Prima pagină » Local » Scandal cu un aviz controversat, la marginea Drumului European, în orașul Podu Iloaiei. Primarul Gabriel Istrate a ținut la sertar un document pentru un dezvoltator local

Scandal cu un aviz controversat, la marginea Drumului European, în orașul Podu Iloaiei. Primarul Gabriel Istrate a ținut la sertar un document pentru un dezvoltator local

19 sept. 2020, 02:00,
Sorin Pavelescu în Local

Situație controversată într-un oraș din județul Iași! Gabriel Istrate, primarul orașului Podu Iloaiei, a intrat într-un conflict cu un dezvoltator din zonă, care a vrut să facă un hotel la marginea Drumului European. Primarul orașului nu a eliberat un aviz pentru firma Ecocart Holding SRL, care dorea să facă un hotel și un complex comercial, motivat de faptul că lipsesc mai multe documente de la dosar. Primăria a invocat lipsa unui aviz de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri pentru eliberarea documentației. Avizul DRDP a fost însă emis, conform documentelor, fapt ascuns de primar

Situație controversată în orașul Podu Iloaiei din județul Iași. Gabriel Istrate, primarul orașului Podu Iloaiei, a intrat într-un conflict cu un dezvoltator din zonă, care a vrut să facă un hotel la marginea Drumului European. Deși scandalul a degenerat, iar totul s-a mutat în instanță, lucrurile par mult mai complicate. Primarul orașului nu a eliberat un aviz pentru firma Ecocart Holding SRL, care dorea să facă un hotel și un complex comercial. Primăria a invocat, însă, lipsa unui aviz de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași pentru eliberarea documentației. Avizul DRDP a fost însă emis, lucru pe care Primăria nu l-a mai spus.

Avizul DRDP Iași, mărul discordiei în orașul Podu Iloaiei

Primarul Gabriel Istrate a susținut că DRDP nu a eliberat avizul pentru firma în cauză, lucru care a fost, ulterior, demontat de aceasta. DRDP Iași a eliberat avizul respectiv, lucru pe care edilul orașului nu l-a mai prezentat.

„Document de avizare pentru construire complex comercial și complex hotelier, împrejmuire, desființare (…), amenajare acces rutier în zona DN 28, km 48+712, emis de CNAIR, în data de 28 martie 2017. Se emite acordul prealabil pentru obiectivul de investiții”, se arată în nota DRDP Iași.

Deși acest aviz a fost eliberat de către DRDP, Primăria orașului Podu Iloaiei a negat acest lucru.

„În anul 2016, SC Ecocart Holding SRL, după ce a devenit proprietarul amplasamentului și a clădirilor fostei Mori 1 Mai, a solicitat Primăriei Podu Iloaiei o autorizație pentru construirea unui complex hotelier. Analiza documentației depuse, în cadrul Serviciului de Urbanism al Primăriei, a relevat neconcordanțe, omisiuni și erori grave, care nu permiteau eliberarea autorizației. Ca dovadă că analiza inițială a Primăriei a fost corectă, dosarul societății menționate nu a primit aviz nici de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri”, se arată într-un răspuns al Primăriei orașului Podu Iloaiei.

Toate aceste aspecte au dus la un blocaj total, iar lucrurile au escaladat ulterior, cazul ajungând în instanță.

Cazuri de COVID-19 ascunse la Podu Iloaiei. Primarul și viceprimarul nu au suflat o vorbă

Între timp, situația în orașul Podu Iloaiei a escaladat și din cauza faptului că primarul Gabriel Istrate nu a spus nici un cuvânt despre cazurile de COVID-19 din propria locuință și nici despre situația din locuința viceprimarului Constantin Tcaciuc. Soacra primarului Constantin Istrate, Aglaia Babenciuc, a fost confirmată pozitiv cu virusul COVID-19. Aceasta locuiește în aceeași casă cu primarul orașului Podu Iloaiei, iar riscul de infectare este unul extrem de mare. În plus, coronavirusul a fost confirmat și în familia viceprimarului Constantin Tcaciuc. Soția acestuia, Elena, dar și fata sa, alături de o angajată a magazinului pe care îl deține în oraș, au fost confirmate pozitiv. Cu toate acestea, niciunul nu a fost testat, ba chiar aceștia au fost la întruniri electorale alături de Maricel Popa, șeful PSD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *