Prima pagină » Local » Scandal cu arme, în parcarea unui club din Iași! Un tânăr teribilist a scăpat de pedeapsă după ce a fluturat o pușcă prin aer (Exclusiv)
Scandal cu arme, în parcarea unui club din Iași! Un tânăr teribilist a scăpat de pedeapsă după ce a fluturat o pușcă prin aer (Exclusiv)

Scandal cu arme, în parcarea unui club din Iași! Un tânăr teribilist a scăpat de pedeapsă după ce a fluturat o pușcă prin aer (Exclusiv)

08 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

În urma unui scandal, un individ din Iași a scăpat de pedeapsă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat ieri să îl pedepsească pe Andrei Bogdan Ursu, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Totul a ieșit la iveală în urma unui scandal ce a avut loc în parcarea unui club din cadrul Complexului Studențesc „Tudor Vladimirescu”, din municipiul Iași

Un scandal cu arme a avut loc în parcarea unui club din municipiul Iași! Totuși, un tânăr teribilist a scăpat de pedeapsă după ce a fluturat o pușcă prin aer! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat ieri, 07.01.2022, să îl pedepsească pe Andrei Bogdan Ursu, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

„Instanța renunță la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul Andrei Bogdan Ursu pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Îi aplică inculpatului Andrei Bogdan Ursu un avertisment. Dispune confiscarea în favoarea statului a celor 43 de cartușe cu glonț”, au afirmat ieri judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă.

Andrei Bogdan Ursu, acuzat că a fluturat o armă în parcarea unui club

Oamenii legii susțin că tânărul Andrei Bogdan Ursu a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 3 ani. Anchetatorii arată că, atunci, au fost sesizați printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112 cu privire la producerea unui scandal. Incidentul a avut loc în parcarea unui club din cadrul Complexului Studențesc „Tudor Vladimirescu„.

„În cauză s-a reținut că, pe 26 februarie 2017, în jurul orei 5:50, organele de cercetare penală au fost sesizate printr-un apel la numărul pentru situații de urgență 112 despre faptul că, în parcarea unui club din Complexul Studențesc ”Tudor Vladimirescu”, din municipiul Iași, a izbucnit un scandal între mai mulți tineri, iar unul dintre aceștia are o armă în mână”, a precizat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Un adevărat arsenal, descoperit la percheziții

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde l-au găsit pe tânărul Andrei Bogdan Ursu. Mai apoi, la percheziții, oamenii legii au avut parte de o surpriză de proporții.

„Polițiștii au mers la fața locului, iar, cu ocazia efectuării controlului asupra autoturismului inculpatului A.B.U., au fost identificate în portbagaj 43 de cartușe cu glonț, de calibrul 22, cu capsele nepercutate, destinate armelor letale și pentru care acesta nu avea autorizația necesară pentru port sau deținere. Astfel, deși inculpatul era autorizat pentru deținerea de arme de vânătoare în baza permisului de armă tip B, în care erau înscrise arme de vânătoare, inclusiv arma letală, cu destinația vânătoare, conform prevederilor articolului 42, alineatul 1, din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor, titularii dreptului de deținere, respectiv de port și folosire a armelor letale pot procura de la armurierii autorizați numai muniția aferentă armelor înscrise în permisul de armă. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *