Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal între romii de la Zanea, aplanat cu mascații de la SAS! Trei persoane au fost reținute după o colecție de infracțiuni – FOTO

Scandal între romii de la Zanea, aplanat cu mascații de la SAS! Trei persoane au fost reținute după o colecție de infracțiuni – FOTO

29 mai 2024, 02:00, 4 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au aplanat un scandal izbucnit între romii de la Zanea. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar mai apoi au fost plasate sub control judiciar

Scandal monstru, la Zanea! Mai mulți romi s-au încăierat și a fost nevoie de intervenția mascaților pentru ca spiritele să se liniștească. Totul avea să se petreacă vineri, pe 25 mai. Două familii rivale au găsit ceva de împărțit, iar de la un schimb de replici și până la comiterea unui șir de infracțiuni nu a fost decât un pas. Astfel, în scurt timp, mai multe persoane s-au încăierat. De scandal au auzit și polițiștii ieșeni, care au deschis o anchetă.

După ce au aflat cele întâmplate, oamenii legii au decis să rețină trei bărbați din familia Stănescu. Pentru ca indivizii să ajungă în spatele gratiilor din arestul de la Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași a fost nevoie de intervenția mascaților. Duminică, „cagulații”, așa cum sunt numiți polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) de romii de la Zanea, au intrat în cartier și i-au ridicat pe cei trei scandalagii.

Scandal între romii de la Zanea: trei bărbați au fost reținuți

După o noapte de arest, cei trei indivizi au fost plasați sub control judiciar.

„La data de 26 mai a.c., polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au reținut trei bărbați din comuna Ciurea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și violare de domiciliu. În fapt, în cursul zilei de 25 mai a.c., cei trei au intrat în curtea unui imobil și au amenințat o persoana cu acte de violență, unul dintre bărbați lovind-o cu un obiect contondent peste mână, iar ceilalți doi au distrus trei geamuri ale locuinței și luneta autovehiculului aflat în curte. În baza probatoriului administrat, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Iași. La data de 27 mai a.c., au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, ocazie cu care instanța a dispus măsura controlului judiciar față de aceștia pentru 60 de zilei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Riscă să fie condamnați, dacă vor fi găsiți vinovați

Trebuie precizat faptul că la Zanea, chiar dacă este o comunitate unită de romi, uneori mai apar conflicte. Deși nu toți romii de acolo sunt rude, există câteva familii rivale. Dacă scandalurile din Zanea erau la ordinea zilei în urmă cu câțiva ani, situațiile de acest gen sunt destul de rare acum. În orice caz, dacă vor fi găsiți vinovați pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, distrugere și violare de domiciliu, cei trei vor fi condamnați.

Cert este că scandalul izbucnit între romii din Zanea a fost aplanat după intervenția mascaților de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *