Prima pagină » Sport » Scandal în Liga I. CFR Cluj nu vrea să se prezinte la partida cu CSU Craiova
Scandal în Liga I. CFR Cluj nu vrea să se prezinte la partida cu CSU Craiova

Scandal în Liga I. CFR Cluj nu vrea să se prezinte la partida cu CSU Craiova

03 aug. 2020, 14:16,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Scandal în Liga I. Directorul sportiv al echipei CFR Cluj, Bogdan Mara, a declarat că gruparea ardeleană intenţionează să nu se prezinte la meciul cu CSU Craiova, care trebuie să aibă loc în această seară, de la ora 20.30.

Oficialul ceferiștilor clujeni susține că jucătorii şi staff-ul echipei oltene nu s-au mai testat din 24 iulie pentru depistarea noului coronavirus.

„Să vedem dacă se va disputa această finală, pentru că vă spunem că toată echipa noastră, toţi jucătorii noştri se gândesc foarte serios la faptul de a nu se prezenta în această seară şi de a nu disputa acest meci. Motivele sunt cât se poate de serioase, pentru că toată echipa noastră este foarte speriată de ceea ce s-a întâmplat la Craiova în ultima perioadă şi le este frică sincer să ia contact cu toţi cei din echipa Craiovei.

Motivul este simplu şi cât se poate de serios. Faptul că la Craiova au fost descoperite trei cazuri de covid şi trei cazuri care au foarte mare legătură cu echipa, vorbim de preparatorul fizic, de un antrenor secund şi team-managerul echipei“, a spus Bogdan Mara.

Scandal în Liga I:  Jucătorii olteni, acuzați că nu au mai fost testați de pe 24 iulie

Directorul sportiv al CFR Cluj acuză faptul că jucătorii olteni nu au mai fost testați de pe 24 iulie.

„După protoculul dintre Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii, LPF şi FRF, s-a hotărât clar că în cazul în care există un caz de covid la o echipă, jucătorii să fie testaţi la şapte zile, ceea ce s-a întâmplat la CFR, ceea ce s-a întâmplat la Dinamo, la Petrolul, la Botoşani, la Astra.

DSP-urile din oraşele acestor echipe au respectat acest protocol şi nu le-au dat voie să se antreneze. Ultima testare a Craiovei a fost pe data de 24 iulie, iar astăzi suntem pe 3 august. Ei ar fi trebuit testaţi la şapte zile. DSP Dolj a încălcat toate regulile în vigoare, cum e posbil aşa ceva? Nu suntem tot în Romania, aici e altă ţară? Luăm în calcul să facem şi plângere penală împotriva DSP Dolj, pentru că s-au încălcat lucruri evidente. Ei, la două zile după ce s-au descoperit cazuri de COVID-19, au jucat, s-au antrenat normal”, a precizat Bogdan Mara.

 Mihai Rotaru: „Ei riscă să piardă la masa verde dacă nu se vor testa luni“

Acţionarul CSU Craiova, Mihai Rotaru, susține că elevii lui Dan Petrescu riscă să piardă la masa verde dacă nu se vor testa luni.

„Să nu uite astăzi cei de la CFR să-şi facă testele, că sunt la şapte zile şi, conform protocolului, sunt obligaţi. Ei au făcut ultima testare lunea trecută, la 08.30. Să nu uite să şi-o facă astăzi, că după aia nu pot să joace şi pierd cu 3-0.

Dacă ei azi nu-şi fac analizele şi nu vin cu aprobare, că sunt negativi şi şi-au făcut la şapte zile, noi o să cerem pierderea meciului cu 3-0, la masa verde, asta este poziţia noastră. Noi ne-am făcut testele conform protocolului DSP“, zice Mihai Rotaru.

Infectările dubioase la CFR Cluj

Patronul grupării oltene a reacționat dur la situația de la CFR Cluj, unde jucătorii nu au stat în carantină 14 zile după ce au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19.

  1. „Conform protocolului, voi trebuia să staţi 14 zile în carantină, aţi avut focar de infecţie, peste zece cazuri. Din 26, 14 au fost declarate fals-pozitive, dar zece le-aţi avut, de ce nu staţi 14 zile în carantină? De ce Dinamo a stat şi voi nu aţi stat? Nu aţi stat 14 zile în carantină. Să-şi facă testele, că altfel pierd cu 3-0. Dacă nu vor să vine, e în regulă, îi aşteptăm după meci, să sărbătorim”, a declarat Mihai Rotaru.

Partida Universitatea Craiova – CFR Cluj se va disputa, luni seară, de la ora 20.30, în etapa a zecea, ultima a play-off-ului Ligii I.

Echipa care va câştiga acest meci va deveni campioana României. În caz de egalitate, FRF trebuie să se pronunţe cu privire la soarta meciului Astra Giurgiu – CS Universitatea Craiova, care nu s-a jucat, săptămâna trecută, din cauza unor cazuri pozitive la echipa gazdă.

CFR Cluj este pe locul I, cu 46 de puncte, din nouă meciuri jucate în play-off, în timp ce CSU Craiova este pe locul II, cu 44 de puncte, din opt meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`