Prima pagină » International » Satul din SUA care se numește România! Casele au un preț incredibil – FOTO, VIDEO

Satul din SUA care se numește România! Casele au un preț incredibil – FOTO, VIDEO

12 iun. 2024, 13:49,
BZI.ro, în International

Adânc în zonele rurale din Pennsylvania, SUA, se află un sat cu un nume neașteptat: România. Odată un punct de efervescență al industriei miniere, astăzi este o umbră a fostei sale glorii, o relicvă a unui timp apus.

Vloggerii români Andreea și Ion, de pe canalul „HaiHui în doi”, au explorat recent acest sat fantomă, descoperind o poveste fascinantă despre naștere, declin și speranța renașterii.

Satul din SUA care se numește România nu are nicio legătură cu țara noastră

Satul își trage originile din 1885, când industriașul Philip Roman a fondat o mină în zonă. Atrași de oportunitățile economice, aproximativ 100 de oameni, mulți italieni, s-au stabilit în zonă, formând o comunitate prosperă. Numele „România” provine de la însuși Philip Roman, nu de la țara noastră. Din păcate, prosperitatea satului a fost de scurtă durată. Minele s-au epuizat la începutul secolului XX, ducând la un declin economic rapid. Locuitorii au plecat în căutarea unor oportunități mai bune, iar satul a intrat treptat în paragină.

Astăzi, România este un sat fantomă, cu doar câțiva rezidenți rămași. Casele sunt abandonate, străzile sunt pustii, iar liniștea este tulburată doar de sunetul vântului.

Casele sunt vândute cu doar 1 dolar

În ciuda aspectului său dezolant, există o sclipire de speranță pentru România. Unii văd potențialul de a transforma satul într-o destinație turistică unică, datorită istoriei sale fascinante și a frumuseții naturale a zonei.

Casele pot fi achiziționate pentru doar 1 dolar, oferind o oportunitate unică pentru cei care doresc să își asume un proiect de restaurare ambițios. Vizita Andreei și a lui Ion în România oferă o perspectivă unică asupra vieții din America rurală. Satul servește ca o reamintire a puterii industriei de a modela comunitățile și a fragilității prosperității economice.

Povestea satului România din SUA este una a speranței și a rezistenței. Deși se confruntă cu un viitor incert, moștenirea sa bogată și frumusețea naturală oferă un motiv de optimism pentru cei care cred în potențialul său de renaștere.

Sursă foto: Captură canal Youtube Haihu in doi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *