Prima pagină » Local » Scandal cu amenințări în comună Ciurea. Un bărbat, reținut după ce a încălcat un ordin de restricție!

Scandal cu amenințări în comună Ciurea. Un bărbat, reținut după ce a încălcat un ordin de restricție!

05 mart. 2022, 06:30,
Andreea Andrei, în Local

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reținut de poliție după ce a încălcat un ordin de restricție și a dat buzna în locuința soției unde a izbucnit un scandal cu amenințări la adresa familiei.

După ce a fost emis un ordin de restricție pe numele bărbatului din Popricani, acesta a pătruns de două ori în locuința soției pentru a o agresa fizic. Bărbatul a reușit doar să facă un scandal, în urma căruia a fost reținut de către poliție joi, 3 martie 2022.

poza ansamblu cu primaria din ciurea

Incidentele de violență s-au întâmplat în comuna Ciurea

Scandal cu amenințări în comuna Ciurea

 imagine ansamblu primăria Popricani

Bărbatul a fost reținut în comuna Popricani de către Poliția Rurală

Un bărbat din Popricani a fost reținut de către agenții din cadrul Secției nr. 2 a Poliției Rurale Popricani după ce a încălcat, în data de 2 martie 2022, un ordin de restricție obținut împotriva sa de către soție. Acesta ar fi la a doua abatere de acest gen, prima încălcare a ordinului fiind în data de 30 ianuarie 2022.

„În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 martie 2022, bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Aceștia efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

un copil ce rupe un ursulet de plus, in spate parintii se cearta

Copii crescuți în familiile violente au cele mai multe șanse de a copia comportamentul agresiv

Violența în familie continuă să fie o problemă

 colaj cu o sala de judecata si intrarea în Judecatoria Iasi

Bărbatul va fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași pentru violență familială, amenințare și încălcare a unui ordin de protecție

Cu toate că trăim în anul 2022, violența în familie este o problemă actuală și cazurile în care femeile sunt abuzate nu încetează să apară.

Pe lângă durerea fizică, traumele psihice sunt cea mai importantă urmare a violenței fizice, aceasta fiind însoțită de violența de limbaj.

De multe ori, în cazurile de violență în familie victime colaterale ajung să fie și copii. Atât reprezentanții poliției cât și psihologii încurajează victimele violenței familiale cât și martorii să sesizeze cazurile către poliție.

Copii ce sunt martori ai violenței în familie dezvoltă traume ce le împiedică dezvoltarea abilităților sociale sănătoase. Aceștia devin persoane introvertite ce nu reușesc să creeze relații sociale sănătoase.

De asemenea, acești copii pot deveni viitori agresori sau viitoare victime. Este cunoscut că un copil agresat se apropie în relațiile sentimentale din vremea perioadei adulte de persoane ce au aceleași calități precum agresorii din copilărie. Nu de puține ori pentru adulții ce provin din familii în care au văzut agresiuni, acest fenomen va deveni și pentru ei o realitate normală a vieții de zi cu zi.

Cazurile similare bărbatului din Popricani ajung de multe ori să degenereze și victimele sunt ucise tocmai de persoana cu care ar fi trebuit să trăiască fericite. Cazul din Ciurea nu a fost unul grav, soldându-se doar cu un scandal cu amenințări asupra femeii și a familiei acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *