Prima pagină » Local » Scandal izbucnit la Iași de la o țeapă de 48.808 lei! Afaceristul s-a trezit cu sechestru pe vila de 400 de metri pătrați! (EXCLUSIV)
Scandal izbucnit la Iași de la o țeapă de 48.808 lei! Afaceristul s-a trezit cu sechestru pe vila de 400 de metri pătrați! (EXCLUSIV)

Scandal izbucnit la Iași de la o țeapă de 48.808 lei! Afaceristul s-a trezit cu sechestru pe vila de 400 de metri pătrați! (EXCLUSIV)

17 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un scandal care a pornit de la o țeapă de aproape 50.000 de lei s-a lăsat cu o pedeapsă pentru un afacerist din județul Iași. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Cătălin Stănescu la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru evaziune fiscală. Anchetatorii spun că afaceristul ieșean a mai fost certat cu legea în trecut, el fiind pedepsit și pentru alte infracțiuni. Pe lângă pedeapsa primită, ieșeanul s-a ales și cu un sechestru pe vila de aproape 400 de metri pătrați pe care o are.

Un scandal care a izbucnit de la o țeapă de aproape 50.000 de lei s-a lăsat recent cu o pedeapsă pentru un afacerist din Iași. Așadar, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Cătălin Stănescu la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru evaziune fiscală.

Anchetatorii spun că afaceristul ieșean a mai fost certat cu legea în trecut, el fiind pedepsit și pentru alte infracțiuni. Judecătorii au luat în calcul și acele pedepse primite de către ieșean. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal izbucnit la Iași de la o „țeapă” de 48.808 lei

Pe lângă pedeapsa aplicată lui Cătălin Stănescu, judecătorii ieșeni l-au obligat pe afacerist și la plata unor despăgubiri.

„Instanța admite în parte acţiunea civilă formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi. Îl obligă pe inculpatul Cătălin Stănescu la plata sumei de 48.808,22 lei. Menține măsura sechestrului asigurător asupra cotei de 1 a bunului imobil (casă de locuit) aparținând inculpatului, în suprafață de 396 mp, fără autorizație de construire, având o valoare impozabilă de 277.041,60 lei, și suprafața de 500 de metri pătrați de teren categoria de folosință curți construcții, fără acte de proprietate”, au adăugat magistrații.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Cătălin Stănescu s-a trezit cu sechestru pe casa de 400 de metri pătrați

De remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces penal al lui Cătălin Stănescu a început pe data de 15 iunie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de evaziune fiscală. Asta, după ce afaceristul din județul Iași a fost reținut, iar, mai apoi, arestat, de pe 4 octombrie, până pe 1 noiembrie 2012.

Conform anchetatorilor, ieșeanul ar fi folosit mai multe documente falsificate, printre care facturi fiscale și declarații, pentru a crea un prejudiciu la bugetul de stat. Oamenii legii spun că afaceristul ar fi declarat încheierea unor tranzacții fictive, creând astfel un prejudiciu în valoare de 48.808,22 lei. Totul a ieșit la iveală în urma unui control efectuat de organele competente, care au sesizat anchetatorii ieșeni. Mai apoi, afaceristul a fost audiat și, la final, procurorii au dispus trimiterea sa în judecată pentru evaziune fiscală. Acum, scandalul izbucnit la Iași de la o „țeapă” de 48.808 lei a fost finalizat cu o condamnare de către magistrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *