Prima pagină » Local » Scandal în Consiliul Local. Se renunță la majoritatea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iașului 2021
Scandal în Consiliul Local. Se renunță la majoritatea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iașului 2021

Scandal în Consiliul Local. Se renunță la majoritatea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iașului 2021

05 oct. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Scandal-monstru la ultima ședință de Consiliu Local de la Primăria Iași. Unii aleși locali ai opoziției s-au arătat nemulțumiți de situația din oraș după ultimele accidente mortale, dar și modul cum cei din comisie au luat unele măsuri de trafic. În cadrul ședinței s-a decis și renunțarea la o serie de evenimente din cadrul Sărbătorilor Iașului 2021

Plenul Consiliului Local s-a reunit ieri, 4 octombrie 2021, într-o ședință ordinară a instituției. Ședința de plen s-a lăsat însă cu un scandal uriaș, după ce consilierii locali s-au contrat cu Executivul instituției pe mai multe proiecte de hotărâre și nu numai. Aleșii orașului s-au arătat nemulțumiți de situația apărută în municipiu după ultimele accidente rutiere soldate cu persoane decedate, dând vina pe măsurile luate de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei. În plus, aleșii municipiului s-au contrat și pe organizarea Sărbătorilor Iașului 2021, evenimente care vor fi anulate în mare parte din cauza pandemiei COVID-19.

Scandal la Primăria Iași pe circulația rutieră din municipiu

Consilierii locali ai opoziției au cerut demisia celor din Comisia de Circulație a Primăriei Iași. Aleșii opoziției au susținut că aceștia se fac vinovați de unele măsuri luate haotic și care au ajuns să contribuie la sporirea numărului de accidente rutiere din oraș. Alți aleși locali au arătat în timpul interpelărilor că și proiectul legat de înființarea trenului metropolitan Iași nu a fost întocmit corespunzător. Potrivit documentației aferente proiectului supus aprobării aleșilor locali, protocolul de asociere va fi încheiat între Consiliul Județean Iași, municipiul Iași, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași, comuna Lețcani, comuna Holboca, comuna Miroslava, comuna Ciurea, comuna Tomești și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA.

Grupul USR, nemulțumit de organizarea hramului Cuvioasei Parascheva

În cadrul ședinței de plen au apărut discuții legate de organizarea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iașului 2021. Discuțiile au plecat de la aleșii USR, nemulțumiți de faptul că în acest an are loc, în plină pandemie COVID-19, hramul Cuvioasei Parascheva. La vot, deși s-au arătat nemulțumiți de organizarea evenimentelor, aleșii USR fie s-au abținut, fie au votat împotriva renunțării la unele evenimente din cadrul Sărbătorilor orașului.

Mai puține evenimente de Sărbătorile Iașului 2021

Primarul Mihai Chirica a arătat că din cauza pandemiei COVID-19 se vor limita evenimentele dedicate Sărbătorii Iașului 2021. Astfel, se va renunța la concertul de la Palatul Culturii, la masa pelerinilor, dar și la Sărbătoarea Vinului din zona centrală a orașului.

„Propun să rămână târgul de toamnă, respectiv târgul de blănuri. Renuțăm la Sărbătoarea Vinului, la parcul de distracții. Va rămâne proiectul cu ecranele pentru pelerini, tocmai pentru a-i disipa pe oamenii prezenți la pelerinaj. Vom renunța la Seara Valorilor, dar vom păstra ceaiul pelerinilor. Masa Pelerinilor nu va fi organizată după modelul tradițional, ci vom da o hrană caldă cu ajutorul voluntarilor. Vom scoate și sportul din cartiere. Din materialele de promovare cerute de Mitropolie, vom stabili un pachet de măsuri pentru respectarea măsurilor de combatere a virusului de către pelerini”, a transmis primarul Mihai Chirica în cadrul ședinței de Consiliu Local Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *