Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal din cauza unui bloc din Dancu. Localnicii trăiesc un calvar. Este implicat și Robert Oarză, fiul interlopului Viorel Oarză

Scandal din cauza unui bloc din Dancu. Localnicii trăiesc un calvar. Este implicat și Robert Oarză, fiul interlopului Viorel Oarză

02 sept. 2022, 02:00, 17 ,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Un scandal a izbucnit din cauza unui bloc ce se construiește în satul Dancu, din comuna Holboca, Iași. Vecinii sunt nemulțumiți de gălăgie, de faptul că nu se respectă programul de muncă și de felul în care vorbesc muncitorii. Unul dintre asociații firmei beneficiare este Robert Oarză, fiul interlopului Viorel Oarză

Încă un scandal în zona imobiliară a izbucnit în Iași. De data aceasta un bloc în construcție de pe strada Dacia, satul Dancu, comuna Holboca, stârnește nemulțumirea vecinilor. Aceștia susțin că de la demararea proiectului imobiliar viața lor este un calvar. Muncitorii lucrează în afara programului orar legal, vorbesc urât, consumă băuturi alcoolice și înjură. Chiar dacă a fost Poliția Locală pentru a verifica situația și a dispus măsuri, acestea nu au fost respectate.

„În apropierea locuinței mele se construiește un bloc. Este un calvar! Muncitorii nu țin cont de niciun orar. Nemulțumirea vine ca urmare a faptului că nu sunt respectate orele de lucru (8-22, cu pauza aferentă). Am fost nevoită să fac apel la Poliția Locală Holboca de două ori, întrucât muncitorii își încep activitatea de la ora 6.30-7:00. Sunetele de bormașină și alte scule trebuincioase sunt însoțite de injurii, strigăte și limbaj licențios. Nu știu cine construiește, dar știu că are niște muncitori care vorbesc vulgar, murdar. Toată ziua consumă băutură, fac gălăgie. Nu au echipament. Am sunat la Poliția Locală care, într-adevăr, a venit și văd că s-au liniștit. Dar numai când au venit prima dată”, susține Cătălina M., reclamantă.

Un scandal a izbucnit din cauza unui bloc din comuna Holboca, Iași

Ieșeanca nemulțumită mai spune că trimite sesizări către autoritățile competente pentru a se lua măsuri.

„Poliția Locală a venit, atât astăzi, 1 septembrie 2022, cât și pe 25 august. Însă ei vin pe la 8 dimineața, așadar nu prea au ce să găsească. Teoretic, muncitorii lucrează în timpii reglementați de lege, dar, practic, nu e așa. Însă, dacă ar veni la 6:30-7:00, cu siguranță, ar constata cele reclamate de mine. Dimineața, pe 25 august, am sunat și la Inspectoratul Teritorial în Construcții. Firește că nu au răspuns. Situația nu s-a schimbat, chiar dacă a venit Poliția Locală. O să încerc să trimit prin e-mail sesizări, atât către primărie, cât și la Construcții. Problema aceasta cu gălăgia, mizeria, e de ceva timp”, susține Cătălina Munteanu, reclamantă.

Vecinii care locuiesc în zonă sunt nemulțumiți de faptul că muncitorii fac gălăgie și mizerie și vor să depună reclamații.

„Cineva ar trebui să ia măsuri în această situație. Nu este normal ce se întâmplă, cu atâta gălăgie și mizerie”, susține un alt vecin care locuiește în apropierea blocului de pe strada Dacia.

Un scandal imobiliar a izbucnit și pe strada Aurora, din Copou, Iași.

Șef de șantier: „Aici construiește domnul Mihai Poiană”

Reporterii BZI au fost la fața locului și au discutat cu șeful de șantier care spune că nu mai sunt probleme.

„S-a rezolvat. A venit Poliția Locală, a zis să schimbăm orele, ne-am conformat. Vedeți dumneavoastră că face cineva gălăgie? Nu se lucrează acum. Cum v-am zis, totul s-a rezolvat. Nu este nicio mizerie, luăm pauză de o oră la prânz. Noi veneam pe la 7 dimineața, dar acum începem la ora 8. Aici construiește domnul Mihai Poiană”, susține Alex, șeful de șantier.

Potrivit autorizației de construire, blocul cu două etaje ar trebui finalizat în luna martie 2024. În firma MGM Building SRL, beneficiarul proiectului, figurează asociații Mihai Poiană, Eugen Nedelcu și Robert Andrei Oarză, fiul interlopului Viorel Oarză. Tatăl și fiul au fost puși în libertate după ce au fost anchetați în legătură cu un conflict dintre membrii clanului Corduneanu și Viorel Oarză.

Reporterii BZI au sunat la numerele de telefon disponibile pe afișul care anunță începerea lucrărilor, dar nu a răspuns nimeni. Rămâne de văzut cum se va încheia scandalul izbucnit din cauza blocului din satul Dancu, din comuna Holboca, Iași.

Comentarii
  • Ce treabă aș avea eu ca finanțator cu cei pe care îi contractez să îmi execute o lucrare….? Voi luați în considerare ca de bună o declarație a unei singure persoane când vorbiți la plural.. „vecinii”…. Așa e pe șantier cucoană, gălăgie că acolo nu se operează pe creier…

  • Multa m…. e la familia oarza, in special curvei, mare specialista in oral!

  • Reportaj făcut la comanda!!!

  • Adrian Telemeaua

    A batut el si tacsu in noi, de ne-a sarit capacele!

  • Caut și eu o specialista in oral…va rog recomandări!

  • De unde are asta bani?ANAF ul pe El ..Provenienta banilor

  • Si in Copou (Codrescu nr 5), unde transforma in gradinita fosta policlinica cu plata e la fel. Injuraturi de la 7 dimineata ale celor de la Conest, mizerie, o alarma defecta montata pe cladire care suna in continuu toata noaptea deranjand cartierul, lucrare neprotejata in vreun fel etc. Politia locala, Inspectoratul de Stat in Constructii etc inchid ochii pt ca e implicata Primaria si tb sa vina viitorul puscarias sa taie panglica.

  • Da, altceva nu mai gasiti, câte santiere sunt in jur…, gunoaie si galagie pt munca 🤣🤣🤣🤣, cand invidia e mare, asa i latra cainii!
    Lasa ti oamenii sa munceasca,

  • SuleiMAN Magnificu

    Weiiii da si cand faci o cratita di bucate, mai murdaresti vro 10, da na cand mintea i creata, nu puteti videochatta din cauza zgomotului, iaca paguba weiiii! Lasa ti oamenii sa munceasca, n au timp sa si pandeasca “vecinii”

  • ASTA SE VEDE

    Parca se dadea Johanuss de ceasul mortii ca impreuna cu pnl-istii, cu guvernul lui vor genera pachete de legi in asa el incat sa nu mai existe bani negrii, murdari pe piata din Romania. De unde au astia bani de blocuri? Din traficul de emei, de droguri. Ce fac autoritatile?! Dorm !

  • La ITM faceti reclamatie si sa vina inafara orelor de program de bugetari. Si vin daca au sesizare, vin si in weekend ca daca e rost de amenzi de ce sa nu vina

  • Fier incalzit

    Grojdea nu se deplaseaza dupa ora 16:00. El la ora 14 face amiaza acasa, un imputit!

  • Da ce sa spunem muncitori ar trebui sa recite poezii pe santier si sa asculte operete mai lasati in plm stilu asta una doua nu ne mai convine nimic si apelam imediat la asa zisa civilizatie progresista europeana ….. una doua grija oamenior de unde au si de ce fac astea numai sunt buni ca au fost prin strainatate si au riscat chiar daca au facut ce au facut au adus banii in tara si investesc … altii de la butoane iau bani de la noi si ii duc pe afara mai treziti va cu stilu asta pro european super comunist

  • Ce fata de marlete are pustiu ăla cordit, numai boxeri și ei se boxează la dos 🤦

  • Frumos exemplar masculin, de-ar fi cat mai multi asa de fini, frumosi, educati, sportivi, super dotat, ceea ce altii nici in vis Nu au onoarea, bravo Robert, respect!

  • Suge-i p…. a

  • Tare au mai rupt gura-n noi “ țaaraannii “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *