Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal între un dezvoltator din Iași și un afacerist din Bacău! Deși a cumpărat cinci apartamente, a rămas cu o pagubă de sute de mii de euro

Scandal între un dezvoltator din Iași și un afacerist din Bacău! Deși a cumpărat cinci apartamente, a rămas cu o pagubă de sute de mii de euro

25 iun. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Scandal între un dezvoltator din Iași și un afacerist din Bacău. Executorii i-au scos la vânzare blocul construit pe strada Smârdan

Laurențiu Timofte este dezvoltatorul imobiliar din Iași care a construit un bloc pe strada Smârdan. Acesta i-a vândut unui afacerist din Bacău cinci apartamente în valoare de peste 300 de mii de euro, dar scandalul a început atunci când Timofte i-a spus că trebuie să plătească și locurile de parcare.

Scandal între un dezvoltator din Iași și un afacerist din Bacău. Totul a început de la locurile de parcare

Robert Păduraru a cumpărat de la dezvoltatorul Laurențiu Timofte cinci apartamente în blocul de pe strada Smârdan, din Iași. Potrivit informațiilor transmise de dezvoltator, afaceristul din Bacău a achitat suma de 350 de mii de euro. Din cauza faptului că Laurențiu Timofte i-a cerut lui Robert Păduraru să își cumpere și locurile de parcare, cel din urmă a apelat la executorii judecătorești pentru a-și recupera paguba.

Contactat de reporterii BZI, Laurențiu Timofte a transmis faptul că scandalul a început din cauza faptului că Robert Păduraru a refuzat să cumpere locurile de parcare, acesta dorind să îi fie oferite în mod gratuit. În cele din urmă, afaceristul i-a cerut dezvoltatorului banii înapoi, însă cu „dobândă”, în loc de 350 de mii de euro, cât a achitat pe cele cinci apartamente, a solicitat 500 de mii de euro.

„Nu a vrut să cumpere locurile de parcare. M-am întâlnit cu el (n.r. – Robert Păduraru) acum câteva zile, i-am spus că apartamentele sunt aici, nu le-am vândut, nici nu am avut în gând să le vând. El a spus că vrea banii înapoi. El a cumpărat cinci apartamente, mi-a achitat 350 de mii de euro pe ele, iar acum vrea 500 de mii de euro. Apartamentele nu erau cu loc de parcare inclus. El nu a vrut să își cumpere locurile de parcare, i-am spus că legal nu pot să îi dau apartamentele fără să plătească și locurile de parcare. Acum, eu trebuie să fac rost de bani, să îi dau. M-a dat prin ziare, iar acum mi-e greu și mie să mai vând. A făcut numai rău. Nu vrea nici să mai aștepte un pic până îi restitui banii. Am vorbit cu el, poate ne înțelegem cumva, dar vrea banii. A făcut o mânărie, ca în România. Acum, trebuie să fac în așa fel să îi dau banii ca să pot ieși din această problemă. I-am trimis și mesaj, i-am spus să facem cumva să ne înțelegem, că mai sunt familii care au dat bani acolo, am 27 de contracte încheiate, nu vreau să îi las pe drumuri. Mi-a spus că nu îl interesează”, a spus Laurențiu Timofte.

Întregul bloc din strada Smârdan a fost scos la licitație de executori

Laurențiu Timofte a declarat faptul că a încercat să ajungă la un consens cu afaceristul din Bacău, însă orice variantă i-a fost refuzată.

„E scos tot blocul la licitație, nu știu cum au reușit, e o mânărie la mijloc. Probleme nu sunt cu blocul, am spații verzi, am tot ce trebuie, e legal din toate punctele de vedere. I-am spus să mă mai aștepte cu banii, să mă lase să mai vând apartamente ca să pot să îi dau, dar nu s-a ajuns la niciun consens, el vrea banii în mână toți odată, o grabă ca să terorizeze lumea, dar asta este, am să rezolv. Acum, trebuie să încerc să fac rost de bani. Doar că lumea s-a cam speriat și e greu să le vând. Sunt oameni care vor doar să facă rău. Sper cu ajutorul lui Dumnezeu să reușesc să mă deblochez și să rezolv. Dintr-o dată, s-a trezit că vrea banii. I-am arătat apartamentele că sunt goale, nu s-a atins nimeni de ele, i-am spus să cumpere locurile de parcare, mai las și eu, mai lasă și el, să ajungem la o cale de mijloc, dar nu vrea. Eu sunt deschis, nu mă feresc de nimic, nu am ce să ascund, nu am de ce. Am să vând ce am de vândut, am să fac rost de bani, să îi dau omului și asta este”, a adăugat Laurențiu Timofte, dezvoltatorul imobiliar din Iași.

Contactat de reporterii BZI, Robert Păduraru nu a dorit să ofere niciun punct de vedere cu privire la scandalul dintre el și dezvoltatorul Laurențiu Timofte.

Robert Păduraru a apelat la executorii judecătorești pentru a-și recupera suma de bani. Astfel, întregul imobil a fost scos la licitație

Potrivit documentelor publicate, blocul de pe strada Smârdan a fost scos la licitație. Valoarea fixată de către executorul judecătoresc este de 24 de milioane de lei.

„În conformitate cu dispozițiile articolului 839 aliniatul 1 din Codul de procedură civilă din 2010, republicat în 2015, cu modificările și completările ulterioare, aducem la cunoștință că în data de 3 iulie 2024, ora 11.00 la sediul biroului va avea loc vânzarea la licitație publică a imobilului: imobil, teren intravilan în suprafață de 1.697 mp în acte, real măsurată 1.833 mă, construită în 2018, dispusă pe 5 nivele: S (locuri de parcare)+P+2E+3Er, conform informațiilor preluate din raportul de evaluare, situația reală actuală existentă nu mai coincide cu cea intabulată în cartea funciară și anume: blocul are regim de înălțime S/D+P+ET1+Et2+Et3(retras)+Et4 (retras), împrejmuire pe două laturi – garduri, cu lungimea de 142 de metri, realizate cu soclu și stâlpi de beton , zidărie de cărămidă cu înlocuitori, cu tencuieli din mortar de ciment. Prețul de 24.000.000 RON reprezintă 100 la sută din prețul de evaluare în cuantum de 24.000.000 RON. Valoarea imobilului a fost fixată de către executor prin încheiere de stabilire preț, conform actelor aflate la dosarul execuțional. Imobilul se vinde liber de sarcini”, se arată în documentele publicate pe platforma licitațiilor.

Scandal între un dezvoltator din Iași și un afacerist din Bacău. Executorii au scos la vânzare blocul construit de Laurențiu Timofte, de pe strada Smârdan. Suma cerută este de 24 de milioane de lei.

Comentarii
  • Nu exista dezvoltatori imobiliari in Iasi. Exista numai daunatori imobiliari.

  • Toti borfasii si proxenetii sunt dezvoltatori… Cipri Petlica Ciubotariu care si-a exploatat sotia, pe Eliza in bordelurile din Elvetia!!! Daca va uitati acum la Eliza, a ajuns o boarfa, daca o dai la caini nici ei nu o mananca asa de tare pute carnea pe ea!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *