Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal într-o familie bună din Iași, cu proprietăți de milioane de euro! Afacerista Magda Chiriac, păcălită de propriul frate – FOTO

Scandal într-o familie bună din Iași, cu proprietăți de milioane de euro! Afacerista Magda Chiriac, păcălită de propriul frate – FOTO

29 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Profitând de problemele medicale, Marian Chiriac a vrut să vândă proprietățile de milioane de euro deținute de sora acestuia, Magda Chiriac. Femeia s-a întros din Grecia tocmai ca să blocheze vânzările. Era vizat un teren de 1,5 milioane de euro, din zona Bucium

Probleme pentru o familie din Iași, în care interesele financiare sunt mari. Totul a început de la Magda Chiriac, în vârstă de 50 de ani, cunoscută ca o prezență discretă pe piața imobiliară. Femeia deține mai multe proprietăți în Municipiul Iași, o parte dintre acestea fiind înregistrate pe societatea Graniti Design SRL, unde avea calitatea de unic asociat. O componentă importantă a averii este un teren de 8.000 de metri pătrați situat în zona Bucium, vis-a-vis de cartierul de vile Aleea Domenii. Se mai adaugă câteva apartamente, dar și o vilă în centrul Iașului. În 2020 a primit avizul Consiliului Local pentru construirea unui cartier de locuințe colective, 11 la număr, cu regimul de înălțime D+P+2E și D+P+3E.

Cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ) avizat, terenul valorează în acest moment cel puțin 1,5 milioane de euro. Dar problemele pentru Magda Chiriac s-au complicat. De menționat că, în zona Copou, mai mulți locuitori au contestat un dezvoltator imobiliar care voia să construiască pe Strada Aurora.

Scandal într-o familie bună din Iași, urmat de internări în spital

Problemele pentru Magda Chiriac s-au agravat în 2021, când a fost internată la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași. Fiind în incapacitate, fratele acesteia, Marian Dumitru Chiriac, a primt procură să se ocupe de afacerile femeii. În toamana anului 2021, Magda Chiriac a fost externată și s-a mutat în Grecia, alături de soțul italian, un afacerist ce deține mai multe proprietăți. Ulterior, Marian Chiriac a început să caute cumpărători pentru activele surorii. În poveste apare și Mattia Chiriac, în vârstă de 21 de ani, fiul Magdei Chiriac. La finalul anului 2021, Magda Chiriac a fost retrasă din calitatea de asociat la Granitti Design și numit Mattia Chiriac. Schimbările au fost orchestrate de unchiul băiatului, care avea împuternicire. Lui Marian Chiriac i-ar fi fost mai ușor să inițieze tranzacții din umbră.

”A avut probeleme de sănătate, a fost și internată la Institutul «Socola». A fost externată, numai că nimeni nu a devenit tutorele ei legal și a ajuns în Grecia cu soțul italian, care are mai mai multe afaceri în zonă. Procura a ajuns la fratele Marian, care a început să vândă din proprietăți”, arată apropiați din anturajul Magdei Chiriac.

Miza lui Marian Chiriac este să valorifice toate proprietățile

Mai nou, Marian Chiriac a început să caute clienți pentru terenul din Bucium. Surse din piața imobiliară arată că vrea să vândă rapid terenul, cu doar 500.000 de euro. Deja a primit un avans de 200.000 euro. După ce a aflat de afacere, Mattia Chiriac s-a consultat cu avocații și i-a făcut plângere unchiului la Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Mai nou, terenul din Bucium este vizat și de avocatul Mircea Hotnog. În 2020 a semnat cu Magda Chiriac un contract de asistență juridică.

Onorariul nu a mai fost plătit, iar avocatul a cerut executarea silită pentru suma de 14.500 de euro. Licitația pentru valorificarea terenului ar urma să fie organizată pe data de 26.04.2022 la sediul executorului judecătoresc Cristian Lupu Nicolăiță. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată și situația tensionată din familia Fedeleș, cea care administrează afacerea de la restaurantul ”Cavaler Medieval”.

Magda Chiriac: ”E un hoț fratele meu”

Contactată de reporterii BZI, Magda Chiriac a precizat că știa despre intențiile fratelui și că a depus mai multe plângeri, asta după ce a apelat la serviciile notarului Bogdan Florea, din Valea Lupului.

”E un hoț fratele meu. L-am oprit la timp. Am făcut mai multe plângeri. Acolo sunt implicate mai multe persoane. Eu colaboram cu fratele meu, i-am oferit toată încredere, dar a devenit neserios. De un an se întâmplă asta. Eu de 4 luni m-am întors din Grecia ca să rezolv problemele. Probabil și din disperare a acționat așa. Bărbații sunt cam proști, are o iubită pe care vrea să o impresioneze. Sunt implicați și oameni din instituțiile din Iași. Să verifice organele de control. Eu am fost sunată de notarul Florea, care mi-a spus ce intenționează să facă fratele meu. Eu știu că nu a luat niciun avans pe teren. Eu i-am dat fratelui o împuternicire, dar el a făcut alte falsuri și s-a folosit de ele. Nu este el un geniu, l-a învățat altcineva. Nu vreau să mai aud de el”, a explicat Magda Chiriac.

Marian Chiriac nu a putut fi contactat de reporterii BZI pentru a oferi un punct de vedere. A blocat toate apelurile primite pe telefon.

Familia Chiriac deține un teren valoros și în zona Viticultori

Magda Chiriac a anunțat un proiect imobiliar și în zona Viticultori, foarte aproape de Aleea Sadoveanu. Un nou complex de case urmează să fie construit pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați, aflată pe trecătoarea Viticultori, nr. 1, unde este edificată și o locuință veche. În vara anului 2021 inițiativa a fost inclusă pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Cartierul ar urma să fie edificat sub denumirea de ”Urban Tower”. Inițial, proiectul prevedea un complex rezidențial format din locuințe colective cu regimul de înălțime de D+P+3E. Era prevăzut un procent de ocupare a terenului de 40 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 1,8, însă investitorul a fost nevoit să reducă indicatorii. Anul trecut, Marian Chiriac a declarat pentru BZI că este nemulțumit de birocrația din Primăria Iași și că avizarea unui proiect poate dura 3-4 ani. De atunci, Marian Chiriac nu mai poate fi contactat.

Scandalul dintr-o familie bună din Iași, cu proprietăți de milioane de euro, urmează să fie verificat de organele de control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`