Prima pagină » Local » Scandal, în traficul din Iași! A sărit cu pumnii pe un polițist care voia să-i încătușeze amicul. Uite ce a pățit ieșeanul!
Scandal, în traficul din Iași! A sărit cu pumnii pe un polițist care voia să-i încătușeze amicul. Uite ce a pățit ieșeanul!

Scandal, în traficul din Iași! A sărit cu pumnii pe un polițist care voia să-i încătușeze amicul. Uite ce a pățit ieșeanul!

30 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ acuzat că a făcut scandal în trafic, la Iași, a fost pedepsit de judecători. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Lilian Petronel Stamatin la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și favorizarea făptuitorului. Oamenii legii au afirmat că scandalul a izbucnit după ce un om al legii a tras pe dreapta o mașină

Un tânăr acuzat că a provocat un scandal în traficul din județul Iași a fost pedepsit de judecători. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Lilian Petronel Stamatin la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și favorizarea făptuitorului.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Ţibăneşti, județul Iaşi, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilităţi publice, fie prestarea de servicii de asistenţă socială. Constată că persoana vătămată M.G.F. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal, în traficul din Iași: de unde a izbucnit totul!

Sentința emisă ieri nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul penal al lui Lilian Petronel Stamatin a început pe data de 23 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ, sub acuzațiile de ultraj și favorizarea făptuitorului. Conform anchetatorilor, ieșeanul ar fi lovit un poliţist în încercarea disperată de a-şi ajuta prietenul să nu fie încătuşat.

Întregul scandal a avut loc în comuna Miroslava, în apropierea municipiului Iaşi. Un agent de la Postul de Poliţie Ţibăneşti, arondat Secţiei IV de Poliţie Rurală Miroslava, a oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un ieşean, P.B. Agentul avea indicii că şoferul ar fi săvârşit mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Concret, poliţistul avea bănuieli că bărbatul aflat la volan ar fi condus fără permis şi că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Lilian Petronel Stamatin, acuzat că a sărit la bătaie

După ce a oprit maşina în trafic, agentul de Poliţie M.G.F. l-a legitimat pe respectivul bărbat, moment în care a simţit miros de alcool. După ce a coborât din maşină, poliţistul a încercat să îl imobilizeze şi să îi pună cătuşele, pentru că devenise recalcitrant. Întregul scenariu s-a schimbat în momentul în care a intervenit un alt bărbat, un cunoscut al celui care se afla la volan. Anchetatorii au spus că Lilian Petronel Stamatin a sărit în ajutorul amicului său şi l-ar fi împiedicat pe poliţist să-şi facă meseria. În acelaşi timp, Stamatin l-ar fi lovit cu mâinile peste braţul stâng pe poliţist. Scăpat din mâinile agentului, bărbatul care se afla la volan a luat-o la fugă.

Ulterior, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ultraj şi favorizarea făptuitorului, pe numele bărbatului care l-a împiedicat pe poliţist să îşi îndeplinească atribuţiile. Acum, ieșeanul Lilian Petronel Stamatin a fost condamnat după ce a provocat scandalul în traficul din Iași.

Comentarii
  • Penticostache

    Daca era Nisxtor Cacalin mama maama ce karate ieșeau 🙂

  • Condamnare cu suspendare pentru ultraj? RUSINE JUSTIȚIEI !!!!!!!

  • Niste boi. Și polițistul și judecătorii. Păi tâmpitul ăla de polițist pentru ce avea arma la el ??? Cred că o purta pe post de breloc. De judecători,nu există cuvinte… Ești agresat pe strada și ei îl lasa-n libertate pentru că nu este pericol public… România mereu surprinzătoare…..

  • Ce kk e aia, condamnare cu suspendare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024