Prima pagină » Local » Scandal în traficul din județul Iași! Un bărbat s-a certat cu un șofer care a blocat drumul cu mașina. Săteanul căruia i s-a blocat autoturismul n-a mai rezistat și a pus mâna pe o șipcă
Scandal în traficul din județul Iași! Un bărbat s-a certat cu un șofer care a blocat drumul cu mașina. Săteanul căruia i s-a blocat autoturismul n-a mai rezistat și a pus mâna pe o șipcă

Scandal în traficul din județul Iași! Un bărbat s-a certat cu un șofer care a blocat drumul cu mașina. Săteanul căruia i s-a blocat autoturismul n-a mai rezistat și a pus mâna pe o șipcă

19 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după un scandal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Marius Lucian Știrbu la un an de închisoare, cu suspendare, pentru lovire sau alte violențe. Anchetatorii spun că tărăboiul s-a iscat de la faptul că individul ar fi blocat accesul pe un drum din județ

Un scandal care a izbucnit în traficul din județul Iași a dus la pedepsirea unui individ! Ieșeanul ar fi sărit la bătaie după ce un șofer a blocat un drum cu mașina. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Marius Lucian Știrbu la un an de închisoare, cu suspendare, pentru lovire sau alte violențe.
În plus, judecătorii l-au pus pe ieșean să muncească și l-au obligat să îi plătească și despăgubiri victimei.

„Inculpatul Marius Lucian Știrbu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul unei instituții din cadrul Primăriei comunei Popricani sau din cadrul Școlii Gimnaziale Popricani, pe o perioadă de 60 de zile. Confiscă de la inculpat obiectul contondent (șipcă) folosit la lovirea persoanei vătămate. Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Vasile S. Îl obligă pe inculpat la plata către aceasta a sumei de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale, și a sumei de 456 de lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Marius Lucian Știrbu, acuzat că a lovit un bărbat

Procesul ieșeanului Marius Lucian Știrbu (45 de ani) a început pe 29 noiembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe.

„Pe 13 ianuarie 2018, în jurul orei 19:00, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen până în dreptul domiciliului său, unde a inițiat manevrele necesare pentru a parca autoturismul cu spatele în curtea locuinței sale. Ca urmare a unei defecțiuni tehnice apărute, autoturismul inculpatului s-a oprit în timpul efectuării manevrei de mers cu spatele, rămânând în mare parte pe drumul public, poziționat în așa manieră încât bloca drumul sătesc, acesta fiind atât de îngust încât putea circula un singur vehicul.

În aceste împrejurări, pe același drum, venind dinspre municipiul Iași, se deplasa autoturismul persoanei vătămate Vasile S., care a oprit în apropierea autoturismului inculpatului, neputând să își continue deplasarea. La solicitările insistente ale persoanei vătămate de eliberare a căii de deplasare, între persoana vătămată și inculpat a izbucnit un conflict, atât verbal, cât și fizic, aceștia îmbrâncindu-se reciproc cu mâinile”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

De la îmbrânceală s-a ajuns la bătaie în toată regula

Oamenii legii au adăugat că, în urma îmbrâncelilor, victima Vasile S. s-a dezechilibrat și a căzut la pământ. După ce s-a ridicat, victima s-a îndreptat imediat spre autoturismul său, unde a deschis portiera stânga-față, aplecându-se în mașină, aparent pentru a lua ceva, după care s-a îndreptat înspre Marius Lucian Știrbu.

„Mai apoi, inculpatul s-a deplasat pe după autoturismul său, iar, de pe sol, din apropiere, a luat în mână un obiect contondent din lemn (șipcă), cu care, când persoana vătămată s-a apropiat suficient de mult, a lovit-o o dată în zona capului. Ulterior loviturii primite, persoana vătămată s-a așezat în genunchi, iar inculpatul s-a îndepărtat de aceasta”, au subliniat anchetatorii.

Ulterior, victima a urcat în propria mașină și a plecat de la locul scandalului. Victima a suferit leziuni ce au necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în urma incidentului. De altfel, bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, unde a fost tratat de doctori. La audieri, ieșeanul Marius Lucian Știrbu a recunoscut comiterea faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`