Prima pagină » Local » Scandal în care au fost implicați oamenii legii! Un ieșean a sărit la gâtul unor agenți: ”Adică eu, ca şi inculpat, pot să bat Poliţia, nu?!”
Scandal în care au fost implicați oamenii legii! Un ieșean a sărit la gâtul unor agenți: ”Adică eu, ca şi inculpat, pot să bat Poliţia, nu?!”

Scandal în care au fost implicați oamenii legii! Un ieșean a sărit la gâtul unor agenți: ”Adică eu, ca şi inculpat, pot să bat Poliţia, nu?!”

06 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a fost pedepsit după ce a făcut un scandal în care au fost implicați și oamenii legii. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Costel Cătălin Ștefanco la 11 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, pentru ultraj și favorizarea făptuitorului. Ieșeanul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iaşi sau a Primăriei Comunei Ţibăneşti.

Un individ a fost condamnat în urma unui scandal în care au fost implicați și oamenii legii. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Costel Cătălin Ștefanco la 11 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, pentru ultraj și favorizarea făptuitorului.

”Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iaşi sau a Primăriei Comunei Ţibăneşti, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilităţi publice, fie prestarea de servicii de asistenţă socială. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părți civile în procesul penal”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal în care au fost implicați și oameni ai legii din județul Iași

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Costel Cătălin Ștefanco a început pe data de 15 decembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de ultraj și favorizarea făptuitorului. Asta, după ce ieșeanul fusese reținut pentru 24 de ore, în perioada 21-22 noiembrie 2021. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

”Pe 20 noiembrie 2021, în intervalul orar 00:30-1:00, în timp ce se afla într-o parcare, l-a ameninţat explicit şi implicit cu acte de violenţă pe un poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin folosirea formulelor: «Vrei să-ţi întorc şi eu mâna?!», «Adică eu, ca şi inculpat, pot să bat Poliţia, nu?!», «Uăi, ia mâna de pe mine, că-ţi f… o palmă în cap, de-ţi sparg chelia!», «Ne certăm când ne prindem pe stradă!!» şi prin ridicarea mâinii drepte deasupra capului persoanei vătămate, cu intenţia de a o lovi”, au spus procurorii ieșeni.

Costel Cătălin Ștefanco: ”Ia mâna de pe mine, că-ţi f… o stângă, de dormi aici!”

Anchetatorii spun că ieșeanul Costel Cătălin Ștefanco ar fi continuat scandalul. Acesta ar fi spus:

”Uăi, ia mâna de pe mine, că-ţi f… o stângă, de dormi aici!”,

”Nu mă fă, că eu nu am forţa ta!”,

”Nu mai pune mâna pe mine, că devin agresiv!”,

”Deci, am voie să vă bat, cum o zis ăsta, nu?! În curte, aicea, ce-ţi fac eu ţie?!”,

”Ce te uiţi aşa urât la mine? Auzi? Eşti într-o instituţie în care aş putea să-ţi dau vreo două ciocane, că ai intrat peste mine!”

sau

”Pot să-ţi f… două palme?”

Oamenii legii au afirmat că, la acea dată, au fost anunțați despre producerea unui accident rutier cu pagube materiale. Agenții din cadrul Secției IV de Poliție s-au deplasat la fața locului, iar, mai apoi, au descoperit autoturismul în care se afla șoferul, iar, pe scaunul din dreapta-față, Costel Cătălin Ștefanco. De acolo a izbucnit întreaga târășenie.

Acum urmează a se vedea ce se va întâmpla în continuare, în urma acestui scandal în care au fost implicați oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`