Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal între administrator și locatari într-un bloc din Iași. Totul a pornit de la cartonul de pe acoperiș

Scandal între administrator și locatari într-un bloc din Iași. Totul a pornit de la cartonul de pe acoperiș

03 oct. 2024, 02:00, 11 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

În aceste zile, la un bloc din cartierul Cantemir, Iași, a pornit un întreg scandal între locatari și administratorul asociației de proprietari. Oamenii sunt revoltați după ce a început să le plouă în apartament

Situația s-a petrecut în blocul B4, scara A, de pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Iași. Oamenii aveau probleme cu infiltrațiile din cauza ploii și au cerut ajutor de la administrație pentru a rezolva problema. Aceștia au fost ignorați pentru mai mult timp, iar ulterior, situația s-a agravat și totul a degenerat.

Scandal între administrator și locatarii blocului din Iași

Situația a început în urmă cu mai bine de 5 luni, însă după mai multe sesizări, administrația nu a reparat problema. Pe timpul verii, având în vedere că nu au fost precipitații, locatarii nu au mai avut probleme. Însă, în urmă cu o lună, când au început ploile, oamenii au mers la sediul asociației PT10 Dimitrie Cantemir pentru a cere explicații de la administratorul Mircea Coțovanu. Mai multe asociații de proprietari au avut astfel de probleme.

„Situația este așa de jumătate de an, am început să trimitem mesaje și solicitări la administrație, să găsim o soluție, să intervenim, nu am primit nici măcar răspuns înapoi. Când ploua, apa îmi ajungea în casă, mi-a distrus pereții. Pentru o perioadă, a fost mai bine și nu au fost probleme, însă când au început în septembrie ploile, iar am văzut că era infiltrație și am apelat din nou la administratorul Mircea Coțovanu”, povestește Adina Maria, locatară în blocul B4.

Acesta ar fi avut o atitudine agresivă asupra oamenilor și, mai mult, a urcat pe acoperiș ca să provoace pagube și mai mari.

„Din nou, nu a făcut nimic, astfel, am mers la asociație ca să îi cer o explicație. Nici nu a vrut să audă, avea impresia că am eu ceva cu el, doar i-am arătat ce se întâmplă, chiar și în scara blocului era numai apă. Vecinii mei au aceeași problemă, dar le-a fost frică să mai zică. După ce am discutat cu administratorul, din răzbunare, acesta a mers pe acoperiș și a rupt și mai tare cartonul de protecție, fix în zona unde este apartamentul meu, ca să intre și mai multă apă. A trebuit, până la urmă, să chemăm un muncitor pe care l-am plătit din banii noștri, cu 4.000 de lei, pentru a repara tot de pe acoperiș”, a mai spus femeia din bloc.

Administratorul a dat explicații polițiștilor

Oamenii au făcut și sesizare la poliție și la Primăria Iași pentru a face controale. Mircea Coțovanu, administratorul, consideră că este nevinovat și, de fapt, locatarii sunt cei care vor să îi facă rău. Primăria Iași se ocupă de asociații prin Serviciul Asociații Proprietari care a fost implicat în mai multe situații.

„Credeți că eu nu am altceva mai bun de făcut decât să mă urc pe acoperiș, să rup copertina? Știam că sunt probleme la cartonul de pe acoperiș, am discutat cu locatarii, dar ce pot să fac dacă nu sunt fonduri pentru reparații? Doamna Adina, de la etajul 4, m-a făcut nesimțit când m-am întâlnit cu ea, am avut controale de la primărie, chiar am fost interogat și de polițiști. Vom lăsa autoritățile să spună cine are dreptate, mergem și în instanță dacă este nevoie”, a spus Mircea Coțovanu, administratorul asociației de proprietari PT10 Dimitrie Cantemir.

Deocamdată, scandalul dintre administratorul și locatarii blocului din Iași s-a terminat, însă instituțiile abilitate continuă să facă verificări.

Comentarii
  • pensionari iasi

    LA PUSCARIE CU CHIRICA SI AIVANOAIEI !!!

  • in alexandru str bistrita cretinu si dobitocu de comunist administrator de bloc isi face curat doar in fata balconului la parter ,si.au facut toti de la parter balcoane fara acte ,uii depasind limita cu 5 metri inafara limitei blocului ca in Brazilia ..improvizate au inchis aerisirile din subsol ,nu au dat cu var si acum se intreaba cretinii de unde miroase urat ,de unde sunt gandaci sobolani si plosnite ..gandire de dobitoci imbacsiti comunisti si totu sub pavaza termo service iasi firma de escroci si fantome cu cazier ..

  • la sedintele anuale locatarii trebuie sa decida reparatia de acoperis si strangerea banilor necesari , insa nu toti locatarii achita acele sume……………..Degeaba il acuzati pe administrator, daca dvs locatarii nu luati decizia de a strange banii necesari pentru acoperis……………….Aveti sedinte anuale, insa la romani exista mentalitatea ca celalalt trebuie sa faca…….

  • Toti administratorii lucreaza sub teroarea a fel de fel de individe din primarie care baga zazanie intre proprietari ca ele sa devina cenzori in asociatii si sa dea in administrare unor firme asociatiatiile ,aceste cenzore fiind beneficiare ale unor comisioane din parte firmelor.
    O astfel de idioata avem si noi in mijlocul nostru , la serviul din primarie are mult , mult timp liber si se plictiseste .
    Mai cititi articolele din ziare si o sa vedeti cine face cenzorat la asociatii .

  • blocul B4, scara A, de pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Iași e chiar scara unde se afla si sediul Asociatiei de Locatari PT 10 CANTEMIR.

    problema este ca nu e datoria asociatiei sa repare mansarda blocului, nici termoizolatia fatadei, nici sa-ti faca curatenie in jurul blocului (toaletat vegetatia, maturat, greblat, s.a.) cu banii stransi in caserie. banii din caserie sunt pentru plata furnizorilor: ISTA, APAVITAL, EON, CET si SALUBRIS. nu trebuie sa vina asociatia cu firma sau oameni platiti la negru sa-ti repare mansarda blocului. intr-adevar la fiecare asociatie de locatari din Iasi se strang lunar bani fond reparatii ca sa fie bani pentru astfel de evenimente, reparatii mansarda, la subsol, pe scara. de aia se numeste FOND REPARATII! din banii aia locatarii trebuie sa-si caute firma care executa lucrari de genul cu bonul fiscal de la firma te duci la asociatie si iti deconteaza banii cheltuiti pe lucrare. dar daca locatarii nu dau bani la fond reparatii dar vor reparatii. ei vor sa vina altii cu bani si munca sa-i gospodareasca. la curatenie nu ies, la lopata la zapada nu ies, curatenie pe scara chituit, slefuti si vopsit nici atat, gunoiul de la posta nu si-l duc, maturat si spalat sa vina doar femeia de servici, s.a.

  • ce ziar AUR-ist si SOS-ist nenorocit!

    dl Cotovanu e un om de nota 10. de-ar fi toti administratorii de asociatii cum este nea’ Mircea.

  • cazul asta a fost inainte de pandemie. acu v-ati trezit si voi?

  • 🥰 Desființati asociațiile de proprietari

    Nu sunt bani pt reparații dar locatarii plătesc lună de lună la intretinere câte 250 lei?!
    Intrebare:
    Ce inseamnă bani la intreținere?
    Răspuns: Salariile asa-zisului președinte, a contabilei,a cenzorului…da,da, banii dvs se duc in salaŕiile dumnealor, dar bani de o izolație pe bloc nu prea au!
    Pt 2 ore de lucru la o asociatie de proprietari, o contabilă primește 3.000 lei net/ lună…și face 2,3 chitanțe !
    Un „președinte” de asociatie poate costa pe locatari și 5.000 lei net, alți ” președinți-cenzori” ridică pt o lună de „muncă” și 10.000 lei net pe lună( depinde de numărul de scari,dacă sunt antene GSM pe blocuri- chiria antenelor intră tot in buzunarul asociației,etc).
    🥶REȚINEȚI
    Asociațiile au fost inființate de sovietici pt a angaja pensionarii leneși in funcțiile de conducere și pentru a ține sub supraveghere tineretul harnic și muncitor. Se știe că pensionarii văd și pârăsc tot ceea ce observă pe casa scării.
    🤢Loc de concluzie
    Pensionarii și asociațiile de proprietari „este” inutili🙃

  • 🤢Loc de concluzie
    Pensionarii și asociațiile de proprietari „este” inutili🙃
    LA FEL SI TU ESTI UN MARE PROST !

  • ,,Handibelilor,, veniți voi măcar 6 luni și lucrați la asociație pe ce funcție doriți, să vină,, cretinoizii,, că voi să vă frece ridichea! Și așa o să știți care sunt ,, hoțiile,,! Puturoșilor bârfitori! Președintele țării e de vină ptr incultura noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 noiembrie 2024
04 noiembrie 2024