Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal în cartierul de lux al pușcăriașului Relu Fenechiu. Surpriză de proporții pentru toți locatarii. Nu s-au așteptat la o așa lovitură
Scandal în cartierul de lux al pușcăriașului Relu Fenechiu. Surpriză de proporții pentru toți locatarii. Nu s-au așteptat la o așa lovitură

Scandal în cartierul de lux al pușcăriașului Relu Fenechiu. Surpriză de proporții pentru toți locatarii. Nu s-au așteptat la o așa lovitură

16 apr. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Situație bizară în cartierul ridicat de fostul ministru al Transporturilor din zona Bucium. Toți locuitorii cartierului au fost dați în judecată de firma controlată de un locotenent al lui Relu Fenechiu. Totul a plecat de la un nou proiect imobiliar din cartier, de care nu toți cei ce locuiesc acolo ar trebui să beneficieze. Pentru a scăpa de oameni, Cristian Ghibu, omul de taină al pușcăriașului Fenechiu, vrea să le ia dreptul de servitute și să facă locuri de parcare

Detalii incredibile din cartierul deținut de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, cel care a făcut închisoare pentru fapte de corupție. Unul din oamenii săi de încredere, care controlează o firmă ce ridică construcții în cartier, vrea să le ia locatarilor din zonă un drept fundamental. Firma Globocon SRL, controlată de Cristian Ghibu, a dat în judecată locatarii cartierului pentru a-i priva de un drept fundamental. Este vorba despre blocurile pe care firma lui Ghibu le ridică în cartier și care deja au stârnit nemulțumiri.

Locotenentul lui Fenechiu vrea să le ia oamenilor dreptul de a circula pe drumul ce duce către acele imobile, asta deși toți locatarii cartierului au drept de servitute pe toate arterele din zonă. În spate este tot Relu Fenechiu. Acesta nu a plătit niciun leu înapoi Statului român în urma prejudiciului din dosarul „Transformatorul”. După ce a ieșit din pușcărie, s-a relansat în afaceri imobiliare, însă i-a băgat la înaintare pe oamenii săi de încredere pentru a nu fi tras la răspundere.

Firma controlată în acte de Ghibu, băgat în față de Fenechiu, își vede în continuare de treabă. Globocon a luat în 2018 o autorizație de construire de la municipalitate, tot în baza PUZ-ului din 2008. Firma vrea să facă un hotel pe șapte nivele (D+P+M+4E). Ghibu a spus că va asigura 41 de locuri de parcare. Se pare însă că nu este suficient. Astfel, s-a ajuns în instanță pentru blocarea servituții, ca drumul să fie apoi transformat în parcare.
Recent, firma Globocon SRL a deschis o acțiune la Judecătoria Iași prin care cere stingerea servituții pentru 66 de persoane fizice și juridice, inclusiv pentru Parohia „Sf. Ioan Botezătorul”. Pe listă se află inclusiv Relu Fenechiu și firma La Rocca SRL, controlată de acesta.

Scandal de la început cu blocuri

Oamenii care stau în cartier au arătat că lucrurile nu sunt tocmai în regulă și că firma lui Ghibu nu respectă toate detaliile din planul urbanistic al proiectului.

„În zona unde se contruiesc cele două blocuri în cartier la I.C. Brătianu, între ele, în proiectul urbanistic era prevăzut un drum cu acces rutier. Firma Globocon nu mai vrea să facă drumul respectiv. Dar pentru că așa a fost aprobat PUZ-ul automat, toți locatarii din cartier aveau drept de servitute pe acel drum, așa cum este și normal. Pentru că nu mai vrea să facă drumul respectiv, vrea să-i dea în judecată pe oameni pentru a le anula dreptul de servitute. Ulterior, vrea să facă modificare de proiect pentru a nu mai face drumul respectiv”, a menționat unul din locatarii cartierului I.C. Brătianu.

Parcare în loc de drum

Culmea, se pare că Ghibu forțează nota și vrea să facă o supraetajare a blocurilor. Prin urmare, are nevoie de noi locuri de parcare, iar drumul încurcă. Altfel spus, oamenii din cartier nu au ce căuta pe acolo în opinia lui, iar drumul nu este de niciun folos.

„Ceea ce vrea el este anormal. PUZ-ul așa a fost aprobat și trebuie respectat, cu acele drumuri între blocuri. Acel drum costă ceva bani și nu îi mai convine. E o cale de acces și așa trebuie să rămână. Poate că vrea să facă locuri de parcare. A cerut și supraetajare și pentru asta vrea să suplimenteze locurile de parcare”, a mai spus locatarul din cartier.

Cristian Ghibu nu a vrut să comenteze situația, ba chiar inițial s-a făcut că nu știe despre ce este vorba. „Eu am dat în judecată? A, da, eu reprezint Globocon. Dar nu e problema dumnevoastră! Mulțumesc, la revedere”, a spus Cristian Ghibu.

Bătaie de joc pe nervii locatarilor

În cartier au fost ridicate două blocuri prin firma Engeko SRL, controlată de familia Fenechiu și unde administrator a fost același Ghibu. Blocurile au fost ridicate cu probleme, iar cei care au luat acolo apartamente s-au trezit că nu se pot muta la timp din cauză că dezvoltatorul a avut probleme cu intabularea. În plus, blocurile au fost ridicate în zona caselor, iar cei care au vilele în zonă nu au prevăzut acest lucru când s-au mutat. În PUZ-ul din 2008 nu era specificată construcția blocurilor, însă Fenechiu nu a ținut cont de acest lucru.
În plus, în cartier s-a iscat un scandal și pe utilități. Locuitorii au vrut să fie contorizați individual pentru utilități, însă li s-a impus să plătească taxe către asociația de proprietari din cartier pe lângă facturile respective, fără a urmări și cât au consumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`