Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal între doi medici cunoscuți din Iași! Managerul spitalului atacă dur: „E un procesoman, el e bolnav psihic”. Dr. Eugen Gigel Ancuța contraatacă: „Nu am fost lăsat să îmi desfășor activitatea la patul bolnavului” – FOTO

Scandal între doi medici cunoscuți din Iași! Managerul spitalului atacă dur: „E un procesoman, el e bolnav psihic”. Dr. Eugen Gigel Ancuța contraatacă: „Nu am fost lăsat să îmi desfășor activitatea la patul bolnavului” – FOTO

15 feb. 2024, 02:00, 35 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Un scandal de proporții stă să izbucnească între doi medici cunoscuți din Iași. Este vorba de dr. Emil Anton, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, și dr. Eugen Gigel Ancuța, cercetător științific I în cadrul unității medicale

În cadrul articolului „Managerii spitalelor din Iași se revoltă! Unii doctori stau degeaba, dar încasează salarii enorme: «Există o categorie de medici care nu sunt implicați, sunt leneși»”, apărut în data de 13 februarie 2024, în cotidianul BZI, dr. Emil Anton l-a acuzat pe dr. Eugen Gigel Ancuța că încasează salariul degeaba, deoarece nu desfășoară niciun fel de activitate medicală și nu are nicio pacientă. Mai mult, atunci, dr. Emil Anton a precizat că, în 2023, dr. Eugen Gigel Ancuța s-a prezentat la serviciu doar 140 de zile din 260 de zile lucrătoare.

Scandal de proporții între doi medici cunoscuți din Iași

Revoltat de afirmațiile dr. Emil Anton, dr. Eugen Gigel Ancuța a ținut să precizeze că în cei 10 ani, de când este angajat al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, a desfășurat o prodigioasă activitate de cercetare, drept urmare, în prezent, este cercetător științific gradul I.

„În vederea unei corecte informări a publicului referitor la articolul apărut în edițiile print și online ale cotidianului «Buna Ziua Iași» din data de 13.02.2024, ținând cont de gravele prejudicii morale aduse subsemnatului în raport cu mediul medical și academic, solicit publicarea următorului drept la replică:

  1. Referitor la activitatea de cercetare la care face referire actualul manager, dr. Emil Anton, țin să fac următoarele precizări:
  • Vă rog să aveți în vedere că de aproximativ 30 ani de când sunt medic și cercetător științific am desfășurat o bogată activitate de cercetare științifică concretizată cu doctorat absolvit, masterat absolvit, publicarea a aproximativ 500 lucrări științifice, 13 capitole de tratat internațional echivalate cu 13 cărți naționale, 6 brevete de invenție, aproximativ 50 proiecte de cercetare științifică, aproximativ 160 congrese naționale și internaționale, peste 1000 cursuri internaționale absolvite, peste 200 de intervenții chirurgicale efectuate în afara țării, peste aproximativ 100 de distincții, premii internaționale și medalii, etc. Rezultatul final, promovarea la ultima treaptă profesională – Cercetător Științific grd. I (profesor univ. dr.), se regăsește chiar pe site-ul Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie « Elena Doamna» Iași din 21 ian 2022.
  • Toată activitatea de cercetare a fost susținută din bani proprii fără sprijin absolut deloc din partea unității angajatoare.
  1. Referitor la activitatea medicală din ultimii 10 ani, aceasta a fost blocată atât de foștii manageri cât și de actualul manager, dr. Emil Anton, refuzându-mi-se în integrarea clinica în toți acești ani, nefiind lăsat să îmi desfășor activitatea la patul bolnavului (adresa înregistrată sub nr 3141 din 13.04.2023). În acest sens atrag atenția actualului manager că în prezent se află pe rolul Tribunalului Iași și ulterior pe rolul Curții de Apel Iași dosarul nr 5464/ 99/2022 având ca obiect «obligația de a face» (integrare clinica n.n.).

  2. Legat de perioada de 120 zile de concediu medical la care actualul manager face referire consider ca acesta este într-o vădita eroare, acest fapt fiind imposibil, eu nedepășind limita legală de 90 zile prevăzută de către lege”, a transmis cercetător științific grd. I (prof. univ. dr.) dr. Eugen Gigel Ancuța.

Dr. Emil Anton: „El stă acasă că nu vrea să muncească”

 dr. Eugen Gigel Ancuța

Un scandal enorm stă să izbucnească între doi medici cunoscuți din Iași

Dr. Emil Anton, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, susține că dr. Eugen Gigel Ancuța nu are niciun fel de probleme de sănătate, ci a lipsit de la serviciu, în anul 2023, nu mai puțin de 120 de zile, deoarece nu vrea să muncească.

„Toate publicațiile sunt ale neveste-sii. Eu nu m-am luat de activitatea lui de cercetare, el nu cercetează nimic pentru spital, el face pentru el, și-a făcut CV-ul lui ca să ajungă cercetător științific I. El (n.r. – dr. Eugen Gigel Ancuța) vorbește prostii, de 13 ori am trecut prin comisia de etică cu dosarul meu din cauza lui și din cauza altui nebun care s-a ținut de mine. El așa vorbește, a fost și la Consiliul Județean și a spus că mă arestează, e nebun. El a avut cel puțin 15 procese cu toți managerii de la maternitate.

E un procesoman, el e bolnav psihic. E foarte greu să-l dai afară. Vreau să-i dau Insuficient pentru că nu a desfășurat nicio activitate în spital, iar de trei ori Insuficient înseamnă desfacerea contractului de muncă. El este nebun, nu are absolut nicio altă problemă de sănătate. El stă acasă că nu vrea să muncească. Noi am colaborat, am scris împreună vreo 3-4 articole, eu l-am adus la «Elena Doamna», că de la «Cuza Vodă» l-au dat afară. A venit toată familia lui și m-a rugat să-l iau, uite, fă bine omului”, a declarat dr. Emil Anton, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași.

Dr. Emil Anton nu-i contestă medicului Eugen Gigel Ancuța activitatea științifică, dar consideră că aceasta nu este desfășurată în interesul maternității.

„Activitatea științifică de care face vorbire este pentru promovarea lui. Pentru spital, fiind plătit, nu a făcut nimic și nici activitate medicală. Spitalele trăiesc din proiecte de unde vin banii, nu din niște lucrări pe care le publici pentru evaluarea personală. Să nu confundăm aceste lucruri. Activitatea lui medicală nu există, nici măcar o pacientă, nicio foaie de observație. Acuzele pe care mi le aduce sunt din supărarea că pe 7 februarie a pierdut un proces cu conducerea spitalului”, a adăugat dr. Emil Anton.

Nu se știe cum va evolua scandalul dintre cei doi medici ieșeni sau cât va mai dura, dar cert este că ambii își aduc acuze dure.

Comentarii
  • Cercetator in p*zde si doctor de pute. Toata treaba miroase a peste.

  • Se știe clar că Gigel e doar un procesoman care mănâncă banii statului nefăcând nimic.

  • Urit. Sa-si spele rufele la ei in birou fiecare e cu dreptatea lui nu ne intereseaza decit buuuunul mers al unitatii medicale si sa nu mergem cu furca la servici ca topoare sint destule.

  • Care este impactul cercetarii dr. Ancuta? Ce anume a adus ca noutate in lumea medicala? Brevete sunt multe dar au aplicabilitate sau doar un numar de inregistrare? Si cu ce face cercetare? Cu Google?

  • pe gigel psihopatul il stiu toti….un balast pt maternitate. fara nici o activitate medicala,fara inteligenta,doar in capul lui patrat…i ar prinde bine citeva internari la socola

  • vad ca a avut probleme cu toti directorii de spital,deci e clar!

  • Cu alte cuvinte sau certat de la bani ..

  • Gigel asta e că o boala venerica. Scârbos și prost

  • Elena Dragomirescu

    Ca si om din afara sistemului medical, observ ca in comparatie cu argumentele doctorului cercetator care sunt de bun simt si impregnate de profesionalism, argumentele managerului de spitol sunt halucinante, dezlanate, instigatoare si mai ales pun in evidenta o raca mai veche dintre cei doi pe care managerul vrea sa o gestioneze despotic! Balacareala! Nu asa se conduce o institutie publica din domeniul sanatatii cu balacareala!

  • Schimbați denumirea sp!! In gigel-hospital!!! Se da acreditare pt tâmpiți! Asta pute când stai langa el. Pute a prost!

  • Boul asta și a bătut nevasta și socrii acum ceva ani! Intelectual adevărat!! Cercetător!!

  • Gigel e impregnat de profesionalism! Cu asta a amprentați pe nevasta sa când a învinețițo!! Un porc !!

  • Doi agarici , o profesional!!

  • Vorbeste gramatical. Care o profesional? Care doi agarici ? Te cam bagi in seama unde nu stii. Poti mai mult ca sa iti dai cu parerea ?

  • Numitul Anonim, te cam bagi in seama fara sa stii nimic. Care 2 agarci ? Care o profesional ? Habar nu ai ce e cu tine, te pricepi la toate.

  • Socrul e mort de mult poate o fi paruit fantoma stimati comentaci. Stiti voi ce-i in casa omului.Invineste-ti colegii care comenteaza, merita.

  • Socrul e mort de mult poate o fi paruit fantoma stimati comentaci. Stiti voi ce-i in casa omului.Invineste-ti colegii care comenteaza, merita.

  • Cercetator stiințific la spital ? Ce cercetează ? gaura de la py ? Ce contracte de cercetare are ? Cum va fi posibilă nașterea la bărbați ? Studii privind primul gravid ? cine il plătește cine finanteaza cecetarile ? Institute de cercetare nu mai există, UMF nu mai are profesori sau alte cadre didactice care sa facă cercetări ? Posturi inventate pt loaze securiști și lichele, spitalele nu au ca obiect de activitate cercetarea științifică

  • Cu atația deștepți la spitalul Elena Doamna s-au înregistrat decese groznice ale gravidelor, malpraxisuri neasumate de niciunul sau niciuna din deșteptăciunile maternității

  • Cand te gandesti ca astia se numesc doctori, intelectuali, iar ei se cearta ca doi betivi la crasma. Si sa mai ai incredere in actul medical…

  • Rușine Codrina!

    Și soția lui Codrina Ancuta la Sp recuperare este la fel …..

  • Tovarasu asta cercetator daca vrea sa faca cercetare sa se duca la UMF. Nu sa stea doctor la spital. Si daca are atatea zile de concediu medical pt ca-l dor ovarele, sa se duca la un control la un coleg ceva. Sau o colega. Ce cauti ma cercetatorule la spital? Sa ocupi cabinetul degeaba si sa iei bani de la gravide? Ma golanule, cerceteaza pyjda pana nu mai poti. Dar nu pe banii spitalului. Luati as ovarele in p..@

  • Unul spagar altul procesoman

  • Doi porci care se cred medici.maimutoi de la Cuza Vodă!!!
    Suly

  • Îl știu pe Ancuța, nu știu cum de ia 12500 salariu că pe el nu îl duce capul, are un retard mintal, altfel nu îmi explic cat e de terminat. Nu știu cum de DNA nu se sesizează că nici la munca nu prea sta, face reclamații peste reclamații, nefondate bineînțeles.

  • Din pacate raportul de forte e inegal, Anton e manager iar Ancuta este doctor angajat iar drept consecinta Anton si-a pus angajatii si gasca de ratati sa scrie comentarii contra lui Ancuta.
    Anton e o lichea si un betiv iar Ancuta e om de stiinta.
    Anton se exprima si jigneste si are un limbaj colocvial pe cand Ancuta are un limbaj care se incadreaza in peisajul academic.
    Deci am o intrebare:
    Nu cumva Anton a comandat acest articol pentru a murdari imaginea lui Ancuta sau
    lui Anton ii este frica de Ancuta pt ca e un medic cu prestanta si bine pregatit profesional?

  • Dar ce Antoane, ti-ai pus gasca de golani sa scrie contra lui Ancuta?
    Chiar crezi ca toti sunt prosti mai betivule?!
    Ai comandat un articol sa-l murdaresti pe Ancuta ca e un medic mai bine pregatit profesional decat tine si te pune in umbra?
    Crezi ca lumea medixala nu stie ca esti un betiv ratat?

  • Jale Mare și Harcana sunt unul și același, Gigel Ancuța. Căutați toate articolele de presă cu Gigel Ancuța și veți vedea cum el comentează in favoarea-i la fiecare comentariu denigrator care i se aduce. Gigel, doua parale nu faci in ochii celor care te cunosc.

  • Pt Harcana:
    Tara arde si baba se chiaptana!
    Si unul si altul is medici daaa vaaaai de ei si de spitalu ala nenorocit e jaleeee acolo.
    Ancuta nare puterea asa ca cine o platit articolu…tu Anton? Esti manager si-ti caci colegii si spitalu
    Iesti preten cu safu’ de la ziar?!

  • Da cum sa fac angajarile acolo vai baieti?
    Ca te a rugat masa si tacsu?
    Ai avut un interes? Ti o fi dat bani????? Ala l-o dat afara zici? Da cum l-ai adus si nebun si dat afara? Ai zas ca ii nabun dar ati scris impreuna….ce stiinta?!

  • CRITERII ANGAJARE ELENA DOAMNA
    1..Nebun (de legat!)
    2. Roaga mama si tata
    3.CRITERIU OBLIGATORIU – sa fie dat afara de la CUZA VODA

  • Alo, doctorasul vrea numai acasa la el sa stea?
    Oare nu vrea sa vina si acasa la mine?
    Ma cheama Didi, blonda 90-60-90 si imi plac doctorii nebuni si dati afara.
    Pare dragut – vreau sa ma cerceteze si pe mine.
    Fac apel la manager – va rog sa mi dati mobilul cercetatorului. Va roaga si mama si tata

  • Verificati un pic trecutul dlui dr Ancuta este cel mai mare bully din oras , a dat in judecata toate scolile pe unde a trecuta fata lui, a amenintat parintii colegilor cu procese din motive inchipuite. A dat in judecata si inspectorii de la Inspectoratul Scolar, si probabil sunt multe alte procese ….

  • Pt Anonim: ce vă luați de familia omului? Ce treabă are săracul copilul său în scandalul ăsta?
    Sunteți niște mizerii umane cum zice Sosoaca!

  • Pentru Anonim :
    Ce treabă are copchilu său în mahalaua asta? Ce gunoaie santeți?
    Cum zice Sosoaca: mizerii umane Ce santeți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *