Prima pagină » Local » Scandal cât casa, pe o stradă din Iași! Un viitor medic, acuzat că a dat foc la 35.000 de euro. Tânărul de 24 de ani ar fi făcut totul pentru a se răzbuna – GALERIE FOTO / VIDEO

Scandal cât casa, pe o stradă din Iași! Un viitor medic, acuzat că a dat foc la 35.000 de euro. Tânărul de 24 de ani ar fi făcut totul pentru a se răzbuna – GALERIE FOTO / VIDEO

11 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ, viitor medic, a decis să se răzbune, după ce s-a certat cu prietenii săi. Studentul de la UMF Iași a fost acuzat că a pus foc la două autoturisme, iar, în cele din urmă, a fost pedepsit definitiv de magistrați. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat pe Mahdi Mahdi la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere

Un scandal imens, care a avut loc pe o stradă din Iași, a dus la pedepsirea definitivă a unui tânăr de 24 de ani! Un viitor medic, care a fost acuzat că a dat foc la 35.000 de euro, ar fi făcut totul pentru a se răzbuna. Ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de Mahdi Mahdi la sentința emisă inițial de Judecătorie.

„Instanța admite apelul promovat de inculpatul Mahdi Mahdi. Rejudecând cauza, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 1 an și 6 luni de închisoare. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară sau Direcția de Exploatare Patrimoniu. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu contravin prezentei decizii și înlătură dispozițiile contrare. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Viitorul medic, acuzat că a distrus două autoturisme

Studentul de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva luni. Mai exact, scandalul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 septembrie 2020. În noaptea respectivă, Mahdi Mahdi ar fi petrecut alături de câțiva prieteni arabi. La un moment dat, între ei ar fi început o ceartă. Ulterior, lucrurile ar fi degenerat, iar arabul ar fi pus foc la două autoturisme. Acestea aparțineau celor cu care acesta s-ar fi certat. Focul s-a extins imediat, iar, în total, patru vehicule ar fi fost afectate de incendiu. Surse din cadrul anchetei au precizat că paguba s-a apropiat de 35.000 de euro. Oamenii legii au intrat pe fir și au deschis o anchetă. Mai apoi, aceștia au efectuat percheziții domiciliare.

„Pe 20 septembrie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale, au desfășurat două percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal de distrugere în formă continuată. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în noaptea de 18 spre 19 septembrie 2020, un tânăr de 24 de ani ar fi incendiat două autoturisme parcate în municipiul Iași, aparținând unor cunoscuți ai acestuia, incendiile extinzându-se la alte două mașini. Tânărul cercetat pentru distrugere în formă continuată a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind dus în arest”, au afirmat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Studentul arab a ajuns după gratii la scurt timp de la scandal

Mai apoi, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale l-au prezentat pe Mahdi Mahdi în fața judecătorilor, cu o propunere de arestare. Magistrații au decis atunci ca tânărul student să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Ulterior, tânărul a fost audiat și trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. După ce a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași, el a contestat sentința.
Așadar, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Iași, iar, ieri, aceștia au admis apelul formulat de către viitorul medic. De remarcat este faptul că, în momentul în care a izbucnit incendiul, pompierii ieșeni au intervenit cu promptitudine în zona Agronomie. După câteva zeci de minute, au reușit să stingă focul, însă pagubele înregistrate au fost însemnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *