Prima pagină » Actualitate » Scandal imens în Parlamentul României pe votul legii urşilor. Parlamentarii UDMR au modificat legea iar animalele pot fi împuşcate şi în afara localităţilor
Scandal imens în Parlamentul României pe votul legii urşilor. Parlamentarii UDMR au modificat legea iar animalele pot fi împuşcate şi în afara localităţilor

Scandal imens în Parlamentul României pe votul legii urşilor. Parlamentarii UDMR au modificat legea iar animalele pot fi împuşcate şi în afara localităţilor

15 dec. 2021, 11:57,
BZI.ro, în Actualitate

Legea împuşcării urşilor se află în aceste momente la votul Camerei Deputaţilor din Parlamentul României. Este scandal pe această lege după ce a fost modificată de mai mulţi parlamentari de la UDMR. Vorbim despre faptul că animalele pot fi împuşcate şi în afara localităţilor.

Parlamentarii AUR, cei care se opun asupra legii susţin faptul că acest lucru ar duce automat la uciderea urşilor care se află în habitatul lor natural.

Este scandal în Parlament pe adoptarea legii împuşcării urşilor după ce parlamentarii UDMR vor ca animalele să poată fi împuşcate şi în afara localităţii

În Camera Deputaţilor, cameră decizională pe proiectul de lege, urmează să fie dat votul pentru adoptarea legii împuşcării urşilor. Este un scandal întreg după ce mai mulţi parlamentari UDMR au propus ca legea să fie modificată la comisii.

Așadar, parlamentarii au decis că urşii să fie împuşcaţi nu numai în intravilan, aşa cum era până în acest moment dar şi în afara localităţilor. Cei de la UDMR susţin că cele mai multe incidente în care au fost implicaţi ursii au avut loc pe potecile turistice, la stâne sau pe câmp. În schimb, parlamentarii AUR se opun acestor modificări susţinând faptul că în acest fel animalele pot fi împuşcate chiar în habitatul lor natural.

Scandal general în momentul în care un prinț din Liechenstein a împușcat un urs din România

Opinia publică a fost oripilată în momentul în care în spațiul public a apărut informația precum că unul dintre cei mai mari urși din România a fost împușcat de un prinț din Liechenstein. Așadar, prințul Emanuel de Liechtenstein l-a împuscat pe Arthur, pozând pozele cu acesta pe rețelele de socializare. În schimb, autoritățile române i-au luat apărarea prințului spunând faptul că întreg procesul de vânătoare a respectat normele actuale ale legislației aflate în vigoare:

”A fost legal. Atât vă pot spune. Deci de ce s-a împușcat? Aia e altă mâncare de pește. E o directivă europeană prin care ursoaicele nu se împușcă. Ce facem cu puii după aia? Îi lăsăm orfani? Ursoaicele se relocă. Dar în cerere nu a fost specificat ursoaică. A fost specificat urs. Ministerul a soluționat cererea omului. Dându-i o derogare favorabilă de împușcare a unui urs Arthur”, a declarat Gheorghe Neagu, director executiv al Agenției de Protecție a Mediului, Covasna.

Pe de altă parte, legea împușcării urșilor a fost gândită după mai multe evenimente nefericite. Vorbim despre zeci, poate sute de oameni care au fost atacați de animale. Mai multe persoane au murit fiind sfâșiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *