Prima pagină » Local » Scandal în traficul din Iași! Un polițist, un șofer tras pe dreapta și o șpagă, în atenția judecătorilor (Exclusiv)
Scandal în traficul din Iași! Un polițist, un șofer tras pe dreapta și o șpagă, în atenția judecătorilor (Exclusiv)

Scandal în traficul din Iași! Un polițist, un șofer tras pe dreapta și o șpagă, în atenția judecătorilor (Exclusiv)

25 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un scandal în traficul din Iași, cu un polițist, un șofer tras pe dreapta și o șpagă, a ajuns în atenția magistraților. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ioan Micuțaru la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. De asemenea, magistrații au confiscat de la șofer suma de 100 de lei, ce ar fi fost oferită drept șpagă unui agent de Poliție

Un scandal în traficul rutier din județul Iași, cu un polițist, un șofer tras pe dreapta și o șpagă, a ajuns în atenția magistraților. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Ioan Micuțaru la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

”Instanța îi impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituţii aflate în subordinea Primăriei, fie în cadrul unei instituţii aflate în subordinea DGASPC Iași. Confiscă de la inculpatul Ioan Micuţaru suma de 100 de lei, dată cu titlu de mită”, au precizat magistrații ieșeni.

Ioan Micuțaru, implicat într-un scandal în traficul din Iași

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Ioan Micuțaru a început pe data de 19 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pentru dare de mită. Anchetatorii ieșeni au menționat faptul că Ioan Micuțaru a intrat în atenția lor în urmă cu mai bine de un an. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au susținut că atunci șoferul ar fi încercat să-i dea șpagă unui om al legii.

”Pe data de 29 decembrie 2020, inculpatul i-a dat, în mod direct, pentru sine, unui agent de Poliție din cadrul Biroului Rutier Pașcani, suma de 100 de lei. Suma a fost remisă în legătură cu urgentarea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, constând în efectuarea într-un scurt timp a controlului asupra actelor personale și ale auto, asupra ansamblului de vehicule condus de acesta. Ansamblul era format dintr-un auto trăgător marca Volkswagen și remorcă trăgător marca Tema. Totodată, suma a fost remisă în legătură cu îndeplinirea corectă a atribuțiilor de serviciu în caz de constatare a unor eventuale nereguli, abateri la regimul circulației, care ar fi fost comise în trafic de șofer. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, au afirmat anchetatorii.

Un caz similar petrecut tot în județul Iași

Amintim că, în urmă cu câteva luni, un alt bărbat a fost acuzat că a încercat să-i dea șpagă unui polițist de frontieră. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Ionel Cojocariu (32 de ani) sub aceeași acuzație de dare de mită. Oamenii legii au spus că incidentul în care a fost implicat Ionel Cojocariu a avut loc în urmă cu peste 2 ani. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

”Pe 15 martie 2019, în jurul orei 23:40, inculpatul i-a oferit suma de 100 de lei unui agent-șef adjunct din cadrul patrulei Serviciului Poliției de Frontieră Țuțora-Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași”, a menționat Mihaela Apostol, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform anchetatorilor ieșeni, în seara respectivă, un echipaj al Poliției de Frontieră l-a tras pe dreapta pe Ionel Cojocariu, care se afla la volanul unui autoturism. Procurorii au mai susținut că individul mirosea a alcool, iar polițistul de frontieră a vrut să îi întocmească un dosar penal. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare în acest scandal ce s-a petrecut în traficul din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024