Prima pagină » Local » Scandal în PSD Iași. Mihai Amarandei, consilierul personal al lui Maricel Popa, candidează independent la Primăria comunei Golăiești

Scandal în PSD Iași. Mihai Amarandei, consilierul personal al lui Maricel Popa, candidează independent la Primăria comunei Golăiești

06 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mihai Amarandei, consilierul personal al lui Maricel Popa, liderul PSD Iași, va candida la Primăria comunei Golăiești. Amarandei va candida însă independent, pentru că nu a mai găsit loc pe listele PSD Iași. Comuna Golăiești se află în colegiul de care răspunde tocmai Maricel Popa. Amarandei susține că nu vrea să plece din cabinetul lui Popa de la Consiliul Județean Iași

Mihai Amarandei, consilierul personal al lui Maricel Popa, liderul PSD Iași și președintele Consiliului Județean, va candida la Primăria comunei Golăiești. Angajat la cabinetul lui Maricel Popa și plătit cu 1.000 euro pe lună, Mihai Amarandei vrea să ajungă primar în localitatea aflată în zona râului Prut din județul Iași. Amarandei va candida ca independent pentru funcția de primar al comunei Golăiești, pentru că nu a găsit loc pe lista PSD Iași. Maricel Popa, liderul PSD Iași, a preferat să pună un alt om în PSD, apropiat de fostul primar Mihai Bîzdîgă, condamnat penal pentru fraudă cu fonduri europene și care și-a pierdut recent mandatul. Întrucât Bîzdîgă nu mai poate candida, în PSD Iași s-a decis susținerea contabilului primăriei, și nu a lui Amarandei.

Consilierul lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, vrea să fie primar. Va candida independent

Mihai Amarandei, lucrează cu normă de 4 ore pe zi la cabinetul personal al lui Maricel Popa, șeful CJ Iași. Pentru cele patru ore pe zi, Mihai Amarandei este plătit cu peste 4.600 lei pe lună, respectiv aproape 1.000 euro lunar. Acum, acesta vrea să ajungă primar în comuna Golăiești. Localitatea se află în colegiul politic controlat tocmai de șeful său de la Consiliul Județean Iași. PSD Iași are deja desemnat candidat la Primăria comunei Golăiești, în persoana unei femei. PSD Iași a decis să o sprijine pe Mihaela Tamaizicaru, contabila Primăriei comunei Golăiești. Cu toate acestea, mâna dreaptă a lui Maricel Popa din CJ Iași va intra în cursa electorală.

„Dragi locuitori ai comunei Golăiești, am decis să intru în competiție, pentru ocuparea funcției de primar al comunei. Voi candida indepedent, așa considerând că pot reprezenta cu cinste și profesionalism pe toți cetățenii comunei. Am să discut cu fiecare în parte programul pentru următorii patru ani pe care vreau să-l realizez, împreună cu dumneavoastră, spre binele întregii comunități”, susține Mihai Amarandei, consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Iași.

Mihai Amarandei nu vrea să plece de la Consiliul Județean. Rămâne și cu salariul uriaș

Consilierul personal al lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, nu renunță însă la funcția din cabinetul acestuia. Cum nu este funcționar public, Amarandei susține că nu are de ce să demisioneze. În plus, chiar dacă va candida împotriva unui om de la PSD Iași, acesta a menționat că nu vrea să plece din partid.

„Vreau să fiu primarul tuturor cetățenilor din comuna Golăiești. De la PSD va candida altcineva, o persoană apropiată de fostul primar al comunei. Eu rămân membru PSD, nu voi mai candida la Consiliul Județean. Nu intenționez să plec din cabinetul de la CJ, pentru că nu sunt funcționar public. Sunt în relații bune cu Maricel Popa în continuare”, a menționat Mihai Amarandei.

Zilele trecute, în timpul programului de lucru, consilierul personal al lui Maricel Popa a fost surprins la o terasă de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Nu este singurul consilier de la cabinetul lui Maricel Popa care nu respectă orarul de lucru și care își găsește de treabă în timpul programului. Pentru toți aceștia, CJ decontează circa 780 mii lei anual din bugetul județului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *