Prima pagină » Sanatate » Scabie tratament rapid. Recomandările specialiștilor pentru a scăpa de boală acasă

Scabie tratament rapid. Recomandările specialiștilor pentru a scăpa de boală acasă

15 apr. 2022, 11:40,
în Sanatate

Pentru a scăpa de scabie trebuie să aplici un tratament rapid. Contactul apropiat între oameni crește riscul de transmitere a râiei. Aceasta este o boală pe care omenirea nu a fost capabilă să o învingă de sute de ani. Medicina modernă oferă medicamente eficiente care suprimă reproducerea și distruge agentul patogen. Principalul lucru este să le aplicați corect și să nu uitați de măsurile preventive.

Infecția apare prin contactul cu zonele deschise ale pielii unei persoane bolnave și sănătoase. Pentru aceasta sunt suficiente o strângere de mână. Adulții se infectează în timpul actului sexual, iar somnul în comun în pat duce adesea la transmiterea agentului patogen. Acarianul scabie trece prin toate etapele de dezvoltare în organismul gazdă. Cel mai adesea, femeile sunt implicate în infectarea unei persoane noi. Masculii mor imediat după fertilizare. În fiecare zi seara și noaptea femela înaintează cu 2-3 mm. Acest lucru provoacă o senzație de mâncărime severă, iar reacția la produsele reziduale se manifestă sub forma unei erupții cutanate. Noaptea, femela poate ieși la suprafața pielii, se târăște într-o nouă parte a corpului sau la o altă persoană.

eruptii cutanta pe pielea unei persoane cauzate de scabie

Dacă există contraindicații serioase pentru utilizarea acestor remedii, se pot folosi preparate din plante

Scabie tratament rapid. Cum să depășești disconfortul

Când apar primele semne ale râiei, ar trebui să consultați un medic sau să începeți rapid să fiți tratat singur. Medicamentele pentru tratament sunt vândute în farmacii fără prescripție medicală.

Benzoat de benzil este extrem de eficient împotriva scabiei. Medicamentul este disponibil sub formă de cremă sau emulsie, care se aplică pe zonele afectate ale pielii. Unguentul sulfuric reacționează cu proteinele pielii formând sulfuri și acid pentationic, care au efecte antiparazitare și antimicrobiene. Este eficient dacă bacteriile din grupul stafilococilor au pătruns în zgârieturi.

Dacă există contraindicații serioase pentru utilizarea acestor remedii, se pot folosi preparate din plante. Dar acasă, nu este recomandat să folosiți ulei de arbore de ceai și alte preparate externe. Ele provoacă reacții alergice, pot agrava starea.

eruptii cutanta pe pielea unei persoane din cauza scabiei

Medicamentele pentru tratament sunt vândute în farmacii fără prescripție medicală

Tratament naturist pentru râie. Leacuri din bătrâni pentru a trata afecțiunea

Medicamentele topice pentru alergii sau antihistaminicele orale pot ajuta la tratarea eficientă a mâncărimii. În cazuri rare, medicul poate prescrie unguente hormonale cu glucocorticoizi, cum ar fi hidrocortizonul. Dacă apar erupții cutanate purulente, răni la locul zgârieturii, este necesar să se utilizeze antibiotice sub formă de unguent. Neomicina și bacitracina au un spectru larg de acțiune. Ele pot fi tratate și acasă la recomandarea medicului.

Puteți lupta împotriva scabiei acasă, spitalizarea este necesară numai în formele severe ale bolii. Pentru a vă vindeca rapid de scabie trebuie să urmezi unele recomandări. Trebuie să fiți tratat cel puțin 4 zile, astfel încât, sub influența medicamentului, adulții și larvele eclozate din ouă să moară. Uneori scabia poate fi confundată cu alergia la căldură.

persoana care are eruptii cutanate din cauza scabiei

Când apar primele semne de scabie, ar trebui să consultați un medic sau să începeți rapid să fiți tratat singur

Agenții terapeutici se aplică pe piele seara înainte de culcare. Pielea trebuie să fie uscată și rece înainte de aplicarea medicamentului, de aceea nu se recomandă spălarea în timpul tratamentului. Crema se poate aplica cu degetele, iar produsele lichide cu o pensula pentru a obține un strat uniform, tampoanele de bumbac nu sunt recomandate.

Scabia capului poate fi tratată cu o suspensie lichidă. Medicamentul nu trebuie aplicat pe păr, dar pielea din spatele urechilor trebuie neapărat tratată . Ochii, nările și buzele sunt protejate de medicament.

Atunci când vrei să scapi de scabie printr-un tratament rapid trebuie să știi că medicamentul nu poate fi spălat în timpul zilei. Dar unele medicamente trebuie aplicate zilnic timp de 4-5 zile, așa că procedurile de igienă sunt efectuate după sfârșitul cursului.

persoana care sufera de scabie

Infecția apare prin contactul cu zonele deschise ale pielii unei persoane bolnave și sănătoase


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024