Prima pagină » Local » Scandal de proporţii, în faţa unei şcoli din Iaşi! Trei fetiţe, terorizate cu un cuţit de un beţiv! „Ce cauţi la poarta mea?”
Scandal de proporţii, în faţa unei şcoli din Iaşi! Trei fetiţe, terorizate cu un cuţit de un beţiv! „Ce cauţi la poarta mea?

Scandal de proporţii, în faţa unei şcoli din Iaşi! Trei fetiţe, terorizate cu un cuţit de un beţiv! „Ce cauţi la poarta mea?”

29 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ a fost pedepsit de judecători după un scandal de proporţii ce a avut loc în faţa unei şcoli din judeţul Iaşi. Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani l-au condamnat pe Nicu Puiu la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Anchetatorii spun că, după ce a consumat băuturi alcoolice, ieşeanului i s-a făcut chef de scandal

Un ieşean a fost pedepsit de judecători după un scandal de proporţii ce a avut loc în faţa unei şcoli din Iaşi. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani l-au condamnat recent pe Nicu Puiu la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Todireşti sau al oricărei instituţii aflate în subordinea acestuia”, au afirmat judecătorii ieşeni.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal de proporţii, în faţa unei şcoli din Iaşi

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Nicu Puiu a început pe data de 22 iulie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani l-au trimis în judecată sub acuzaţiile de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe 16 octombrie 2018, în jurul orei 10.55, persoana vătămată, agent în cadrul Postului de Poliție Todirești, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către o martoră, directoare a Școlii Gimnaziale 1, cu privire la faptul că inculpatul provoacă scandal în loc public, tulburând procesul de învăţământ al elevilor din localitate. La rândul ei, martora a fost anunțată telefonic de un alt martor, învățător în cadrul şcolii, cu privire la faptul că inculpatul aflat sub influența băuturilor alcoolice vorbește vulgar pe stradă, inclusiv la adresa elevilor, fapt ce a dus la perturbarea procesului de învățământ”, au menţionat anchetatorii.

Nicu Puiu: „Ce cauţi la poarta mea?”

Ajuns la locuința lui Nicu Puiu, situată vizavi de şcoală, agentul de Poliție a coborât din autospecială și a constatat că individul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. El stătea aşezat cu o cană de vin alături pe banca din fața locuinței sale, iar obiectele sale de vestimentaţie erau în dezordine (avea deschis prohabul pantalonilor). Lângă individ era un cuţit ce se afla înfipt în lemnul băncii pe care era aşezat. Agentul de poliţie l-a abordat pe Nicu Puiu, după ce s-a legitimat, solicitându-i explicaţii cu privire la comportamentul său.

„Inculpatul a început să devină recalcitrant, situaţie în care agentul de Poliţie a luat decizia de a-l deposeda de cuţit, ceea ce a şi realizat. Inculpatul a intrat în curtea locuinţei sale, de unde a revenit la scurt timp în drum, având în mână o scândură, şi s-a îndreptat către autoturismul din dotarea Poliţiei în care se retrăsese pentru moment agentul şi căruia a început să-i adreseze injurii: «Cine te-a făcut polițist?!» sau: «Ce cauţi la poarta mea?». În continuare, inculpatul a lovit de mai multe ori cu scândura în parbrizul autoturismului MAI, pe care l-a distrus, precum și în oglinda laterală dreapta a acestuia”, au spus anchetatorii.

Trei fetiţe, terorizate cu un cuţit de beţiv

Actele de violenţă fizică şi verbală ale individului au fost surprinse de mai mulţi martori oculari, în special de părinţii copiilor ce tocmai terminaseră orele de curs la şcoală.

„De asemenea, martora – învăţătoare la şcoală – a confirmat în declaraţia dată că, premergător sosirii Poliţiei, inculpatul a speriat cu respectivul cuţit 3 fetiţe de la clasa pregătitoare care au început să plângă, după care, auzind gălăgie, l-a observat din sala de clasă pe inculpate, în timp ce a ieşit din curtea locuinţei sale, având în mână un leaţ (scândură) cu o lungime de 1-1,2 metri, pe care o ţinea cu ambele mâini şi a lovit parbrizul autoturismului”, au mai spus oamenii legii.

În cele din urmă, agentul de Poliţie a reuşit să-l imobilizeze pe agresor în propria sa curte cu o curea de la pantaloni. Asta, după ce individul a încercat să îl atace pe poliţist. La audieri, ieşeanul Nicu Puiu a susţinut că nu-şi mai aduce aminte cu exactitate ce a făcut, pentru că era sub influenţa alcoolului. După acest scandal de proporţii în apropierea unei şcoli din judeţul Iaşi, agresorul a fost pedepsit de magistraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024