Prima pagină » Local » Scandal în Consiliul Local Bârnova! Membrii USR, acuzați că perturbă ședințele intenționat

Scandal în Consiliul Local Bârnova! Membrii USR, acuzați că perturbă ședințele intenționat

27 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Membrii USR sunt acuzați că perturbă ședințele de Consiliu Local în mod intenționat. Aceștia ar împiedica votul proiectelor importante, pentru a insulta un alt consilier. Scandalul ar fi pornit la o ședință extraordinară pe tema unui proiect de construire a unei creșe

În urma unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Bârnova, organizate recent, membrii USR sunt acuzați că perturbă ședințele în mod intenționat. Aceștia ar fi încercat prin mai multe metode să împiedice votul unui proiect de construire a unei creșe în comuna Bârnova, județul Iași. Cel care ar fi susținut scandalul și ar fi continuat injuriile în mediul online este Radu Tiron, consilier local USR.

Membrii USR sunt acuzați că perturbă ședințele

Mărul discordiei a fost reprezentat de proiectul inițiat de Mihai Bălan, primarul PNL al comunei Bârnova, cu privire la construirea unei creșe în satul Bârnova. Problema consilierului Radu Tiron ar fi faptul că primarul nu dezvoltă satul în care el locuiește, anume Vișan. Scandalul a început pe tema noului președinte de ședință. Cei de la USR ar fi propus ca această funcție să fie ocupată de Remus Toma (USR), dar acesta din urmă a refuzat funcția. În consecință, a fost propus un alt consilier, Lidia Covaliu (Partidul Verde).

„Din momentul în care doamna doctor Lidia Covaliu a început să conducă ședința, domnul Tiron nu a mai contenit să o tachineze, să îi «pună» cuvinte în gură și să o jignească, numind-o mincinoasă și acuzând-o că nu vrea dezvoltarea satului Vișan, sat în care locuiește dumnealui. Locația primei creșe va fi în satul Bârnova, într-un loc foarte ușor accesibil pentru toate satele din comună, mai ales că terenul de minimum 3.500 de metri, așa cum prevede proiectul, există și nu mai trebuie făcută o investiție suplimentară extrem de costisitoare. Pentru următoarea creșă domnul primar deja și-a exprimat intenția și anume ca primăria să achiziționeze, în viitorul apropiat, un teren pretabil în satul Vișan, având, în acest sens, susținerea tuturor consilierilor locali, fără excepție”, spune Constantin Cristian Luca, consilier local Bârnova.

Lipsă de educație primară

Radu Tiron ar fi continuat să perturbe ședința de consiliu, întrerupând-o pe președinta de ședință. Acesta a fost susținut de colegii din USR în toate amendamentele aduse, cu toate că majoritatea au fost considerate puerile de ceilalți colegi de consiliu.

„Din orgoliu, domnul Radu Tiron a trecut peste minimul de diplomație și a întrerupt-o nepoliticos în timpul ședinței, în mai multe rânduri, pe doamna Covaliu, pentru a-și spune propriile păreri, în mare parte fiind aberante și lipsite de conținut. Menționez că această atitudine de a crea haos le este specifică colegilor din USR+ care nu au adus nicio contribuție comunității. Asta, deși anul trecut USR a fost în coaliție cu executivul primăriei. Au făcut numai rău, blocând aprobarea bugetului și comportându-se ca și cum ar fi în opoziție. Au blocat dezvoltarea într-un an și așa foarte dificil pe fondul restricțiilor medicale”, completează Constantin Cristian Luca, consilier local PNL.

Părerea generală a majorității administrațiilor locale din județul Iași este aceea că partidul USR există doar pentru a crea conflicte și pentru a împiedica proiectele importante ale fiecărei unități administrativ-teritoriale. Membrii USR sunt acuzați că perturbă ședințele de consiliu local Bârnova, dovedind că nu au nicio formă de bun simț.

Comentarii
  • Știre prezentata trunchiat. Buna Zoaia Iasi-un ziar de șantaj.

  • Nu e suficient ca trebuie sa te lupti cu birocratia din Romania. Mai trebuie sa te lupti si cu niste scandalagii si sa consumi resurse ca le demonstrezi ca nu au dreptate.
    Vor cresa pentru miile de locuitori care au buletin de Iasi, au pretentia ca platesc impozite si imbogatesc comuna, habar nu au ca un buget se aloca pentru numarul de locuitori. asta nu ii deranjeaza.

  • Ziar de 2 lei si reporteri incompetenti.. Ati cerut si punctul de vedere al consilierului de la usr? Noo

  • USRul trebuie sa dispara de pe scena politica si din toate administrațiile publice. Sunt niste anarhiști si niște slugi perverse in frunte cu senatorul de Iași, Neica Nimeni Bodea politicianul lui pește prăjit care a furat de-a rupt de la Aeroport și are blocuri construite pe toate dealurile din oraș și de pe lângă. Toti usr-istii urmeaza orbeste fara sa gandeasca ordinele de la centru. La centru sunt securistii care au băgat în pușcarii, au schingiut și omorât fără drept oameni nevinovați pe vremea răposatului. Ferească Sfântul să ajungă anticriștii ăștia la conducere vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *