Prima pagină » Local » Scandal cât casa la Consiliul Local Pașcani! De când se vor mări taxele și impozitele?

Scandal cât casa la Consiliul Local Pașcani! De când se vor mări taxele și impozitele?

30 apr. 2022, 02:00, 5 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Scandal cât casa la Consiliul Local Pașcani, unde s-au certat ca la ușa cortului și nu s-a hotărât când și cu cât se vor mări taxele și impozitele. Fiecare partid a avut o variantă diferită, în timp ce primarul a propus altceva.

La ședința Consiliului Local Pașcani a fost scandal, aleșii din municipiu nu s-au putut pune de acord cu procentele și datele la care se vor mări taxele și impozitele. Proiectul propus de primar a fost respins, iar fiecare partid vine cu o variantă proprie. Primarul Marius Pintilie nu dorește să lase inflația să crească taxele cu mult peste procentele propuse

o persoana care face calcule

Măririle stabilite îi vizează pe cei ce dețin terenuri și autoturisme

Primarul, în contradicție cu consilierii locali

un teren agricol

Proprietarii de terenuri agricole vor avea de suferit de pe urma creșterii obligațiilor fiscale

Primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a propus o creștere a taxelor și impozitelor locale cu 5,1%, respectând rata inflației pe anul 2021. De asemenea, a propus prin proiect majorarea taxei de salubritate cu 1 leu/persoană.

Premisa primarului pentru procentul de impozitare propus este explicată prin norme legale, care prevăd o majorare conform ratei de inflație a anului anterior ori rata maximă de creștere prevăzută legislativ.

Efectul celei de-a doua situații, conform argumentului edilului, ar fi o creștere cu mult mai mare decât procentul propus în proiect.

În orice caz, Marius Pintilie este de părere că trebuie luată o decizie până la sfârșitul anului, pentru a evita creșterile majore de taxe și impozite

Când se vor mări taxele și impozitele? Partidele nu s-au putut înțelege

o masina, niste monede si un calculator

Pășcănenii vor plăti mai mult pentru deținerea de autoturisme

Consilieri care fac parte din PSD consideră că taxele de anul trecut au fost majorate nejustificat, cu peste 40%, deși municipalitatea avea un excedent de circa 16 milioane de lei. În situația în care există un împrumut de investiții de 11 milioane de lei. Aceștia au solicitat ca proiectul să fie refăcut până la finalul anului în curs. Un alt argument al social-democraților ar fi faptul că tot mai mulți contribuabili se plâng că nu au cum să achite taxele și impozitele dacă acestea se majorează și, de asemenea, prețurile care au crescut și cresc pe zi ce trece fac acest demers mult mai greu.

Sorin Olariu de la PMP a solicitat ca reprezentanții Primăriei să revină cu un proiect modificat în direcția de scădere a taxelor și a impozitelor locale cu 20% pentru anul 2023.

Scandal online cu consilierul Mihai Dediu

o persoana care calculeaza

Proprietarii de clădiri vechi beneficiază de reduceri ale impozitelor

Scandalul din ședință a început când consilierul Mihai Dediu a refuzat să mai participe la dezbatere, după ce Mihai Vârlan a ridicat tonul pe motiv că Dediu ar fi comentat pe marginea proiectului după ce se încheiase votul. Consilierul Mihai Dediu a fost prezent on-line la dezbatere.

În primele luni ale anului 2022, municipalitatea Pașcani a încasat din taxe și impozite peste 30 de milioane de lei, în urma majorărilor de anul trecut. Consilierii din opoziție au criticat conducerea Primăriei pe motiv că banii câștigați în surplus nu au fost direcționați către proiectul de amenajare a lacului Peștișorul, așa cum fusese motivat de reprezentanții Primăriei.

Pentru moment nu există un acord în Consiliul Local Pașcani și nu se știe când și cu cât se vor mări taxele și impozitele.

Comentarii
  • Atat a facut noul primar cu gasca lui: a marit taxele si impozitele cu 40% . In rest, nimic. Nici macar o deratizare cum spunea in campanie

  • Pentru curioși: în legislativele trecute, nu era ședință a CL în care actulalul administrator public să nu critice PSD că nu demarează lucrări de reabilitare la Peștișorul. El spunea că insula trebuie…mobilată, luciul dotat cu ambarcațiuni de agrement, sectorul mai mic dinspre str. Republicii să fie amenajat ca patinoar, crearea de condiții de pescuit…Teoria, ca teoria, practica….

  • Domnu Pintilie îşi mai face încă un Lorimer la Valea Seacă unde este primar tot un liberal.Angajări în toate structurile care ţin de primărie,salarii babane că doar contribuabilul are bani şi cine mai ştie câte altele care nu se cunosc.Cel puţin trei persoane, foşti poliţişti cumulează pensia cu salariul în primăria Paşcani.E tare bine în politică.Dacă nu curge, pică.Certurile sunt de ochii lumii ca în faza aia:Fă-te că lucrezi.

  • Şi un magazin Lorimer la Valea Seacă.

  • Domnu Pintilie îşi mai face încă un Lorimer la Valea Seacă unde este primar tot un liberal.Angajări în toate structurile care ţin de primărie,salarii babane că doar contribuabilul are bani şi cine mai ştie câte altele care nu se cunosc.Cel puţin trei persoane, foşti poliţişti cumulează pensia cu salariul în primăria Paşcani.E tare bine în politică.Dacă nu curge, pică.Certurile sunt de ochii lumii ca în faza aia:Fă-te că lucrezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *