Prima pagină » Sanatate » Scăderea trigliceridelor rapid. Alimente de evitat pentru o mai bună funcționare a organismului

Scăderea trigliceridelor rapid. Alimente de evitat pentru o mai bună funcționare a organismului

09 mai 2022, 09:47,
în Sanatate

Pentru o bună funcționare a organismului este importantă scăderea trigliceridelor rapid. Nivelurile ridicate ale trigliceridelor reprezintă o îngrijorare, deoarece pot crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Dacă doriți să reduceți rapid trigliceridele, schimbările în stilul de viață și medicamentele vă pot ajuta.

Pentru a reduce cât mai repede nivelul de trigliceride reduceți cantitatea de dulciuri. Zahărul adăugat și zahărul rafinat pot crește nivelul de trigliceride. Așa că cel mai rapid mod de a reduce nivelul de trigliceride este reducerea zahărului. În acest fel, puteți reduce caloriile inutile din dulciuri. Este bine să știi că marea parte a caloriile sunt transformate în trigliceride, o formă de grăsime, care sunt stocate în organism. Limitați zahărul adăugat la 5-10% din caloriile totale. Adică, aportul de zahăr poate crește la 100 de calorii pe zi pentru femei și 150 de calorii pe zi pentru bărbați. Evita deserturile cu zahar si sucurile concentrate de fructe.

mai multe legume in forma de inima

Alcoolul poate crește nivelul de trigliceride, în special la persoanele care sunt sensibile la aceste băuturi

Scăderea trigliceridelor rapid. Produsele care contribuie la creșterea acestora

Reduceți cantitatea de carbohidrați rafinați. Orezul alb și produsele de patiserie făcute cu făină albă sau gris pot crește nivelul de trigliceride la unele persoane. Dacă medicul dumneavoastră consideră că consumul acestor alimente poate fi dăunător pentru dumneavoastră, atunci cel mai bine este să vă reduceți aportul de carbohidrați pentru a reduce rapid trigliceridele.

În loc de carbohidrați rafinați, optați pentru pâine și paste din cereale integrale. Reduceți aportul total de carbohidrați și adăugați mai multe proteine ​​în dietă. Proteinele au un „indice glicemic” mai mic decât carbohidrații, ceea ce înseamnă că proteinele sunt absorbite în fluxul sanguin mai lent.

mai multe alimente care cresc nivelul de trigliceride

În loc de carbohidrați rafinați, optați pentru pâine și paste din cereale integrale

Este foarte util în scăderea zahărului din sânge și a „lipidelor”, inclusiv trigliceridelor din sânge. Grăsimile bune sunt, de asemenea, o sursă excelentă de nutrienți care ajută la stabilizarea zahărului din sânge și la scăderea trigliceridelor.

Nu beți băuturi alcoolice. Alcoolul poate crește nivelul de trigliceride, în special la persoanele care sunt sensibile la aceste băuturi. Cel mai bine este să nu bei băuturi alcoolice atunci când încerci să scazi nivelul trigliceridelor și atunci când saturația de oxigen nu este normală.

Odată ce trigliceridele tale revin la niveluri acceptabile, poți începe încet să bei alcool din nou. Cu toate acestea, nu beți prea mult sau prea des, deoarece acest lucru poate determina creșterea din nou a nivelului de trigliceride.

Sfaturile experților. Acizii grași și Omega-3

Adăugați mai mulți acizi grași omega-3 în alimentație. Acizii grași Omega-3 sunt considerați grăsimi „bune”, iar consumul regulat al acestora ajută la scăderea nivelului de trigliceride din organism și la creșterea eozinofilelor.

nivelul inalt de trigliceride din sangele unei persoane la nivel de microscop

Orezul alb și produsele de patiserie făcute cu făină albă sau gris pot crește nivelul de trigliceride la unele persoane

Mănâncă aproximativ 2 porții de pește gras pe săptămână. Urmând în mod constant această dietă va ajuta la scăderea nivelului de trigliceride. Peștele bogat în grăsimi omega-3 include somonul, macroul, sardinele și tonul.

Alte alimente bogate în omega-3 includ făina din semințe de in, uleiul de in, boabele de soia, leguminoasele, nucile și legumele cu frunze de culoare verde închis. Trebuie să includeți aceste alimente în dieta zilnică. Suplimentele de omega-3 de bună calitate sunt deosebit de utile, deoarece ajută la echilibrarea raportului total de omega-3/omega-6.

Dacă adaugi în dieta ta proteine ​​din alimente vegetale, vei observa scăderea trigliceridelor foarte rapid. Aceste alimente te vor ajuta să reduci semnificativ și colesterolul. Fasolea uscată, mazărea și soia sunt toate surse vegetale de proteine. De asemenea, puteți mânca pui în loc de carne roșie, deoarece este o alternativă bună pentru a vă reduce trigliceridele.

un bol cu mai multe legume care scad trigliceridele

Pentru a reduce cât mai repede nivelul de trigliceride reduceți cantitatea de dulciuri

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024