Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal în PSD Iași după ce Cristian Stanciu și-a ascuns problemele de incompatibilitate față de Marcel Ciolacu. Controversatul politician a fost scos de pe listele parlamentare

Scandal în PSD Iași după ce Cristian Stanciu și-a ascuns problemele de incompatibilitate față de Marcel Ciolacu. Controversatul politician a fost scos de pe listele parlamentare

16 oct. 2024, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

A fost iscat un adevărat scandal în PSD Iași după ce Cristian Stanciu și-a ascuns problemele de incompatibilitate de liderul organizației politice, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a aflat, de la reporterii cotidianului BZI, de faptul că afaceristul și consilierul județean PSD Cristian Stanciu are probleme de incompatibilitate, descoperite de Agenția Națională de Integritate (ANI), dar și că este cercetat pentru diplomele false emise de Fundația Ecologică Green (FEG), pe care o deține. Astfel, după vizita din data de 14 octombrie, de pe șantierul Spitalului Regional de Urgență din Iași, Ciolacu l-a luat la întrebări pe Cristian Stanciu. Surse din rândul membrilor PSD, care au asistat la discuțiile dintre cei doi, au transmis faptul că acestea au fost tensionate.

Scandal în PSD Iași după ce Cristian Stanciu și-a ascuns problemele de incompatibilitate

Întâlnirea tensionată între Cristian Stanciu și Marcel Ciolacu a avut loc imediat după plecarea liderului PSD de pe șantierul Spitalului Regional din Iași. Acesta i-a solicitat lui Cristian Stanciu explicații cu privire la situația sa, de incompatibilitate stabilită de Agenția Națională de Integritate și motivele pentru care i-au fost ascunse aceste probleme.

Surse BZI, care au asistat la discuțiile aprinse, au transmis faptul că Marcel Ciolacu s-a înfuriat, fiind pus într-o situație deloc plăcută, din cauza stării de incompatibilitate a consilierului județean PSD Cristian Stanciu. Marcel Ciolacu a spus că, din cauza lui Stanciu, reporterii BZI „l-au tăvălit” în plină campanie electorală.

Mai mult, liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis consilierului județean că în această situație nu mai poate fi plasat pe listele pentru Camera Deputaților. „Nu avem ce face, nu mai ai cum să participi la parlamentare”, a spus răspicat Ciolacu.

Disperat că își pierde poziția pe listele pentru deputați, Cristian Stanciu a încercat să se scuze, însă acesta l-a enervat și mai rău pe Marcel Ciolacu. Concret, Cristian Stanciu i-a spus liderului PSD că și președintele Klaus Iohannis are probleme cu legea, însă acesta a câștigat două mandate la Palatul Cotroceni.

Nervos, Marcel Ciolacu a ieșit din ședință, spunându-i consilierului județean PSD că este cel mai prost exemplu pe care l-ar fi putut oferi, iar acesta nu este valabil. Liderul PSD a plecat concluzionând: „M-am lămurit aici”.

Este important de știut că, la un moment dat, inclusiv Bogdan Cojocaru a aflat de problemele pe care le are Cristian Stanciu.

Depunerea candidaturilor PSD pentru alegerile parlamentare a fost amânată

După scandalul dintre Marcel Ciolacu și Cristian Stanciu, deși ieri, 15 octombrie 2024, PSD Iași era programată pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană, aceasta a fost anulată. Concret, în locul depunerii candidaturilor a fost întrunită Comisia de Etică a Partidului Social Democrat, unde Cristian Stanciu a fost găsit în incompatibilitate și eliminat, lucru pe care a încercat să îl ascundă de Marcel Ciolacu. Iar în locul acestuia, pe poziția 4, pe listele pentru Camera Deputaților a fost poziționat Silviu Macovei.

Amintim că ANI l-a găsit în incompatibilitate pe afaceristul controversat, Cristian Stanciu. Mai exact, acesta a profitat timp de 3 ani de funcția de consilier județean pentru a-și impune influența și a obține foloase materiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean. Mai mult, în perioada în care se afla în incompatibilitate, Cristian Stanciu era și vicepreședintele PSD Iași, dar și liderul de grup al consilierilor județeni social-democrați.

Mai mult, de ani de zile, consilierul județean PSD Cristian Stanciu a fost protejat de Primăria Iași. Cu ajutorul Fundației Ecologice Green (FEG), acesta a căpușat mai multe spații comerciale aflate în proprietatea municipalității ieșene, situate în zone ultracentrale. Cristian Stanciu a folosit ca paravan FEG pentru a beneficia de chirii preferențiale, ridicol de mici, chiar și spațiile primite cu titlu gratuit, de care s-a folosit pentru a-și umple conturile. FEG are grădinițe, școli, postliceală, în care ia taxă școlară mare. Cristian Stanciu nu ajută societatea, el face bani. Este important de menționat și că afaceristul este cercetat pentru diplomele false de la Fundația Ecologică Green, pe care o deține.

Menționăm faptul că reporterii BZI l-au contactat de nenumărate ori pe Bogdan Cojocaru, liderul PSD Iași, pentru a oferi un punct de vedere cu privire la situația de incompatibilitate a lui Cristian Stanciu și eliminarea acestuia de pe listele pentru Camera Deputaților, însă acesta nu a răspuns apelurilor.

A fost iscat un adevărat scandal în PSD Iași după ce Cristian Stanciu și-a ascuns problemele de incompatibilitate de liderul organizației politice, Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • Ciolacu pierde alegerile!

  • PSD va pierde iar alegerile cu așa maimuțoi numiți. Vor prinde niste locuri in virtutea inerției, dar doar atât.

  • Deși sunt un om,, de stanga” cu venituri mici, am votat numai cu dreapta din 1992 încoace ( excluzând 1990 când am votat în spirit de turma cu Iliescu) și acum la fel voi face, nu prea sunt oferte serioase dar voi vota totuși… Lasconi-usr,… PENELEU, după 3 ani de concubinaj cu pesedeu, pozează în mare opozant!
    E f. târziu!

  • Ce a ajuns PSD-ul la Iași, o rușine de partid.

  • Normal ar fi sa raspunda cu functia cel sau cei ce l-au plantat pe lista respectiva desi stiau sigur despre aceasta situatie de incompatibilitate.

  • Ca și Rotaru, primarul de la Tibana. Are termen la Inalta Curte de Casatie tot pe incompatibilitate ANI. În câteva luni va fi pa și se vor organiza alegeri din nou, pe banii primariei.

  • PSD Municipiu

    Cristi, Cristi, cine iti mai ajungea pe la nas ? Cand iesi in lume de pe scaunelul tau rotativ de la FEG, ai senzatia ca toti sunt negri si trebuie sa ti se inchine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 octombrie 2024
16 octombrie 2024