Prima pagină » Local » Scandal cât casa, din cauza unor trompete de jucărie! Doi frați din județul Iași, pedepsiți după ce s-au dat viteji! Au vrut să spargă ușa Postului de Poliție, ca să demonstreze cât de tari sunt!
Scandal cât casa, din cauza unor trompete de jucărie! Doi frați din județul Iași, pedepsiți după ce s-au dat viteji! Au vrut să spargă ușa Postului de Poliție, ca să demonstreze cât de tari sunt!

Scandal cât casa, din cauza unor trompete de jucărie! Doi frați din județul Iași, pedepsiți după ce s-au dat viteji! Au vrut să spargă ușa Postului de Poliție, ca să demonstreze cât de tari sunt!

25 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi frați din județul Iași s-au ales cu pedepse identice, după un scandal. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Dragoș și Constantin Ilie Nedelcu la câte 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și distrugere. Cei doi sunt acuzați că au sărit la bătaie la doi oameni ai legii

Doi frați dintr-o comună ieșeană au fost pedepsiți identic, după un scandal. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat ieri pe Dragoș și Constantin Ilie Nedelcu la câte 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și distrugere.
În plus, cei doi frați au fost obligați să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local sau al Primăriei comunei Țibana, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială.

„Instanța constată că părțile vătămate L.I.A. și A.I.S. nu au formulat pretenții civile. Constată că prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii de distrugere a fost achitat în totalitate”, au precizat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dragoș și Constantin Ilie Nedelcu, acuzați de procurori în urma unui scandal

Procesul celor doi frați a început în urmă cu mai bine de un an. Dragoș Nedelcu (33 de ani) și Constantin Ilie Nedelcu (35 de ani) au fost acuzați de anchetatori de ultraj și distrugere.
Conform anchetatorilor, pe 20 decembrie 2017, cei doi frați au mers împreună la un magazin din centrul satului Țibana, pentru a cumpăra jucării pentru copii, achiziționând două trompete. După ce au făcut cumpărăturile, aceștia s-au oprit la un bar, unde au consumat băuturi alcoolice. La un moment dat a sosit în acel bar M.O., care ar fi început să le umble prin sacoșe, a scos cele două trompete și a început să sufle în ele, fiind imediat apostrofat de Dragoș și Constantin Ilie Nedelcu, care i-au atras atenția că nu era frumos ceea ce făcuse.

„Inculpatul Dragoș Nedelcu a rămas la barul respectiv, iar inculpatul Constantin Ilie Nedelcu a plecat să cumpere alte două trompete. Când inculpatul Constantin Ilie Nedelcu s-a întors, ambii inculpați au observat că M.O. s-a îndreptat spre Postul de Poliție Țibana, aflat în imediata apropiere. Cei doi au tras concluzia că M.O. mersese să-i reclame, atitudine față de care cei doi inculpați au luat hotărârea de a-l reclama, la rândul lor, pentru faptul că le umblase prin sacoșe”, au afirmat procurorii.

Amenințări și loviri în ușa Postului de Poliție

Anchetatorii au mai spus că, în jurul orei 16:20, în timp ce se aflau în fața Postului de Poliție Țibana, cei doi frați i-au cerut agentului de Poliție L.A., care intrase în serviciu și venise la fața locului cu autoturismul proprietate personală, să le primească o plângere. În timpul discuției, agentul a stat la volanul autoturismului, iar cei doi frați – în dreptul geamului de la portiera stânga-față, care era deschis.Deoarece a constatat că frații Nedelcu erau în stare de ebrietate, agentul de Poliție le-a spus să revină să depună plângerea a doua zi.

„Auzind acestea, cei doi inculpați au devenit agresivi verbal, au început să-l înjure pe polițist, iar inculpatul Dragoș Nedelcu i-a spus că îi va da un cap în gură. Ambii inculpați au început să dea cu palmele în mașina polițistului, iar acesta a coborât de la volan și i-a îndepărtat de la mașină. În acel moment, inculpatul Dragoș Nedelcu s-a apropiat cu capul de fruntea polițistului și i-a spus că îi va trage un cap în gură. Și celălalt inculpat s-a apropiat de agent și a proferat același tip de amenințări. Faptul că inculpații erau din ce în ce mai agresivi și în superioritate numerică i-a creat agentului o stare de temere, motiv pentru care a urcat în autoturism și a plecat spre locul în care se afla colegul cu care era de serviciu”, au adăugat oamenii legii.

Agenții s-au întors la Postul de Poliție, unde cei doi frați loveau în ușă cu pumnii și picioarele. La vederea polițiștilor, cei doi frați i-au jignit și amenințat. În cele din urmă, cei doi au fost încătușați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024