Prima pagină » Sport » Scandal în cartierul Păcurari după ce câţiva copii de etnie rromă au început să arunce cu pietre în geamurile apartamentelor (EXCLUSIV) VIDEO
Scandal în cartierul Păcurari după ce câţiva copii de etnie rromă au început să arunce cu pietre în geamurile apartamentelor (EXCLUSIV) VIDEO

Scandal în cartierul Păcurari după ce câţiva copii de etnie rromă au început să arunce cu pietre în geamurile apartamentelor (EXCLUSIV) VIDEO

24 iun. 2020, 08:39,
în Sport

Scandal în cartierul Păcurari după ce câţiva copii de etnie rromă au început să facă un concurs de aruncat pietre în geamurile a mai multor locuinţe. Tinerii rupeau pietre din bordurile aflate în zonă şi le aruncau în geamurile unor apartamente dintr-un bloc din zona ieşeana Păcurari. Conform primelor informaţii, copiii de etnie rromă au domiciliul în cartierul Păcuret

Scandal în cartierul Păcurari după ce mai mulţi rromi au încercat să spargă geamurile unor locuinţe

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, 23-23 iunie, mai mulţi copii au început să arunce cu pietre în geamurile locuintilor din zonă. Aceştia, se pare, făceau o întrecere între ei. Rromii se întreceau care dintre ei reuşeşte să arunce pietrele la o înălţime mai mare.  Fără pic de jenă, copiii au continuat minute bune să arunce cu pietre în geamurile oamenilor. În urma aşa spusei întreceri, în zona s-a creat un disconfort iar un bărbat a ieşit şi i-a atenţionat asupra faptului că fac ceva ce contravine legilor în vigoare.

Într-un sfârşit, rromii au plecat de la faţa locului. Gestul lor este unul ilegal şi ar putea fi pedepsit de oamenii legii.

Zona Păcurari este cunoscută ca fiind o zonă în care se produs des diferite incidente

Cartierul Păcurari este cunoscut ca fiind o zonă în care se produc destul de des diverse incidente. În urmă cu aproape un an, în Păcurari a ieşit un scandal după ce un cetăţean de etnie rromă ar fi făcut stop cardiorespirator. Rudele bărbatului au devenit vocale şi brutale la venirea ambulanţei. Doar mascaţii din cadrul Poliţiei Iaşi i-au putut calma pe rromi. Un alt conflict s-a produs în Păcurari acum câţiva ani când mai mulţi bărbaţi s-au bătut cu săbiile. Aproximativ 50 de romi să iasă în stradă cu săbii, atât bărbaţi, cât şi femei şi copii. Un minor a atacat mai multe persoane, folosind spray lacrimogen. Incidentul s-a produs acum câţiva ani.

Ce riscă rromii care au aruncat cu pietre în geam

Conform legislaţiei în vigoare, rromii care au aruncat cu pietre în geamurile oamenilor risca încasarea unor amenzi contravenţionale. Dacă nu există pagube materiale, rromii pot fi sancţionaţi contravenţional pentru perturbarea liniştii publice. Pentru tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, se va da amendă de 200-1.000 de lei (ca şi până acum), dar repetarea faptei în 24 de ore va atrage o amendă între 500 şi 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Pentru tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice amenda este, ca şi până acum, de 500-1.500 de lei. Însă se poate ajunge la 2.000-3.000 de lei sau prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunităţii dacă se repetă fapta în 24 de ore.

Pentru organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatura muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor amendă era până acum între 500 şi 1.500 de lei, iar acum creşte la 2.000-3.000 de lei. Repetarea faptei în 24 de ore duce la o amendă de 3.000-6.000 de lei sau prestarea a 100-150 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

 

Dacă există şi pagube materiale, cei care le-au produs pot fi obligaţi şi să superte costurile provocate de ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`