Prima pagină » Local » Scandal în familie, din cauza unei moșteniri! Un ieșean și-a bătut unchiul și a dat socoteală în fața judecătorilor

Scandal în familie, din cauza unei moșteniri! Un ieșean și-a bătut unchiul și a dat socoteală în fața judecătorilor

16 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Neculai Marcu a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Răducăneni în urma unui scandal în familie. Acesta și-ar fi lovit cu un țăruș și cu pumnii unchiul, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, faptă ce a dus la trimiterea sa în judecată pentru infracțiunea de violență în familie. Judecătorii au decis să îl condamne, dar cu amânarea pedepsei.

Judecătorii ieșeni au dispus recent amânarea aplicării pedepsei de 1 an de închisoare în cazul lui Neculai Marcu după ce ar fi provocat un scandal în familie, luându-și la bătaie unchiul.

Cei doi ar fi avut un conflict vechi de aproximativ 10 ani din cauza unei moșteniri. Ei locuiau în aceeași grădină, dar în case separate. Victima a fost nevoită să apeleze la ambulanță din cauza leziunilor suferite.

tarus de lemn

Conform anchetatorilor, Neculai Marcu s-a folosit de un țăruș de lemn pentru a-i produce suferințe unchiului

Neculai Marcu i-a aplicat lovituri cu un țăruș unchiului

 un mormant

Persoana vătămată a decedat înainte de soluționarea cauzei

Pe 4 aprilie 2016, în jurul orei 17:30, în comuna Ciortești, când victima se întorcea din grădina locuinței, a fost întâmpinată de nepotul său, pus pe scandal. Potrivit anchetatorilor, în urma certurilor aprinse, Neculai Marcu și-a lovit ruda cu pumnul în față, ceea ce a dus la prăbușirea acesteia. Aflat la sol, bărbatul a primit lovituri cu un țăruș de lemn în zona capului și a mâinii stângi. Conflictul a fost oprit de soția victimei, moment în care ieșeanul violent a fugit acasă.

„Patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Secției V de Poliție Rurală a fost sesizată prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de către victimă cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către nepotul său (fiul surorii sale) Neculai Marcu, din aceeași localitate, provocându-i leziuni care au necesitat îngrijiri medicale de specialitate. La fața locului s-a prezentat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Iași care l-a transportat la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, cu un prim diagnostic „traumatism cranio-cerebral cu sângerare””, au precizat magistrații ieșeni.

Bărbatul a avut nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

 stampila, foi si un stilou pe fundal

Conflictul ar fi pornit de la un teren lăsat moștenire

Incidentul a luat amploare de la un scandal în familie

o persoana care scrie cu un stilou

Neculai Marcu a scăpat de temniță, însă a fost atenționat că soluția se poate schimba dacă va comite infracțiuni

Neculai Marcu și unchiul său trăiau în aceeași curte, însă în locuințe separate și îngrădite. Aceștia s-au certat din cauza unei moșteniri ce a implicat o suprafață de teren, conflict ce dura de peste 10 ani. În timpul soluționării cazului, persoana vătămată a decedat, însă moștenitorii victimei au decis continuarea procesului și au cerut despăgubiri în valoare de 5.000 de lei. Neculai Marcu și-a recunoscut vina doar parțial, declarând că, într-adevăr, și-a bătut unchiul cu un țăruș de lemn, însă că nu i-ar fi aplicat lovituri în zona capului. Judecătorii au luat în calcul ce au spus martorii.

„Martora a relatat atât în etapa urmăririi penale, cât și în etapa judecății că a observat cum inculpatul îl lovea pe soțul său cu un par în zona mâinii stângi, dar și în zona capului. Mai mult, la dosarul cauzei, persoana vătămată a depus certificatul medico-legal emis de către Institutul de Medicină legală Iași, din care rezultă că acesta prezenta excoriații, echimoze, tumefacții, plăgi contuze, care au putut fi produse prin lovire cu corpuri contondente, iar acestea pot data din 4 aprilie 2016 și necesită 7-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au adăugat magistrații.

Instanța, luând în considerare atât circumstanțele, cât și lipsa antecedentelor penale, a decis să dispună amânarea aplicării pedepsei închisorii de 1 an. Soluția poate fi atacată cu apel. Astfel, Neculai Marcu a scăpat de condamnare după ce a provocat scandal în familie, luându-și unchiul la bătaie.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024