Prima pagină » Local » Scandal de proporții, cu polițiștii, în Iași! Toate scenele, surprinse de camerele de luat vederi de pe uniformele agenților. „Vă prind și vă tai gâtul!”, le-a promis un ieșean cu șapte copii
Scandal de proporții, cu polițiștii, în Iași! Toate scenele, surprinse de camerele de luat vederi de pe uniformele agenților.

Scandal de proporții, cu polițiștii, în Iași! Toate scenele, surprinse de camerele de luat vederi de pe uniformele agenților. „Vă prind și vă tai gâtul!”, le-a promis un ieșean cu șapte copii

09 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean cu 7 copii a fost trimis la temniță de judecători, după ce a fost acuzat că a făcut scandal cu polițiștii. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Florin Ilie Prigoreanu la 3 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare, pentru ultraj și amenințare. Anchetatorii spun că individul a făcut scandal după ce i s-a atras atenția că nu purta mască de protecție

Un scandal de proporții, în care au fost implicați și polițiști, a avut loc în județul Iași! Toate scenele au fost surprinse de camerele de luat vederi de pe uniformele agenților. În urma incidentului, un ieșean cu șapte copii a fost trimis la temniță de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Florin Ilie Prigoreanu la 3 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare, pentru ultraj și amenințare.

„Instanța constată că persoana vătămată V.D. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă R.A.B. și îl obligă pe inculpatul Florin Ilie Prigoreanu la plata către partea civilă a sumei de 1.500 de lei, cu titlu de daune morale. Admite acțiunea formulată de către partea civilă A.I.I. și îl obligă pe inculpat la plata către partea civilă a sumei de 1.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Florin Ilie Prigoreanu, acuzat că a sărit la gâtul unor oameni ai legii

Acest proces al ieșeanului Florin Ilie Prigoreanu (36 de ani) a început pe data de 2 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de ultraj și amenințare. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 18 februarie până pe 6 martie și de pe 2 octombrie 2021 până acum.

„Pe data de 18 februarie 2021, în jurul orei 12:30, inculpatul i-a adresat nemijlocit amenințări cu suprimarea vieții agentului-șef de Poliție din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Iași și plt. adjutant-șef de jandarmi din cadrul IJJ Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, după luarea măsurii administrative a conducerii sale în sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Iași în vederea stabilirii identității, amenințările fiind de natură să le producă acestora o stare de temere”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Scandal izbucnit din cauza măștii de protecție: „Vă prind și vă tai gâtul!”

Anchetatorii au mai afirmat că, în același moment, Florin Ilie Prigoreanu a amenințat o altă persoană cu acte de violență fizică, în timp ce se afla în sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Iași. În ziua respectivă, un echipaj mixt de ordine publică, alcătuit dintr-un agent-șef de Poliție, un student aflat în perioada de practică și plutonierul adjutant-șef, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, a găsit în sala de așteptare a stației CFR Iași-Nord un bărbat care nu purta mască de protecție.

„I s-a adus la cunoștință că fapta de a nu purta mască facială reprezintă contravenție, solicitându-i-se totodată să prezinte un act de identitate sau să comunice datele de stare civilă. Întrucât persoana în cauză a refuzat să se legitimeze, i s-a adus la cunoștință că față de ea va fi luată măsura conducerii la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Iași, pentru a i se stabili identitatea. În fața sediului Postului de Poliție, persoana în cauză a devenit recalcitrantă.

Din acest motiv, persoana a fost dusă cu forța în sediu, prin împingere de către jandarm. Tânărul respectiv a devenit nervos, s-a îndreptat către jandarm și l-a împins cu palmele în zona pieptului, moment în care s-a solicitat sprijinul agentului-șef de Poliție. Când acesta din urmă a intervenit, tânărul adresa injurii către jandarm, având brațele ridicate deasupra capului și manifestându-se amenințător. I s-a solicitat să înceteze comportamentul agresiv, însă nu s-a conformat și, prin urmare, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea sa”, au adăugat anchetatorii.

Aceștia au mai spus că individul a început să le adreseze amenințări oamenilor legii:

„Vă prind și vă tai gâtul! O să vă omor eu pe tine și pe istalant! Îți bag ochelarii în cap! De oriunde voi ieși eu, eu pe tine… îți fac capătul de tot! Și 10 ani dacă stau, când ies, tot te găsesc!” Aceste amenințări au fost surprinse pe o cameră mobilă tip body-cam.

La audieri, individul a recunoscut comiterea faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`