Prima pagină » Actualitate » Scandal după ce PNL Cluj a pierdut postul de prefect. Alin Tișe amenință cu demisia!

Scandal după ce PNL Cluj a pierdut postul de prefect. Alin Tișe amenință cu demisia!

04 feb. 2021, 14:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Un adevărat scandal s-a iscat în PNL după ce filiala din Cluj a pierdut postul de prefect.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susținut de 70 de primari din județ, i-au transmis o scrisoare liderului PNL, Ludovic Orban, prin care arată că nu acceptă un prefect de la UDMR în Cluj.

Mai mult, Alin Tișe amenință că dacă situația nu va fi schimbată își va da demisia din PNL.

„Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj).

Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție”, se arată în scrisoarea de la Cluj.

Scandal la PNL Cluj: Alin Tișe amenință cu demisia

Alin Tișe amenință că, în cazul situația n use va schimba, este dispus să demisioneze din PNL.

„Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.

Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de aceasta decizie este însă infinit mai mare“, mai scrie în scrisoarea semnată de Alin Tișe.

Alin Tișe: „Mă încearcă o lehamite profundă!“

Liderul PNL Cluj, Alin Tișe, s-a arătat deranjat marți, 2 februarie, de faptul că în urma împărțirii posturilor de prefect între membrii coaliției de guvernare liberalii au pierdut postul de la Cluj.

„Mă încearcă o lehamite profundă, nu mă surprinde ceea ce au decis, pentru că nu am nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal. Deci, nu sunt surprins de nici o decizie pe care ei o iau. Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid.

Se va merge în continuare pe acest sistem de luare a deciziilor și de impunere a lor, sau se va merge pe o altă echipă, pe o altă gândire a viitorul pentru următorii ani. Voința majorității va decide, și atunci fiecare dintre noi vom ști pe ce drum mergem din punct de vedere politic pe mai departe“, a declarat Alin Tișe.

Lovitură pentru liberali la Cluj

Liderul liberalilor din Cluj a precizat că organizația nu a fost consultată înaintea luării acestei decizii în coaliție.

„Nu am fost noi întrebați ca organizație nici atunci când s-a numit un ministru de la Cluj (Adrian Oros, ministrul Agriculturii – n.red.). Repet, nu mă surprinde nimic pentru că nu mai am nicio așteptare de la acești oameni”, a mai spus președintele forului administrativ județean, Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *