Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal cu Poliția la firma SSS Security din Iași! Fiul lui Constantin Adăscăliței a bruscat și umilit un angajat și a refuzat să îl plătească! ”Au venit polițiștii și mi-au dat de înțeles că știu cine e și nu pot să facă nimic”

Scandal cu Poliția la firma SSS Security din Iași! Fiul lui Constantin Adăscăliței a bruscat și umilit un angajat și a refuzat să îl plătească! ”Au venit polițiștii și mi-au dat de înțeles că știu cine e și nu pot să facă nimic”

06 ian. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Unul dintre foștii angajați ai firmei SSS Security, deținută de Constantin Adăscăliței junior, fiul lui Constantin Adăscăliței, aduce acuzații grave patronului companiei. Ieșeanul spune că nu a mai primit banii pentru două luni de muncă și, când a discutat cu fostul patron, acesta l-a bruscat, de aceea a chemat poliția. A depus reclamație la ITM Iași și vrea să dea compania în judecată

Radu I., unul dintre foștii angajați ai firmei SSS Security, deținută de Constantin Adăscăliței junior, fiul lui Constantin Adăscăliței, fostul deputat PSD și om de afaceri din Iași, aduce acuzații grave patronului companiei. Ieșeanul spune că nu a mai primit salariile pentru două luni muncite ca agent de securitate și, când a fost la sediul firmei de pe strada Arcu să discute cu patronul, lucrurile s-au precipitat.

”Am chemat poliția. Am fost ieri (n.r.- 4 ianuarie 2021) să discut cu patronul firmei, Constantin Adăscăliței fiul, să-mi dea banii pentru două luni muncite. El s-a enervat și m-a înjurat și m-a bruscat. Atunci am chemat poliția. Au venit polițiștii și au stat de vorbă cu el, iar apoi mi-au zis că nu pot să facă nimic. Mi-au dat de înțeles că știu cine e și nu pot să facă nimic. Nici măcar nu mă băgau în seamă când le-am spus ce s-a întâmplat. Mă duc mâine (n.r.- azi 6 ianuarie 2021) să depun plângere la Secția 3. Îl dau în judecată dacă nu se rezolvă problema”, susține Radu I.

Fost angajat SSS Security: ”Patronul firmei m-a lăsat fără bani de sărbători, pentru copilul meu”

Ieșeanul spune că a depus sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și că a mai lucrat la această companie, dar nu au fost probleme privind salarizarea. Mai mult, foști colegi l-au sunat să îi spună că au pățit la fel ca el.

”Eu am avut contract pe 3 luni, am luat salariu, dar pe perioada noiembrie-decembrie 2021 nu am mai primit. A schimbat firma Enpy Security, cu SSS Security. A falimentat prima și m-a trecut pe a doua. Pe 21 decembrie m-a pus forțat să-mi dau demisia, fără niciun motiv. Eu munceam ca agent de intervenție și trebuie să primesc 3.200 de lei, salariile pe două luni. Am mai lucrat la această firmă, dar nu s-a mai întâmplat asta, mi-a dat banii la timp. Foști colegi m-au sunat și mi-au spus că nu și-au primit salariile pe 3 luni muncite. Am înțeles că așa fac acum, trag țepe oamenilor care au muncit la firma asta. Am vorbit deja cu un avocat să rezolv situația. Patronul firmei m-a lăsat fără bani de sărbători, pentru copilul meu”, mai spune Radu I.

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare un conflict iscat între fostul deputat Constantin Adăscăliței și Ioana Nadolu, interpusa afaceristului Elan Schwartzenberg.

Constantin Adăscăliței junior: ”Am făcut demersurile necesare și va fi chemat în instanță”

Contactat telefonic de reporterii BZI, Constantin Adăscăliței junior, patronul acuzat de Radu I. că nu i-a plătit salariile pentru două luni, spune că a făcut demersurile pentru a recupera prejudiciul provocat de ieșean pentru că i-a distrus o mașină.

”Sunt într-un conflict cu domnul acesta pentru că a creat un prejudiciu companiei, unei mașini. Nu vrea să înțeleagă chestia asta și de aici a plecat toată discuția. A distrus o mașină și de aceea creează tot felul de presiuni inclusiv acum, când dumneavoastră scrieți un articol care nu are nicio legătură cu situația în cauză. A rămas să discutăm cum rezolvăm această problemă și domnul nu vrea să se găsească nicio cale. O să ne adresăm instanțelor de judecată. Am făcut demersurile necesare și va fi chemat în instanță. Este un băiat căruia am încercat să-i explic, să găsesc o cale amiabilă cu el. A venit și ne-a amenințat că face una și alta, ieri m-au sunat niște interlopi să-i dau banii. Eu nu stau la discuții din astea. Ne vedem în instanța de judecată. A lucrat la mine, a fost plătit la zi, dar acum a creat acest prejudiciu și a început să pună presiune”, susține Constantin Adăscăliței Junior, patronul SSS Security.

Reporterii BZI au prezentat și conflictul dintre foștii angajați și patronii Pandora” Curier, amendați de ITM Iași. Reprezentanții Poliției Iași susțin că a existat un apel la 112, iar polițiștii care au venit la fața locului au spus că nu era de competența lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024