Prima pagină » Cancan ultimă oră » Satul din România în care soarele răsare de două ori! Atracție turistică nemaivăzută
Satul din România în care soarele răsare de două ori! Atracție turistică nemaivăzută

Satul din România în care soarele răsare de două ori! Atracție turistică nemaivăzută

18 oct. 2024, 23:16,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Satul în care Soarele „răsare” de două ori a devenit o adevărată atracție pentru turiști, mai ales în zilele aurii de toamnă. Această localitate pitorească din Alba oferă o experiență unică, captivând vizitatorii cu farmecul său aparte.

Fiecare colț al acestui sat spune o poveste, iar străduțele înguste, pavate cu piatră, invită la plimbări relaxante. Pe lângă peisajele unice, care îmbină natura cu o atmosferă rurală autentică, arhitectura tradițională a satului se evidențiază prin clădiri vechi, cu o istorie bogată, ce păstrează amprenta vremurilor trecute.

Reacția turiștilor

La o oră distanţă de mers cu maşina de Alba Iulia, putem găsi Paradisul. Satul Rimetea este renumit pentru peisajele mirifice şi arhitectura unică a caselor albe, cu ferestre din lemn şi vopsite cu verde. Ţinutul de la poalele Munților Trascău devine şi mai fascinant toamna, când se îmbracă în sute de nuanţe. Turiştii vin aici din toate colţurile lumii.

„Prima impresie despre această regiune… Wow! Structura caselor, totul este diferit. Aici, mă simt de parcă aş fi într-o altă ţară”, spune un turist din Tokyo.

Rimetea, satul în care soarele răsare de două ori

Peste o sută dintre casele din Rimetea îşi păstrează arhitectura veche şi unică din secolul XIX. Istoria, tradiţiile şi preparatele speciale dau o savoare unică sejurului în zonă. Peisajele spectaculoase din Rimetea, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România, pot fi admirate şi de la înălţime.

„Cu bicicleta, pe jos, orice este posibil! Chiar am testat câteva trasee în ultimele săptămâni şi aşteptăm turiştii”, spune Incze Zsuzsa, preşedintele Asociaţiei de Turism.

Rimetea este satul în care soarele răsare de două ori, datorită Munţilor Trascău. Soarele nu este observat în vatra satului, pentru că masivul ţine umbră, iar când mingea de foc se înalță pe cer, răsare și în ţinutul de basm, ivindu-se de după masivul Piatra Secuiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`