Prima pagină » Actualitate » Scandal în Parlament după ce un deputat AUR l-a amenințat cu bătaia pe un deputat PSD – VIDEO

Scandal în Parlament după ce un deputat AUR l-a amenințat cu bătaia pe un deputat PSD – VIDEO

10 mai 2022, 13:19,
în Actualitate

Scandal în Parlamentul României unde deputatul AUR, Dumitru Focșa l-a amenințat cu bătaie pe deputatul PSD, Alfred Simonis. Totul a început de Legea Suveranității care a fost respinsă de PNL-PSD-UDMR.

Recent, un cunoscut avocat a susținut că Legea Suveranității ar putea fi retrasă din Parlamentul României. Avocatul spune că sistemul ”contra-atacă” și că va fi greu de implementat acest obiectiv. Oricum este suspect cum parlamentarii nu doresc implementarea voinței poporului. În contextul în care orice act normativ semnat de o mare parte din populație trebuie să treacă la votul din Camera Deputaților. Altfel spus, parlamentarii sunt reprezentanții poporului și a voinței acestuia.

Scandal în Parlament unde un deputat AUR l-a amenințat cu bătaia pe un deputat PSD

În Parlament, în Camera Deputaților au avut loc scene care nu fac cinste. În centrul conflictului au fost doi parlamentari. Parlamentarul AUR Dumitru Focșa l-a amenințat cu bătaia pe liderul deputaților PSD. Acuzațiile au fost de ambele părți. Parlamentarul AUR l-a amenințat pe colegul de la PSD pentru că, conform datelor existente, Aldfred Simonis l-ar fi înjurat de mamă.  Ulterior, Focșa a avut o izbucnire nervoasă și în discuțiile cu jurnaliștii, totul degenerând într-o dispută foarte aprinsă.  Dumitru Focșa este un parlamentar AUR care a fost ales pe listele partidului în 2020. De profesie marinar, parlamentarul are în prezent 56 de ani. În prezent acesta este vicepreședintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, dar și vicepreședinte în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. Acesta a luat parte în calitate de secretar și în Comisia parlamentară de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice – Secretar

Oricum nu este primul scandal din Parlament. De la începutul noului Legislativ, mai mulţi parlamentari AUR au avut ieșiri nervoase. Totul a culminat cu scandalul dintre George Simion și ministrul Energiei, Virgil Popescu. Liderul AUR s-a deplasat, la acea dată, la tribună unde l-a prins de umăr pe actualul ministru. În replică, ministrul a depus o plângere penală pe numele lui Simion.

Ce este Legea Suveranității și de ce este atât de importantă

Legea care a fost publicată în Monitorul Oficial ca un demers cetățenesc care cuprinde mai multe capitole. Legea Suveranității este susținută și de nume mari din teatru, actrița Carmen Tănase semnând în acest sens. Pe site-ul care aparține proiectul de lege se arată mai multe măsuri care ar urma să fie implementate odată cu adoptarea ei în Parlamentul României. Un exemplu în acest sens ar fi interzicerea exportului de lemne pentru o perioadă de 100 de ani, dar și interzicerea implicării servicilor de informații în activitățile economice private. De altfel, o altă măsură luată în cazul în care legea ar trece de votul parlamentarilor ar fi cea în care România și-a repatria rezervele de aur care sunt în Marea Britanie și nu numai:

“Noi, poporul român, inițiem acest proiect de lege numit Legea Suveranității pentru a pune capăt abuzurilor medicale, interzicerea exportului de lemn brut pentru 100 de ani, repatrierea rezervei de aur, interzicerea finanțării serviciilor secrete din activități comerciale cu caracter privat, introducerea de pedepse concrete pentru încălcarea Constituției țării și protejarea resurselor umane și naturale ale României.” se arată în declarația de intenţie de pe site.

Oricum, este regretabil cum un parlamentar AUR și un parlamentar PSD au ales să facă scandal în Parlament mai ales în contextul unei legi care ar ajuta poporul român.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024