Prima pagină » National » Satul pustiu din România în care mai locuiesc doar 4 persoane! Unde se află zona care va dispărea de pe hartă
Satul pustiu din România în care mai locuiesc doar 4 persoane! Unde se află zona care va dispărea de pe hartă

Satul pustiu din România în care mai locuiesc doar 4 persoane! Unde se află zona care va dispărea de pe hartă

28 oct. 2024, 11:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Puțini știu satul pustiu din România în care mai locuiesc doar 4 persoane! În satul izolat, casele sunt abandonate, nu există magazine, nu există farmacie, iar drumurile nu sunt asfaltate. Iată unde se află zona care va dispărea de pe hartă.

Satul pustiu din România în care mai locuiesc doar 4 persoane!

Într-un sat din România mai locuiesc doar 4 persoane. Drumurile nu au fost niciodată asfaltate, iar localnicii nu au magazine și sunt nevoiți să meargă kilometri întregi pentru a-și cumpăra cele necesare.

Satul care va dispărea în curând de pe hartă este satul Boia, din comuna Jupânești, Gorj. Satul mai este locuit de 4 persoane, iar restul caselor sunt ruină. Satul avea 60 de case, însă doar două mai sunt locuite în prezent. În satul Boia a mai rămas o biserică veche care are peste 200 de ani.

Oamenii se declară dezamăgiți de faptul că autoritățile i-au uitat de ani de zile și nu s-au implicat pentru a le asigura condiții minime de trai. Sătenii nu au magazine, nici farmacii, iar drumurile sunt de piatră și pământ. Singurii localnici care au mai rămas în satul Boia se ocupă de grădină, de cultivarea legumelor și de creșterea animalelor pentru a putea supraviețui. Cert este că satul pustiu va dispărea complet de pe hartă în următorii ani.

Satul în care există un singur locuitor

O situație similară se află în alt sat din România, satul Roșia. Acest sat aflat la granița județelor Hunedoara și Alba a ajuns să aibă numai un singur locuitor. Afaceristul Emil Parău nu a dorit să abandoneze satul său natal, iar acum a reușit să cumpere cele 12 case părăsite, dar și cele 300 de hectare de teren. Afaceristul își dorește să transforme satul natal într-o atracție turistică și a început să renoveze casele bătrânești.

O situație aparte se află în satul Țepeșeni. Satul Țepeșeni are puțin peste 300 de locuitori și a devenit faimos datorită faptului că majoritatea sătenilor poartă numele de Țepeș. Pentru a evita confuziile, în cărțile de identitate ale cetățenilor apare încă un nume scris pe buletin.

„Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu. Se întâmplă foarte des să ne confunde poştaşul. Vecinul meu este tot Ion Ţepeş Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine. Suntem trei Ţepeş Greuruş, dar amenzile de la circulaţie nu le iau eu, pentru că nu am carnet.”, a declarat un sătean.

Când vine vorba de satele care îi fascinează pe turiști, pe placul tuturor este satul Biertan din Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.” Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști. De asemenea, satul Sibiel din Sibiu deține titlul de cel mai frumos sat turistic din țară. Pe lângă peisajele spectaculoase, satul deține și un muzeu unic, Muzeul de Icoane pe Sticlă. Casele de lemn sunt un alt punct de atracție pentru turiștii români, dar și străini.

Sunt și sate pustii, care în următorii ani vor dispărea complet de pe hartă. Este și cazul satului Boia, care mai este locuit doar de 4 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`