Prima pagină » Local » Scandal cât casa, făcut de un recidivist periculos! Ieșeanul a sărit la bătaie la polițiști, i-a scuipat și i-a înjurat! S-a dat cu capul de portiera autospecialei și a început să scuipe! (Exclusiv)
Scandal cât casa, făcut de un recidivist periculos! Ieșeanul a sărit la bătaie la polițiști, i-a scuipat și i-a înjurat! S-a dat cu capul de portiera autospecialei și a început să scuipe! (Exclusiv)

Scandal cât casa, făcut de un recidivist periculos! Ieșeanul a sărit la bătaie la polițiști, i-a scuipat și i-a înjurat! S-a dat cu capul de portiera autospecialei și a început să scuipe! (Exclusiv)

01 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un recidivist periculos a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Constantin Cătălin Grigoraș este acuzat de ultraj, amenințare și violare de domiciliu. Întreg scandalul a izbucnit după ce ieșeanul a intrat în curtea unor vecini și i-a amenințat

Un scandal-monstru a fost făcut de un recidivist periculos! Ieșeanul a sărit la bătaie la polițiști, i-a scuipat și i-a înjurat! Individul a încercat să se dea cu capul de portieră, dar a fost oprit de oamenii legii! Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Constantin Cătălin Grigoraș, sub acuzațiile de ultraj, amenințare și violare de domiciliu.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Constantin Cătălin Grigoraș, acuzat că a făcut un scandal-monstru

Anchetatorii au susținut că ieșeanul Constantin Cătălin Grigoraș a intrat în vizorul oamenilor legii la începutul acestui an.

„Pe 1 ianuarie 2021, în jurul orei 15:30, inculpatul a intrat fără drept în curtea persoanei vătămate I.P., din satul Uricani, comuna Miroslava, fiind înarmat cu un cuțit pe care îl ținea în mână, după care a început să profereze amenințări cu moartea la adresa ei și a membrilor de familie. Persoana vătămată a sunat la 112 pentru a cere sprijinul unui echipaj de Poliție. Ulterior, partea vătămată i-a cerut inculpatului să iasă din curte. Inculpatul a refuzat și a continuat să aducă amenințări, apropiindu-se de ușa de intrare în imobil. Ajunși la domiciliul victimei, polițiștii au aflat că individul nu se mai află în imobil și că, în momentul plecării, a afirmat față de persoana vătămată că va reveni în aceeași seară pentru a o omorî pe ea și pe soțul ei”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, mai apoi, echipajul de Poliție l-a găsit pe Grigoraș într-un bar din localitate.

„Agenții l-au legitimat și au efectuat un control corporal, ocazie cu care au găsit asupra sa, în buzunarele pantalonilor, un cuțit cu lungimea lamei de aproximativ 5 cm și un spray cu substanță iritant-lacrimogenă, pe care le-au pus pe sol, în vederea dezarmării. Inculpatul a început atunci să se manifeste agresiv verbal și fizic, încercând să se retragă și să plece de la fața locului. Polițiștii au încercat să îi pună cătușele. În acest context, inculpatul s-a opus fizic măsurii, adresând cuvinte și expresii jignitoare, după care l-a lovit cu piciorul pe unul dintre agenți, în tibia piciorului drept și cu cotul – în zona umărului”, a adăugat Dragoș Bordianu.

S-a lovit cu capul de portiera mașinii de Poliție și a scuipat un agent: încătușat și la picioare!

Agenții l-au dus pe recidivistul periculos către autospeciala de Poliție.

„În acest timp, inculpatul a încercat să se lovească de o balustradă de pe marginea drumului, fiind tras de polițiști, apoi s-a izbit cu capul de aripa dreaptă spate a mașinii de Poliție, în momentul când se încerca introducerea sa pe bancheta din spate. În aceste condiții, agenții s-au retras cu persoana în cauză în spatele autospecialei MAI, așteptând sosirea unui echipaj format din doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Iași, după care au reușit să-l urce în autospeciala IJJ. Pe drumul către sediul Postului de Poliție Miroslava, inculpatul și-a manifestat fizic agresivitatea, împingându-se cu coatele, scuipând, proferând cuvinte jignitoare și amenințând cu moartea pe lucrătorii de ordine publică”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, în sediul unității de Poliție, Constantin Cătălin Grigoraș a continuat să se manifeste agresiv, adresând în același timp amenințări cu acte de violență și cu moartea față de polițiști și jandarmi.

„Întrucât persoana prezenta un comportament imprevizibil și agresiv, ajungând să se lovească cu capul de perete și de un dulap de lemn pentru a-și provoca leziuni, acestuia i-au fost puse cătușe și la nivelul picioarelor, luându-se decizia conducerii sale la Institutul de Psihiatrie «Socola», în vederea internării. Atât pe timpul conducerii către unitatea medicală, cât și ulterior, inculpatul a continuat să amenințe organele de ordine publică, reușind inclusiv să le lovească, profitând de faptul că îi fuseseră scoase cătușele de la picioare, pentru consultație. După efectuarea consultului medical, inculpatul a fost internat non-voluntar într-un pavilion al unității medicale menționate. Pe 6 ianuarie 2021, a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore față de suspect, iar, ulterior, acesta a fost arestat preventiv pe o durată de 30 de zile”, a încheiat Dragoș Bordianu.

Foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *