesc sa munceasca cu specimenele astea.Cit depre parinti uitati va la copii vostri ce fac si incercati sa i educati si nu va bagati in sistemul de invatamint daca nu stiti nimic.

  • „Rezultatele” nemuncii voastre se vad in rezultatele inregistrate la simularea examenelor nationale doamnelor/domnilor profesori adica,cca.40% promovare.Atat ar trebui ssa fie si salariile voastre!.Nu-i mai luati apararea profesoarei de matematica pentru ca cele reclamate sunt absolut reale!.Din pacate,foarte multi profesori(nu toti!) din ziua de azi,-ca si la doctori-,nu stiu decat de bani,bani,cadouri,spaga,drepturi pentru ca daca nu primim iesim in strada cu pancarte si dl.liderul de sindical,Laviniu Lacusta.

  • se vede cita scoala ai dupa cum ai jignit niste oameni care in general au invatat si invata in continuare ,care nu au facut un liceu ca sa l faca ,care au studii superioare si poate mai mult dar care nu au comentat decizia profesorilor nicioadata chiar daca primeau o nota mai mica.Daca progenitura ta ia nota 4 la un liceu care sa recunoastem nu i in topul reusitilor la bacalauriat si nu din vina profesorilor ci a parintilor cred eu ,insemana ca atita merita ea iar dumneavoastra un patru la buna crestere ! cu stima

  • Tu vorbesti de pregatire suplimentara?.”Doamna” profesor de mate ar trebui sa fie platita functie de rezultatele copiilor si atunci s-ar da cu kurul de pamant(catedra) pentru ca cei mai multi dintre copii-bineinteles,cu exceptia celor bolnavi-sa asimileze cele predate si sa poata evolua.Auzi atitudine si mentalitate de cadru didactic,sa-si justifice neputinta/nepriceperea punand pe catedra fluturasul cu salariu!.Nu-ti convine,pleaca drakului la spalat vase in Italia!.Nu va e RUSINE?.

  • Si Iohanis,profesor de fizica, are studii superioare si arunca paltonul pe capota masinii,pentru ca „slugile” nu-l ascultau.Mai intai ar trebui educati profesorii.

  • Daca părinții sunt stresați de bac , copiii relaxați pe subiectul în cauză. Pălăria e ptr atras atenția și făcut în ciuda „concurenței” . Nu o ajuta la bac. Eleva e mai interesată de imaginea proprie decât de bac. Iar părinții sunt in bezna dictată de ” iluminata ” lor de fiica. Leagea o fac tzoalele de firma , nu matematica .

  • Profesoara sa isi verifice attitudinea fata de elevi iar elevii sa accepte uniforma luxul si-l pot etala la teatru care mai merg si aici sau discoteci.

  • E o diferenta clara intre :
    „Palaria ta e de tigani”
    Esti o tiganca”
    „Tiganco”
    Concluzie ?

  • @profesor de matematica – Ai pus punctul pe i. Daca elevii isi bat joc de orele obisnuite, de ce sa faci ore suplimentare cu ei?

    @Anonim, 10:27 – Dupa mintea ta, toti japonezii sunt niste mosi distrusi mintal. In Japonia uniforma este obligatorie. Si in Anglia. Si in Australia. SUA are si ea un cod vestimentar scolar. Nasol.

    @Iorga – Elevul este cel mere la scoala sa invete, nu proful. Treaba profesorului este sa predea. Daca elevul nu vrea sa invete, poate sa fie proful si de Nobel, tot degeaba.

    @Luca – Du-te prof la un liceu industrial si da-te cu kurul de pamant ca sa-i faci pe elevi sa invete. O sa fie distractie mare in clasa. Daca o se le spui si cat castigi, i-ai terminat.

  • Verificati
    Liceul de Arta (si precizie)
    Bulling ul profesorilor la adresa elevilor
    Activitatea profilor – Arta SRL si taxa de pregătire-

  • Liceul de ARTA – daca cotizezi ramai-.. nu repetent – in scoala
    Depinde cine te recomanda ……

  • Deci s-a deschis oficial sezonul de bullying la adresa profesorilor de matematica.
    Presupun ca numai matematica, bat-o vina, e cauza tuturor nereusitelor, frustrarilor si reprosurilor. La celelalte discipline se invata pe rupte si cu drag.
    Dar cand erau in clasa a 9-a si a 10-a cine a profitat de trimiterea in online a scolii? Cine a tras chiulul ori cu camera inchisa, ori cu microfonul pe mut sau chiar cu totul deconectat de la ideea de scoala. Acum e greu, nu?
    Astea sunt roadele unor decizii ministeriale neinspirate. Adaugati doza marita de indolenta, nesimtire cat cuprinde din partea elevilor, parinti cu doua clase mai mult ca trenul, dar pentru care banul si tupeul sunt adevaratele „valori”.

  • Acum se prind parintii ca nu mai exista semestrul 2, cand inca se puteau corecta mediile din primul semestrul.
    Incepe alaiul bocitoarelor, pelerinajul la directori si amenintarea cu ziarul.

  • Pentru Anonim,
    Pentru orice profesie,meserie,exista si uscaturi,astfel incat expresia:”parinti cu doua clase mai mult ca trenul, dar pentru care banul si tupeul sunt adevaratele „valori”,este valabila oricui.Sunt si profesori care nu merita salariul pe care il primesc,pentru ca sunt slab pregatiti(ca si alte profesii sau meserii)dar iau bani degeaba si nu merita titlul de profesor.Ce lipseste este educatia ,care de multe ori este superioara a celor cum spui citez;”cu doua clase mai mult ca trenul”.Oare cei care au facut clase multe cu banii multi dati de parinti,sunt neaparat educati,chiar daca obtin titluri multe,doctoranzi plagiatori pe banda rulanta?Prefer un om simplu, educat, fie de la tara,sau de la oras.

  • Pentru Anonim, 10.27.
    Nu suntem „mosi inculti” si „distrusi mintal”. Pe vremea noastra se purta uniforma chiar si cand iarna erau temperaturi de minus 20 grade. Am invatat multe ierni friguroase in uniforme si in scoli neincalzite….Anonimule! Si se facea carte si era respect pentru cadrele didactice… Si era frig, Anonimule!

  • pentru Anonim care spune;
    „parinti cu doua clase mai mult ca trenul”, nu uita faptul ca unii din acesti parinti au „scolit „pe unii copii,care sunt profesorii de azi,poate chiar doctori plagiatori .

  • @Cetatean si @Anonim, va rog sa nu rupeti din context sau sa fragmentati afirmatia mea:
    <>
    Am tot respectul pentru acei parinti care poate nu au avut sansa la o educatie elementara sau superioara, dar care sunt in stare sa mute si muntii din loc pentru educatia copiilor lor. A se citi educatia, nu promovarea nemeritata.
    Indiferent de nivelul studiilor sau etnie sau situatie financiara sau pozitie sociala, bunul simt si respectul elementar ar trebui sa stea la baza comunicarii dintre parinti si cadrele didactice, spre buna formare a copiilor.

  • Esti un IDIOT!

  • Esti un IDIOT!

  • Grijă mare la ce cancanuri achiesați. Întreaga Românie, sub ”reforma educației”, a ajuns un tabloid și o manea de florin salam. A întrebat cineva dacă eleva grav ultragiată își face temele la matematică, ori dacă învață ceva, la orice obiect pe care îl are în catalog ? Nu vă gândiți că elevii, înainte de a avea vreun drept, AU OBLIGAȚIA de a învăța ? Că orice altceva decât efortul constant de învățare NU interesează ? Sau poate interesează pe niște obosiți din zona pedagogiei, în nici un caz un profesor serios, cu o specializare certă, într-o zonă științifică. Pedagogia și gargara psiho-pedagogică nu sunt științe, ci o sumă de platitudini care fac obiectul activității unor oameni care n-au fost în stare să studieze ceva serios, parazitând învățământul. Ce ar fi trebuit s-o intereseze pe conița cu pălărie ? Exclusiv învățatul, pentru aia merge la școală. Restul e french cancan.

  • @QX, de acord cu tine. Gargaragii de la (pseudo)stiintele educatiei nu sunt altceva decat niste ratati care vor sa-i rateze si pe altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *