Prima pagină » Local » Sătul de soție, un ieșean și-a dat foc la casă! A aruncat cu benzină pe femeie și a aprins bricheta. Cum s-a încheiat totul! 

Sătul de soție, un ieșean și-a dat foc la casă! A aruncat cu benzină pe femeie și a aprins bricheta. Cum s-a încheiat totul! 

08 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Un bărbat din Iași, sătul de soție, a fost pedepsit de judecători cu 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru că și-a dat foc propriei locuințe, punându-și în pericol familia și vecinii. Aflat sub influența alcoolului, Mihai Butnaru s-ar fi certat cu nevasta, iar mânia l-ar fi împins la fapte periculoase, potrivit anchetatorilor

Mihai Butnaru, un bărbat din localitatea Cârniceni, a fost condamnat recent de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere, după ce, sătul de soție, a provocat un incendiu în propria casă.

Martorii au relatat că ieșeanul și-ar fi agresat soția și ar fi aruncat pe ea cu benzină înainte să își aprindă locuința cu o brichetă. În acel moment, localitatea se afla în carantină pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

localitatea Carniceni

Incidentul s-a petrecut în localitatea Cârniceni

Incendiul din Cârniceni a băgat spaima în săteni

o bucatarie in flacari

Focul a distrus 40 la sută din locuință

Pe 23 octombrie 2021, la 15:25, autoritățile au fost sesizate prin intermediul numărului unic 112 cu privire la un incendiu ce avea loc în Cârniceni. Persoana care a efectuat apelul a informat autoritățile că locuința vecinului său este în flăcări, iar focul risca să se extindă și la casele din apropiere.

„La fața locului s-au deplasat un echipaj de jandarmi, un echipaj de Poliţie şi două echipaje din cadrul ISU Iași, care au lichidat incendiul, însă casa a fost distrusă în proporţie de 40 la sută. Din procesul-verbal de intervenţie la incendiu întocmit de lucrătorii ISU rezultă că, la sosirea la faţa locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la una dintre camerele imobilului, focul fiind produs ca urmare a folosirii intenționate a sursei pentru a-l genera”, au constatat anchetatorii ieșeni.

S-a descoperit că Mihai Butnaru, fiind băut și supărat pe soția sa, a stropit interiorul casei cu benzină și i-a dat foc. Femeia a fost găsită cu hainele îmbibate în benzină în afara locuinței, cu sângele curgându-i din gură și în stare de șoc.

un barbat adormit si un pahar 

Bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul comiterii faptei

Mihai Butnaru s-a confesat în fața jandarmilor, spunând că e sătul de soție

un barbat care isi acopera fata

Ieșeanul s-a săturat de viața împreună cu femeia pe care a luat-o de nevastă

În final, s-a aflat că incidentul a avut loc după ce ieșeanul a avut discuții aprinse cu nevasta, ce l-au motivat să recurgă la gesturi extreme. Potrivit anchetatorilor, după ce a bătut-o, a stropit-o cu benzină și a incendiat casa în care locuiau. Bărbatul s-a destănuit jandarmilor, recunoscându-și fapta.

 „Nu vreau să mai trăiesc cu concubina asta! Eu am dat foc la casă şi nu doresc să mai trăiesc cu aceasta”, le-ar fi spus bărbatul, referitor la situație.

Ulterior, acesta voia să intre în casa care ardea, fapt ce a determinat autoritățile să îl ducă pe Mihai Butnaru la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Interogat, el a răspuns că nu își amintește când a pornit incendiul și nici detalii despre cum a acționat în acel moment. Nu și-a recunoscut vina în fața procurorilor, însă, adus la instanță, a admis că este vinovat de faptele pentru care este acuzat. Având în vedere că nu are antecedente penale și că, într-un final, a recunoscut, magistrații de la Judecătoria Iași l-au condamnat pe bărbat doar la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere.

Soția acestuia nu a cerut despăgubiri în instanță pentru daunele suferite. Acum, ieșeanul sătul de soție a fost găsit vinovat în primă instanță de distrugere, după ce și-a aprins propria locuință.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024