Prima pagină » National » Satul din România unde Charles, Regele Angliei, și-a cumpărat casă și vine să-și găsească liniștea. Cum arată locul de vis

Satul din România unde Charles, Regele Angliei, și-a cumpărat casă și vine să-și găsească liniștea. Cum arată locul de vis

09 sept. 2022, 18:20,
BZI.ro, în National

De peste 20 de ani, noul Rege al Marii Britanii vizitează cu regularitate România. Aprecierea regelui Charles al Angliei pentru patrimoniul rural românesc a fost dovedită de-a lungul timpului, prin participarea sa activă la conseravarea satelor din Transilvania. Un sat i-a intrat la inimă, iar suveranul și-a cumpărat o casă acolo.

Noul Rege al Angliei are legături strânse cu România, satele din Transilvania, unul în special, fiind locurile în care vinde să-și găsească liniștea din anul 1998. Regele Charles, încoronat azi sub numele de Charles al III-lea, a cumpărat mai multe proprietăți în țara noastră, printre care și o casă tradițională, într-un sat considerat în întregime patrimoniu național.

Viscri, satul din România unde Charles, Regele Angliei, și-a cumpărat casă

Regele Marii Britanii are mai multe proprietăți în zona Transilvaniei, dar casa pe care o deține în satul Viscri este cea mai cunoscută. Suveranul s-a implicat activ în conservarea și promovarea patrimoniului românesc. Totodată, a achiziționat proprietăți aparte din punct de vedere istoric în România, dar casa pe care are în localitatea Viscri, din județul Brașov, este specială pentru el. La fel ca celelalte, proprietatea a fost cumpărată prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Casa din Viscri a regelui este una dintre casele vechi de sute de ani din acest sat, care sunt vizitate acum de mii de turișiti, în mare parte datorită monarhului. Fiul reginei Elisabeta a II-a a contribuit la dezvoltarea și popularizarea localității.

Are mai multe proprietăți în țara noastră

Charles al III-lea a făcut prima achiziție din România în satul Breb, județul Maramureș, unde a cumpărat o casă veche, pe care a recondiționat-o cu materiale tradiționale, în 2003. De asemenea, a strămutat alte trei case din lemn pe care le-a cumpărat din zonă.

Suveranul nu a făcut o declarație publică cu privire la proprietățile pe care le are în România, dar se știe că pe lângă cele patru case din Breb și casa din Viscri, prințul Charles a mai achiziționat alte patru case în satul Valea Zălanului din Covasna și Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, potrivit stiridirecte.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *